• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: S. K. - D. L.

20.03.2020

07:25

NAJSTARIJI SRPSKI GLUMCI NE IZLAZE IZ SVOJIH KUĆA I PAZE SE OD VIRUSA! Vlasta i Mira: I stari će pobediti koronu!

Kultura

NAJSTARIJI SRPSKI GLUMCI NE IZLAZE IZ SVOJIH KUĆA I PAZE SE OD VIRUSA! Vlasta i Mira: I stari će pobediti koronu!

Podeli vest

Nigde ne idem, hranu mi donose kolege iz JDP i uzimam dosta vitamina, kaže Vlasta Velisavljević (93). Preživela sam brojne ratove i viruse, nijedan nije kao ovaj. Ako svi budemo disciplinovani, brže ćemo pobediti ovu pošast, kaže Mira Banjac (90)

Vlasta Velisavljević (93) i Mira Banjac (90) veruju da će i najstariji građani pobediti koronu ako ostanu kod kuće! Slavni glumci za Informer kažu da od proglašenja vanrednog stanja ne izlaze nigde jer spadaju u rizičnu grupu građana kojima ovaj virus može ozbiljno da ugrozi zdravlje.

Pasulj i podvarak

Ne plašim se virusa, ali sam oprezan. Jedem kvalitetnu hranu, najčešće jedem pasulj i podvarak
Vlasta Velisavljević

- Sve vreme sam kod kuće! To mi ne pada teško jer inače ne volim mnogo da šetam po ulicama i parkovima, kao većina penzionera. Pre epidemije, kada sam morao negde da idem, uglavnom sam vozio auto. Više sam zamarao auto nego sebe - priča Vlasta kroz osmeh.

Živi sam


Velisavljević živi sam, a kolege mu donose sve što mu je potrebno.

- Ne plašim se virusa, ali sam oprezan. Uzimam dosta vitamina i jedem kvalitetnu hranu, najčešće pasulj i podvarak. Dok sam u kućnoj izolaciji, hranu i sve potrepštine donose mi na prag kolege iz mog pozorišta. Neverovatno koliko su divni! Upravnica JDP vodi računa o svojim glumcima, to je ogromna stvar. Često me zovu telefonom da me pitaju kako sam, a ja im odgovaram: "Fino sam, ne brinite! Kad mi nešto zafali, ja ću vas zvati."

Pomoć komšija

Ne brinem, u kuhinji imam sve što mi je potrebno. Komšije mi nude pomoć
Mira Banjac

Nije sve tako crno


Njegova koleginica Mira Banjac kaže da je preživela mnoge nedaće i nada se da će se uskoro završiti i epidemija koronavirusa.

- U poznim sam godinama, preživela sam brojne ratove i viruse, ali nijedan nije bio kao ovaj sada. Međutim, ne brinem, kod kuće imam sve što mi je potrebno. Jedna sam od onih žena koje uvek u kuhinji imaju sve! - priča Mira.

Slavna glumica, koja živi u Novom Sadu, dodaje da ima dobre komšije, koje joj dosta pomažu.

- Mogu da se pohvalim sjajnim komšilukom! Nude se da pomognu i da mi kupe ono što mi treba. To pokazuje da nije sve tako crno i da dobri ljudi postoje. Putem televizije se informišem i slušam savete lekara. Ako svi budemo dovoljno disciplinovani, brže ćemo da pobedimo ovu pošast! - završava priču Mira.

Lane i Miki: Ne brinite, dobro smo!

Milan Lane Gutović (73) i Miodrag Miki Krstović (69) kažu za Informer da su oprezni i da se pridržavaju svih pravila tokom epidemije.
- Nisam očekivao da će koronavirus da uzme ovoliko maha. Suvišno je pričati u ovom trenutku šta je moglo da se uradi. Sada svi imamo jedan zadatak - da sprečimo širenje zaraze! Pridržavam se svih pravila, izlazim samo u dvorište i trudim se da se maksimalno zaštitim - kaže Lane, a Miki dodaje da se dobro oseća:
- Svi treba da budu oprezni i da se pridržavaju saveta stručnih lica. Ne brinite se za mene, dobro sam. Svima želim dobro zdravlje, čuvajte se!

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!
Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!

U Skupštini Srbije nešto posle 13.00 časova počeo je sastanak predsednice Skupštine Srbije Ane Brnabić sa predstavnicima poslaničkih grupa, političkih stranaka nacionalnih manjina i udruženja, radi konsultacija oko obrazovanja radnih grupa za unapređenje izbornog procesa i uvid, kontrolu i reviziju Jedinstvenog biračkog spiska.

26.04.2024

14:13

Vesti

"U minuti žena može da izgubi od 30 do 40 odsto krvi!" Ginekolog otkriva od čega je preminula porodilja u Vranju
Društvo

"U minuti žena može da izgubi od 30 do 40 odsto krvi!" Ginekolog otkriva od čega je preminula porodilja u Vranju

Više javno tužilaštvo u Vranju saopštilo je juče da je obdukcija pokazala da je uzrok smrti porodilje M. A iz okoline Preševa 17. aprila, ruptura materice sa posledičnim iskrvarenjem i da bi se u tom slučaju moglo raditi o krivičnom delu nesavesnog pružanja lekarske pomoći koje se zbog smrtne posledice može kvalifikovati kao teško delo protiv zdravlja ljudi.

26.04.2024

21:04

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Magazin

Džet set

Srbija

Kragujevački opštinari dali krv!
Humanitarna akcija

Kragujevački opštinari dali krv!

Zaposleni u Gradskoj upravi Kragujevac danas su, u organizaciji Samostalnog sindikata GU organizovali prvu od dve godišnje akcije dobrovoljnog davalaštva krvi za potrebe Banke krvi Univerzitetskog kliničkog centra u ovom gradu.

26.04.2024

12:17