• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

27.12.2019

13:42

POČETKOM februara "Tre Sorele" ponovo na sceni Zvezdara teatra

Kultura

POČETKOM februara "Tre Sorele" ponovo na sceni Zvezdara teatra

Podeli vest

Predstava „Tre sorele“ po tekstu Stevana Koprivice u režiji Milana Karadžića biće obnovljena početkom februara sledeće godine u Zvezdara teataru. Probe su počele pre nekoliko dana

Premijerno, predstava je izvedena 6. novembra 2004. godine i na repertoaru je bila sve do 2011. godine. Do sada je izvedena 125 puta i na svakom izvođenju sedišta su bila ispunjena do poslednjeg mesta. Zbog toga je i ekipa odlučila da obnovi ovu predstavu, u istom glumačkom sastavu.

 Tri sestre su Nataša Ninković, Ana Franić i Sloboda Mihailović, a u ekipi su i Andrija Milošević, Dragan Petrović Pele i Milutin Mima Karadžić. Novi član ekipe je glumac Aleksandar Radojičić koji će biti u alternaciji sa Andrijom Miloševićem.

Foto: Zoran Ilić

Predstava je inspirisana legendom iz Boke o tri sestre koje su u jednoj kući u Prčnju provele ceo svoj život neudate, čekajući i sanjajući svog kapetana. 

 - Tre sorele vidim kao dramu zatvorene male sredine u kojoj su sve ljudske želje, potrebe i slobode sputane. Dozvoljeno je samo ono što je propisano zvaničnim crkvenim i malograđanskim kanonima i regulama. Tre sorele provode svoju mladost okovane strogim pravilima koja im nameće brat, olovnim nebom i beskrajnim morem. Dok se odnekud ne pojavi mladi stranac -  kaže reditelj Milan Karadžić.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

SAZNAJEMO! Uhapšen Sergej Trifunović
Hronika

SAZNAJEMO! Uhapšen Sergej Trifunović

Inspektori Četvrtog odeljenja beogradske policije priveli su večeras glumca i političkog aktivistu Sergeja Trifunovića i to nakon što su kod njega našli nekoliko grama opojne droge, nezvanično saznaje Informer!

18.04.2024

21:36

Sport

Na današnji dan: Rođen jedan od najboljih fudbalera svih vremena!
Fudbal

Na današnji dan: Rođen jedan od najboljih fudbalera svih vremena!

19. APRILA 1972. godine rođen je legendarni brazilski fudbaler Rivaldo. Afirmisao se u Palmeirasu, pa igrao za Deportivo La Korunju, Barselonu, Milan, Kruzeiro, Olimpijakos, AEK... Sa Brazilom je bio prvak sveta 2002, sa Milanom prvak Evrope 2003, a Zlatnu loptu je dobio 1999. godine.

19.04.2024

06:00

Planeta

Magazin

Džet set

Srbija