• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Pink.rs/Informer.rs

10.05.2020

11:14

DUGO ČUVANA TAJNA! Slike Olje Ivanjicki predstavljaju pravo BOGATSTVO, a evo koja pevačica joj je bila INSPIRACIJA!

Kultura

DUGO ČUVANA TAJNA! Slike Olje Ivanjicki predstavljaju pravo BOGATSTVO, a evo koja pevačica joj je bila INSPIRACIJA!

Podeli vest

Ne biste mogli ni da pretpostavite.

Olja Ivanjicki, čuvena slikarka je imala 99 samostalnih izložbi u zemlji i inostranstvu. Njene slike se nalaze u muzejima i galerijama širom sveta, a malo ljudi zna da je njoj na mnogim slikama kao inspiracija poslužila pevačica Nada Topčagić. 

U NJEGOVU ČAST! ILDA ŠAULIĆ ULAŽE 20.000 evra u Šabanovu kuću - napraviće njegov MUZEJ!

- Meni je puna kuća njenih slika - počinje razgovor legendarna pevačica Nada Topčagić i otkriva nam kako su se Olja i ona upoznale:

Foto: Printscreen You Tube

- Ja sam otpevala neku pesmu, više se ne sećam ni koju, izdala sam tad i novi album, imala sam oko 24, 25 godina. Ona me je pozvala u emisiju na jednoj televiziji, to je bilo kao njeno veče. Olja je htela da joj ja budem gost. Rekla mi je da ona prati moj rad, da joj se dopada kako se ja oblačim, kako se šminkam, a svi znaju da sam ja uvek bila jedinstvena po tome. Ona mi je tada poklonila sliku, na kojoj je bila zlatna devojka i rekla mi je "Nado, ovo ste vi". Rekla mi je da slika žene koje liče na mene, tako izgledaju, kao ja. Bila sam joj inspiracija i srećna sam zbog toga - rekla je Nada.

Nada i Olja su bile dugogodišnje drugarice i komšinice na Kosančićevom vencu, a pevačica ističe da je bilo mnogo onih koji su, kada je čuvena slikarka preminula, pričali da je ostala "druga Olja na Kosančićevom". Međutim, ona se sa tim nikad nije složila.

Foto: Printscreen You Tube/ Sve što mi pripada - Zvanični kanal

PREKINULA MEDIJSKU TIŠINU! Voditeljka Bojana Ristivojević PODELILA LEPE VESTI - čestitke stižu sa SVIH STRANA!

 

- Nisam se ja slagala sa tim, Olja je bila spektakularna žena, bio je praznik nju gledati kad dolazi kući, sa moje terase ja sam gledala u njen ulaz. Ja sam uvek bila jedinstvena, ali ona je bila svoja. Nedostaje Kosančićevom vencu - sa setom u glasu zaključila je Nada.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!
Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!

U Skupštini Srbije nešto posle 13.00 časova počeo je sastanak predsednice Skupštine Srbije Ane Brnabić sa predstavnicima poslaničkih grupa, političkih stranaka nacionalnih manjina i udruženja, radi konsultacija oko obrazovanja radnih grupa za unapređenje izbornog procesa i uvid, kontrolu i reviziju Jedinstvenog biračkog spiska.

26.04.2024

14:13

Vesti

"U minuti žena može da izgubi od 30 do 40 odsto krvi!" Ginekolog otkriva od čega je preminula porodilja u Vranju
Društvo

"U minuti žena može da izgubi od 30 do 40 odsto krvi!" Ginekolog otkriva od čega je preminula porodilja u Vranju

Više javno tužilaštvo u Vranju saopštilo je juče da je obdukcija pokazala da je uzrok smrti porodilje M. A iz okoline Preševa 17. aprila, ruptura materice sa posledičnim iskrvarenjem i da bi se u tom slučaju moglo raditi o krivičnom delu nesavesnog pružanja lekarske pomoći koje se zbog smrtne posledice može kvalifikovati kao teško delo protiv zdravlja ljudi.

26.04.2024

21:04

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Magazin

Džet set

Srbija

Kragujevački opštinari dali krv!
Humanitarna akcija

Kragujevački opštinari dali krv!

Zaposleni u Gradskoj upravi Kragujevac danas su, u organizaciji Samostalnog sindikata GU organizovali prvu od dve godišnje akcije dobrovoljnog davalaštva krvi za potrebe Banke krvi Univerzitetskog kliničkog centra u ovom gradu.

26.04.2024

12:17