• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: SAŠA KOSTIĆ

09.07.2020

09:51

GODINAMA SAM ĆUTALA, ALI SADA ĆU VAM REĆI...Lidija Vukićević KONAČNO OTKRILA istinu o "Boljem životu"

Kultura

GODINAMA SAM ĆUTALA, ALI SADA ĆU VAM REĆI...Lidija Vukićević KONAČNO OTKRILA istinu o "Boljem životu"

Podeli vest

Možete li da zamislite Žarka Lauševića u ulozi Guze u kultnoj seriji "Bolji život"?! To je vrlo lako moglo da se desi da naš čuveni glumac te davne 1986. godine ovu rolu nije prepustio kolegi Borisu Komneniću

Scenarista Siniša Pavić je lik Aleksandra Popadića Guze pisao upravo po Lauševiću, koji je u to vreme bio angažovan u dosta projekata.

VOJIN HTEO DA KUPI KUĆU IZ SERIJE! Doveo Slobodu u OBILAZAK IMANJA - tu su SNIMALI DO KASNO, a evo šta je VOLEO DA RADI TU! (FOTO)

- Želeli smo da Žarko igra Aleksandra Popadića, međutim termini snimanja "Boljeg života" poklopili su se sa njegovim obavezama, a on nije mogao da postigne da radi na više projekata. Lauš je tada imao 27 godina i bio je idealan za ulogu advokata i najstarije dete u porodici - kaže Pavić za Hit i dodaje:

Foto: HIT dodatak/informer

- Kada je Lauš odbio ulogu, morali smo u kratkom roku da mu pronađemo zamenu. Boris Komnenić je izabran kao najbolje rešenje. Kasnije se ispostavilo da je baš ta uloga obeležila njegovu karijeru.

Laušević nije bio jedini kome je promakla "prilika života" u najrepriziranijoj jugoslovenskoj seriji svih vremena. Pokojna glumica Ena Begović bila je planirana za ulogu Guzine mlađe sestre Violete Viki Popadić. Međutim, prelepa hrvatska glumca je u tom trenutku bila više okrenuta "daskama koje život znače".

- Išla je iz projekta u projekat, a ulogu u "Boljem životu" je odbila jer je u to vreme imala obaveze u pozorištu - izjavila je jednom prilikom Enina sestra Mia Begović.

Kasnije je u lik Viki uskočila do tada nepoznata Lidija Vukićević i postala jedna od najvećih zvezda u Pavićevoj seriji.

Ovo sigurno niste znali

* "Bolji život" je poslednja jugoslovenska televizijska serija. Nekoliko dana nakon poslednje epizode (emitovane 16. juna 1991), Slovenija i Hrvatska jednostrano su proglasile nezavisnost od SFR Jugoslavije
* Stan Popadića je zapravo bio preuređen veliki studio na Košutnjaku
* Ceca Bojković je bila suviše mlada za ulogu Emilije Popadić, majke troje dece. Glumica je od Borisa Komnenića starija samo 10 godina, a od Lidije Vukićević 15

- Ta uloga mi je obeležila karijeru. Svi smo se lepo družili i divno sarađivali na snimanju. Fino se i zarađivalo u to vreme, pa sam od honorara za seriju napravila kuću na Dunavu, a od jedne reklame kupila i automobil - kaže Lidija, koja je zapaženu ulogu ostvarila i kao Lilika u "Žikinoj dinastiji".

Foto: Printscreen You Tube


Glumica, međutim, negira da je ona u "Bolji život" upala kao zamena Eni Begović.

- Godinama nisam komentarisala pisanje medija da je uloga Violete bila namenjena Eni, ali sada ću vam reći da je to čista laž. Uz dužno poštovanje prema njoj, ali hrvatska glumica nikako nije mogla da igra devojku iz prave srpske porodice - priča Vukićevićeva.

Foto: printscreen instagram/anitalazic

Snežana Savić umesto Lepe Brene


Uloga pevačice Nine Andrejević u seriji "Bolji život" prvo je bila ponuđena Lepoj Breni, ali ju je ona odbila, pa je pripala Snežani Savić. Breni se nije dopalo što po scenariju ponovo treba da glumi pevačicu kao u filmovima "Hajde da se volimo" i "Tesna koža".

Njenu majku u seriji, stub porodice Popadić, maestralno je odigrala Svetlana Bojković.

- "Bolji život" je bio odraz vremena u kojem smo živeli. Bez obzira na sve probleme, taj period je bio mnogo čedniji i naivniji nego ovaj danas u kojem živimo. Očigledno je da kod publike i dalje postoji nostalgija za tim nekim davnim vremenima - kaže Ceca i dodaje:

- "Bolji život" nema nastavak jer boljeg života nema. Živimo u teškom vremenu, tako da nam ostaje samo da čuvamo uspomene na onaj period kada je sve bilo bolje.

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Leilani

pre 3 godine

Ova baba je nekad bila glumica. Da li ona igde radi, glumi li negde, ili se samo slika po tabloidima?

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Magazin

Džet set

Srbija

Fiona i Šrek stigli u Svilajnac! Ko su ovi ljudi?
Svetski karneval u Srbiji

Fiona i Šrek stigli u Svilajnac! Ko su ovi ljudi?

Jedan narodni običaj postao je u Svilajncu atrakcija čak i deo turističke ponude. O tradicionalnom Pokladnom maskenbalu još se tamo priča, a oni koji su na društvenim mrežama videli defile stotine ljudi i dece u živopisnim kostimima, pitaju se da li su snimici zaista iz Srbije....

18.03.2024

16:59