• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

14.02.2020

17:30

FEST U ČAST NEDE ARNERIĆ! Na ovogodišnjem festivalu biće prikazano devet filmova velike glumice!

Kultura

FEST U ČAST NEDE ARNERIĆ! Na ovogodišnjem festivalu biće prikazano devet filmova velike glumice!

Podeli vest

Organizatori Festa najavili su da će, povodom nedavne smrti legendarne srpske glumice Nede Arnerić, na ovogodišnjem festivalu biti prikazano devet filmova u kojima je glumila

Neda Arnerić rođena je u Knjaževcu 1953. godine, kao dete je učila balet u Dečjoj baletskoj grupi Danice Šetine i bila član Dečje dramske grupe Radio Beograda.

Kao trinaestogodišnjakinja snima svoj prvi film i postaje prva dečja filmska zvezda u bivšoj Jugoslaviji. Već sa šesnaest godina upisuje Akademiju za pozorište, film, radio i televiziju u klasi profesora Milenka Maričića.

Foto: Printscreen You Tube

Dobitnica je nagrada Pavle Vuisić za životno delo, dve Arene na filmskom festivalu u Puli, kao i nagrade Beogradski pobednik koju Fest uručuje za izuzetan doprinos filmskoj umetnosti.

KAKAV PEH - ovo nije smelo da se desi! Ogromna greška u domaćoj seriji koju svi gledate - pevačica uzela TELEFON i uradila NEMOGUĆE! (FOTO)

(VIDEO) OBELEŽENE DVE GODINE OD SMRTI VELIKOG GLOGOVCA: Pušteni do sada neviđeni kadrovi iz filma u kojem je igrao poslednju ulogu - cela sala u suzama

U karijeri dugoj pedeset tri godine igrala je u preko četrdeset predstava i snimila više od stotinu filmova.

Među odabranim naslovima je jedan od njenih prvih filmova, "Podne", reditelja Puriše Ðorđevića, u kojem glumi sa svega petnaest godina.

Partneri na filmu bili su joj Faruk Begoli i Ljubiša Samardžić, sa kojim će kasnije igrati i u ostvarenju Gorana Paskaljevića, "Anđeo čuvar".

Foto: Printscreen You Tube

Neda na platnu igra rame uz rame sa mnogim velikanima srpskog glumišta, poput Aleksandra Berčeka i Milene Dravić, u filmu "Kvar", Miloša Radivojevića, ili pak Velimira Bate Živojinovića, sa kojem igra u dva ostvarenja koje će publika imati prilike da vidi na FEST-u, a to su filmovi "Ukleti smo, Irina", Nikole Koleta Angelovskog i "Kraj rata" Dragana Kresoje.

Na filmu "Divlji anđeli" reditelja Fadila Hadžića snimljenom u jeku seksualne revolucije, ženski lik koji igra Neda vodi ljubav sa momkom kojeg tumači Igor Galo, a koji je Nedi u čast FEST-u poslao fotografije sa snimanja, iz privatne arhive.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Mario Cepanica

pre 4 godine

Ako velike glumice nazivamo Heroina ,,,dali Serigeja Trivunovica mozemo zvati Heroin ?

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

Na Kosovu se ide na satanizovanje Srba i vraćanje u prošlost! Referendum nije ispunio svoju svrhu, rešenje je Zajednica srpskih opština! (VIDEO)
Live TV

Na Kosovu se ide na satanizovanje Srba i vraćanje u prošlost! Referendum nije ispunio svoju svrhu, rešenje je Zajednica srpskih opština! (VIDEO)

Život pod terorom Aljbina Kurtija na Kosovu i Metohiji još uvek predstavlja ogroman problem za Srbe koji tamo žive, a Zapad, sa svojim licemernim ponašanjem i dvostrukim aršinima, ne doprinosi rešavanju situacije. Na ovu temu u "Info jutru" televizije Informer govorio je predsednik Društva lobista Srbije Nenad Vuković.

23.04.2024

12:40

Niko ne priča o tome šta se desilo u Kravicama ili Bratuncu! Nemačka po svaku cenu hoće da opere sve što je radila tokom 20. veka! (VIDEO)
Live TV

Niko ne priča o tome šta se desilo u Kravicama ili Bratuncu! Nemačka po svaku cenu hoće da opere sve što je radila tokom 20. veka! (VIDEO)

Zašto se pitanje navodnog genocida u Srebrenici poteže danas, 29 godina kasnije, dok na Bliskom istoku Izrael svakodnevno ubija veliki broj palestinskih civila? Ko stoji iza sramne rezolucije i šta je skriveni motiv za nju? Na ovu temu, u "Info jutru" Informer TV, govorio je Vladimir Marinković, predsednik Kongresa srpsko-američkog prijateljstva.

23.04.2024

10:06

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Magazin

Džet set

Srbija