• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

29.01.2020

16:24

ODUSTALI OD ŠKOLOVANJA! Ovi glumci NISU DIPLOMIRALI na Fakultetu dramskih umetnosti - Đuričko odustao na TREĆOJ godini, Čkalja studirao VETERINU, a Neda...

Kultura

ODUSTALI OD ŠKOLOVANJA! Ovi glumci NISU DIPLOMIRALI na Fakultetu dramskih umetnosti - Đuričko odustao na TREĆOJ godini, Čkalja studirao VETERINU, a Neda...

Podeli vest

Ovo niste znali

Legende srpskog glumišta Neda Arnerić, Pavle Vuisić, Miodrag Petrović Čkalja, Radmila Savićević i Žika Milenković nisu završili Fakultet dramskih umetnosti!

Neki od njih su pokušali da upišu Akademiju, neki to nisu ni želeli, ali su publiku širom bivše Jugoslavije očarali raskošnim talentom.

VIDEO SAM JE PRE 10 DANA, BIO SAM ZATEČEN! Mima Karadžić iskreno o Nedi Arnerić - Pitala me je SAMO JEDNO... Tera suze na oči!

Tako je Neda, čuvena "Višnja sa Tašmajdana", sa 16 godina upisala Akademiju za pozorište, film, radio i televiziju. Međutim, pošto je bilo zabranjeno da studenti prve i druge godine snimaju filmove, rešila je da napusti školovanje i radi. Njeni roditelji su ipak insistirali da bude obrazovana, pa je zagrejala stolicu i 1980. diplomirala Istoriju umetnosti na Filozofskom fakultetu u Beogradu.

Da nije školovana glumica, većina je saznala tek posle njene smrti 11. januara.

Foto: Tanjug

Ni legendarni Pavle Vuisić, koji je tokom 35 godina ostvario 157 uloga, nije uspeo da upiše Akademiju. Prešao je na pravo, a bavio se i novinarstvom u Radio Beogradu i statirao u filmovima.

Na kraju se ipak proslavio u oblasti za koju se nije školovao. Paja iz "Kamiondžija", Milutin Topalović iz "Maratonaca", kondukter iz "Ko to tamo peva", i danas je jedan od najcenjenijih glumaca sa ovih prostora.

ZVEZDA SERIJE "MUĆKE" U BEOGRADU! Snima dokumentarni film o SRBIJI - iznenadićete se kada čujete detalje

- Pavle je veći glumac od mene, zavidim mu. On je vulkan glume - rekao je čuveni Orson Vels, koji je našem velikanu poklonio šubaru na snimanju "Bitke na Neretvi".

Foto: Printscreen

Paja je često glumio sa komičarem Miodragom Petrovićem Čkaljom.

Ni on nije završio Fakultet dramskih umetnosti, ali to ga nije omelo da zablista u kultnim ostvarenjima "Kamiondžije", "Ljubav na seoski način", "Paja i Jare"...

(FOTO) POČINJE SNIMANJE FILMA O TOMI ZDRAVKOVIĆU! Velikog boema i pevača igraće OVAJ HRVATSKI GLUMAC!

Pohađao je jedno vreme Fakultet veterinarske medicine u Beogradu, koji je upisao slučajno! Čkalja je posle Drugog svetskog rata došao sa prijateljima iz Kruševca u prestonicu i na ceduljicama ispisao razna zanimanja. Izvlačili su šta će ko da upiše, a njemu je zapala veterina. Pošto je živeo u nemaštini, a još od gimnazije je voleo glumi, napustio je fakultet i posvetio se kinematografiji.

Glumom je prestao da se bavi nekoliko godina pred smrt 2003.

Foto: wikipedia.org


Ni pokojna prvakinja Beogradskog dramskog pozorišta Radmila Savićević nije imala fakultetsku diplomu.

I pored toga, pukim talentom je zasmejavala publiku u predstavama "Zona Zamfirova", "Ivkova slava", "Gospođa ministarka" i serijama "Kamiondžije", "Pozorište u kući", "Vruć vetar", "Bolji život" i "Srećni ljudi". Završila je Žensku zanatsku školu u Kruševcu jer majka nije mogla da joj priušti školovanje u gimnaziji.

OTKRIVAMO! VELIKA PROMENA U NAJGLEDANIJOJ SERIJI! Miki menja Bjelu u "Južnom vetru"!

- Moja majka je bila šnajderka, ali posle oslobođenja je teško mogla da zarađuje. Išla sam na okopavanje kukuruza. Da to ne bih morala da radim, organizovala sam omladinsko pozorište. U njemu su bili Đuza Stojiljković, Čkalja, moj čovek (muž Boža Savićević)... To omladinsko pozorište kasnije je preraslo u gradsko - ispričala je glumica.

Foto: Printscreen You Tube

Njihov kolega Živojin Žika Milenković, koji je širu popularnost stekao u serijama "Srećni ljudi" i "Porodično blago", bio je profesor književnosti. On je neko vreme predavao đacima u Nišu, ali se ipak opredelio za glumu.

Igrao je u preko 30 filmova, 300 serija i 150 predstava. Bio je član Niškog narodnog pozorišta, a zatim i Beogradskog dramskog.

I pokojni Branislav Petrušević Petrući živeo je od glumačkog hleba, a studirao je kibernetiku! On je godinama bio programer, a proslavio se glumom u "Indeksovom pozorištu".
 

Foto: Printscreen You Tube

Đuričko odustao na trećoj godini

I jedan od najpopularnijih glumaca srednje generacije Nikola Đuričko nije završio studije.

- Na drugoj godini dobio sam ulogu u seriji "Otvorena vrata". Zarađivao sam ozbiljan novac od kog sam mogao lepo da živim i finansiram porodicu te 1993. godine, čuvene po inflaciji. Sve ređe sam išao na predavanja. Neki profesori su me razumeli, neki nisu. Upisao sam i treću godinu, ali je posla bilo sve više. Prestao sam da odlazim na predavanja. Žao mi je što nisam završio Akademiju, jer je važno imati diplomu - nedavno je ispričao Đuričko.




Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

Tači se pitao za sve! Svedok u Hagu Ramiz Ćerići potvrdio lanac komande u tzv. OVK!
Politika

Tači se pitao za sve! Svedok u Hagu Ramiz Ćerići potvrdio lanac komande u tzv. OVK!

Svedok Ramiz Ćerići, koji je bio zapovednik bataljona u 121. brigadi tzv. OVK u operatinoj zoni Paštrik, potvrdio je danas na suđenju bivšim liderima tzv. Oslobodilačke vojske Kosova Hašimu Tačiju, Jakupu Krasnićiju, Redžepu Seljimiju i Kadriju Veseljiju pred Specijalizovanim sudom u Hagu da je "OVK imala imala jedinstven lanac komande na čelu sa Glavnim štabom".

23.04.2024

18:29

TV

Prsti su na crvenom dugmetu! Jesmo li umalo izbegli nuklearni rat? (VIDEO)
Live TV

Prsti su na crvenom dugmetu! Jesmo li umalo izbegli nuklearni rat? (VIDEO)

Šta se zaista desilo 14. aprila? Odgovor Izraela na napad Irana je pomalo čudan. Navodno Iran je pokušao nuklearni napad na Izrael. Na ovu temu u "Info danu" govorio je Nikola Vrzić, glavni urednik portala RT. Uživo u program javio se pilot Stevan Ignjatović koji je detaljnije govorio o avionima koji su sposobni da nose nuklearne bombe.

23.04.2024

16:13

Na Kosovu se ide na satanizovanje Srba i vraćanje u prošlost! Referendum nije ispunio svoju svrhu, rešenje je Zajednica srpskih opština! (VIDEO)
Live TV

Na Kosovu se ide na satanizovanje Srba i vraćanje u prošlost! Referendum nije ispunio svoju svrhu, rešenje je Zajednica srpskih opština! (VIDEO)

Život pod terorom Aljbina Kurtija na Kosovu i Metohiji još uvek predstavlja ogroman problem za Srbe koji tamo žive, a Zapad, sa svojim licemernim ponašanjem i dvostrukim aršinima, ne doprinosi rešavanju situacije. Na ovu temu u "Info jutru" televizije Informer govorio je predsednik Društva lobista Srbije Nenad Vuković.

23.04.2024

12:40

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Objavljen datum Putinove inauguracije!
Planeta

Objavljen datum Putinove inauguracije!

Inauguracija ruskog predsednika Vladimira Putina, biće održana 7. maja, rekao je Andrej Klišas, predsednik Komiteta za ustavno zakonodavstvo i državnost u Savetu Federacije, javlja agencija TASS.

23.04.2024

15:33

Magazin

Džet set

Srbija