Dnevne novine
SRBIJA

Autor: espreso/informer

28.12.2019

13:44

PREMINULA ČUVENA GLUMICA! Sa 14 godina je stala pred kamere, a za OVU ULOGU je dobila Zlatni globus!

Kultura

PREMINULA ČUVENA GLUMICA! Sa 14 godina je stala pred kamere, a za OVU ULOGU je dobila Zlatni globus!

Podeli vest

Mlada muza, mada bolje rečeno perverzna opsesija profesora Hamberta Hamberta u Kjubrikovoj filmskoj verziji romana "Lolita" Vladimira Nabokova, apsolutno je neverovatno sa koliko je samopouzdanja igrala naslovnu ulogu, i to pored nikad boljeg Džejmsa Mejsona, a on i da je na 50% svojih moći, to bi delovalo zastrašujuće

Ipak Sju Lion je sa svega 14 godina je stala pred kamere, pred Mejsona, Šeli Vinters, Selersa i izdominirala, Stenli Kjubrik je znao šta radi sa njenim kastingom pored 800 kandidatkinja i ona mu je uzvratila izvedbom koja može slobodno da se svrsta u najbolje maloletne koje je američki film video. Koliko je samo poklonika i zaljubljenika zaradila u tom trenutku, malo ko se nije osetio prljavo nakon gledanja "Lolite", a lik Hamberta doživeo kao potpuno racionalan.

 

 

Za "Lolitu" je dobila Zlatni globus za najboljeg novajliju u poslu, ali kao i velika većina dečijih talenata na platnu, i ona se posle zagubila. Vredi pomenuti filmove "Noć iguane" i "Sedam žena" koje je kasnije snimila, a ako znamo da su ih režirali Hjuston i Ford, te ako se setimo da je debitovala kod Kjubrika, onda nema šta da žalimo za njenom karijerom. Malo koji glumac se može pohvaliti saradnjom sa tri reditelja takvog nebeskog kalibra.

Za 34 godine se potpuno povukla iz glume, posvetila se porodici tj. jednoj od porodica budući da se pet puta udavala, a sada je sa 73 nažalost napustila ovaj svet nakon duže bolesti. 


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Miroslavdzembo

pre 4 godine

Ovoliko reci a nista konkretno niste rekli..Cisto da znate, ta "cuvena" glumica se zvala Sue Lyon, posto nigde niste u tekstu napisali kako se zove...sto je zaista nerealno da neko od vasih ljudi dobije platu za ovako nesto...Ako je vec kopiran sa soc.mreza tekst, mogli ste se potruditi da nadjete kako se zena zvala. gresim li.. ?

Eva

pre 4 godine

Ti ne znaš da čitaš a znaš da lupaš... pa NAPISALI SU pametnjakoviću!!!! Samo što ti ne umeš da čitaš

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

Gustnado je stigao u Srbiju! Traje kratko, ali za sobom ostavlja surovu pustoš!
Društvo

Gustnado je stigao u Srbiju! Traje kratko, ali za sobom ostavlja surovu pustoš!

U ataru između Crepaje i Padine u sredu popodne uočena je pojava za koju su mnogi pomislili da je tornado ili tromba, a u mnoštvu komentara povodom snimka objavljenog na društvenim mrežama, našle su se i pretpostavke da je Srbijom protutnjao “pustinjski đavo”, međutim, autorka snimka je navela da je u pitanju gustnado (gastnado).

18.04.2024

21:47 >> 21:50

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

SAZNAJEMO! Uhapšen Sergej Trifunović
Hronika

SAZNAJEMO! Uhapšen Sergej Trifunović

Inspektori Četvrtog odeljenja beogradske policije priveli su večeras glumca i političkog aktivistu Sergeja Trifunovića i to nakon što su kod njega našli nekoliko grama opojne droge, nezvanično saznaje Informer!

18.04.2024

21:36

Sport

Na današnji dan: Rođen jedan od najboljih fudbalera svih vremena!
Fudbal

Na današnji dan: Rođen jedan od najboljih fudbalera svih vremena!

19. APRILA 1972. godine rođen je legendarni brazilski fudbaler Rivaldo. Afirmisao se u Palmeirasu, pa igrao za Deportivo La Korunju, Barselonu, Milan, Kruzeiro, Olimpijakos, AEK... Sa Brazilom je bio prvak sveta 2002, sa Milanom prvak Evrope 2003, a Zlatnu loptu je dobio 1999. godine.

19.04.2024

06:00

Planeta

Magazin

Džet set

Srbija