• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Blic

07.04.2020

16:10

POČAST GLUMAČKOJ LEGENDI! Ulica u Nišu nosiće naziv po preminulom DESIMIRU STANOJEVIĆU?!

Kultura

POČAST GLUMAČKOJ LEGENDI! Ulica u Nišu nosiće naziv po preminulom DESIMIRU STANOJEVIĆU?!

Podeli vest

Čim prođe vanredno stanje, udružiće snage da se to što pre ostvari

Glumac Desimir Stanojević koji je nedavno preminuo u 70. godini života, uskoro će dobiti ime u Nišu, svom rodnom gradu u kome je započeo glumačku karijeru i kome se uvek vraćao.

Predlog da jedna ulica u naselju Palilula ponese Stanojevićevo ime, podneo je Oliver Paunović, producent filma o poznatom glumcu "Život je mjuzikl".

- Desko je rođen u Nišu, u nasleju Palilula. Voleo je svoj grad i sa ponosom je uvek isticao da je Palilulac. Zbog posla je morao da pređe u Beograd, ali se Nišu uvek rado vraćao i nosio ga u srcu. Živeo je više od 30 godina u Beogradu, a Nišlije nikada nisu imale utisak da se on iz svog grada iselio. Svojim životom i radom bio je pravi prezenter niške Palilule, jer kako je i sam govorio biti Palilulac nije mogao biti svako. Ja bih voleo da njegovo ime ponese Božidarčeva ulica u kojoj je rođen, ali će tu odluku ipak doneti nadležni organi grada Niša - kaže Paunović.

Foto: rts printscreen

Predsednik komisije za nazive delova naseljenih mesta i ulica Bojan Marinković kaže da će procedura promene jedne ulice u ime slavnog glumca biti sprovedena odmah po ukidanju vanrednog stanja.

- Čim prođe vanredno stanje i počnu da rade skupštinska tela, zakazaću sednicu Komisije za nazive ulica i staviti predlog koji je podneo Paunović da se jedna ulica u paselju Palilula imenuje imenom Desimira Stanojevića. Desko je bio poznati Nišlija i zaslužuje da ima ulicu u svom gradu. Koja će to biti ulica, odlučiće Komisija. Nemamo neimenovanih ulica jer smo zbog sprovođenja legalizacije morali da imenujemo sve ulice, tako da će biti predloženo da se jednoj promeni ime. Procedura je takva da se nakon razmatranja na Komisiji, predlog za promenu naziva se šalje Ministarstvu državne uprave i lokalne samouprave na saglasnost a potom ga usvaja Skupština grada. Usvojena odluka se šalje Direkciji za izgradnju grada koja nalaže Parking servisu da postavi table sa novim imenom ulice. Procedura je složena, ali se nekada, kada se sve poklopi kao što treba, može sprovesti i za sedam do 10 dana - objašnjava Marinković.

Foto: Printscreen You Tube

Desimir Stanojević preminuo je 10. marta u svom domu u Beogradu posle teške bolesti. Rođen 7. oktobra 1950. godine u Nišu, igrao je u Narodnom pozorištu u Nišu od 1970. do 1990. Godine, a od 1991. u Pozorištu na Terazijama u Beogradu. Zaslužan je za izvođenje prvog mjuzikla u istoriji Niškog pozorišta, "Violinista na krovu". Takođe je zaslužan za postavljanje mjuzikla "Cigani lete u nebo" u Niškom "Narodnom pozorištu" (u njegovoj režiji). Jedna od njegovih najpoznatijih uloga jeste uloga Vukašina Golubovića u seriji "Srećni ljudi".


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)
Live TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)

Gost "Info dana" bio je analitičar Saša Borojević. On je govorio o tome na koji način su povezani svi ratovi koji se trenutno rasplamsavaju po celom svetu. Evo kakve veze ima Balkan i Srbija sa projektima velikih sila. Uživo u program, putem vajber linka, uključio se i Dževad Galijašević, stručnjak za terorizam koji je komentarisao kompleksne odnose između Amerike i Izraela.

19.04.2024

17:55

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Magazin

Džet set

Srbija