• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

28.06.2020

08:47

OTKRIVENA VELIKA TAJNA iz filma ''BOJ NA KOSOVU'' koju malo ko zna - ON je mnogo doprineo, a SAMO MU ČUJEMO GLAS!

Kultura

OTKRIVENA VELIKA TAJNA iz filma ''BOJ NA KOSOVU'' koju malo ko zna - ON je mnogo doprineo, a SAMO MU ČUJEMO GLAS!

Podeli vest

Film koji je pravljen kako bi se obeležila 600. godišnjica kosovske bitke ostao je po mnogo čemu upamćen

Film Zdravka Šotre "Boj na Kosovu" predpostavljamo da mali broj vas koji ovo čitate nije pogledao. Ako niste gledali ceo, onda ste barem videli neku scenu.

IMALA JE EROTIČNE SCENE u ''Senkama nad Balkanom'' - Nataša Ninković RAZBILA TABU o SENZUALNOSTI! Pohvalila Bjelogrlića!

Foto: HIT dodatak/informer

Film koji je pravljen kako bi se obeležila 600. godišnjica kosovske bitke ostao je po mnogo čemu upamćen - greškama koje su napravljene tokom snimanja, čuvenim replikama, ali i o muzici koja prožima ceo film.

VOLELA GA JE VIŠE OD SEBE, a u braku su ŽALILI ZA OVIM! Muž Radmile Savićević je bio GLUMAC - Jugoslavija ga je VRLO POŠTOVALA!

Ono što je svako ko je barem jednom pogledao film sigurno zapazio je pojanje koje se u nekoliko navrata čuje u filmu. Najizraženije je pred samu bitku kada se obe vojske pripremaju za napad.

Da li znate čiji je to glas?

Mnogi možda i ne znaju a radi se o našem vrsnom slikaru i pojcu Dragoslavu Pavlu Aksentijeviću.

Pavle Aksentijević je srpski slikar i pevač pravoslavne duhovne muzike i srpske etno muzike.

Foto: Informer DN

Diplomirao i magistrirao 1967. na Likovnoj akademiji u Beogradu. Pored slikarstva bavi se i pojanjem crkvene i narodne muzike Srbije i Balkana. U velikoj meri je svojim radom doprineo očuvanju srednjovekovnog melosa.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Vesti

Jovanov ukazao na promenu stava o Beogradu na vodi: Đilas doživeo kopernikanski obrt!
Politika

Jovanov ukazao na promenu stava o Beogradu na vodi: Đilas doživeo kopernikanski obrt!

Nakon obraćanja poslanika Dragana Đilasa (Srbija protiv nasilja) koji je izneo niz primedbi na sastav nove Vlade Srbije, šef poslaničke grupe „Aleksandar Vučić – Srbija ne sme da stane“ Milenko Jovanov poručio je da je Đilas govorio o Kosovu i Metohiji, a da nema prava da govori o Kosovu i Metohiji čovek koji je na organima svoje stranke dao nalog svoj potpredsednici da na forumu Zapadni Balkan potpiše deklaraciju u kojoj se svi oni zajedno, uključujući i tu stranku i druge socijaldemokratske stranke Balkana, zalažu za što brži ulazak Kosova u Evropsku uniju.

02.05.2024

11:37

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Akcija Uprave saobraćajne policije! Zlatko Belencan: "Za sedam dana otkriveno 36.000 prekršaja"
Bezbednost saobraćaja

Akcija Uprave saobraćajne policije! Zlatko Belencan: "Za sedam dana otkriveno 36.000 prekršaja"

Četvrta Centralna akcija Ministarstva unutrašnjih poslova koja će se sprovoditi na teritoriji Republike Srbije počinje danas i trajaće do 7. maja, rekao je za Tanjug pomoćnik načelnika Uprave saobraćajne policije Zlatko Belencan, navodeći da je u prethodnih sedam dana, koliko je trajala Međunarodna akcija pojačane kontrole saobraćaja "Roadpol"', otkriveno 36 hiljada prekršaja.

02.05.2024

11:03

Sport

Sara Ćirković: Sledeći cilj je medalja na OI!
Ostali sportovi

Sara Ćirković: Sledeći cilj je medalja na OI!

Naša bokserka Sara Ćirković koja je na Evropskom prvenstvu u Beogradu stigla do zlatnog odličja u kategoriji do 54 kilograma izjavila je na prijemu u zgradi Predsedništva da će maksimalno raditi kako bi osvojila medalju na Olimpijskim igrama u Parizu.

02.05.2024

11:31

Planeta

Magazin

Džet set

Srbija