• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: A. SPASOJEVIĆ

30.07.2020

10:35

OVO JE GIDRIN UNUK! Viđali su se na Kališu, SMEJALI DOK IH STOMAK NE ZABOLI, a ovaj detalj o HAPŠENJU LEGENDARNOG GLUMCA NIKO NIJE ZNAO!

Kultura

OVO JE GIDRIN UNUK! Viđali su se na Kališu, SMEJALI DOK IH STOMAK NE ZABOLI, a ovaj detalj o HAPŠENJU LEGENDARNOG GLUMCA NIKO NIJE ZNAO!

Podeli vest

Gidrin unuk Jovan Stojanović priča kako je legendarni glumac obožavao Rialdu Kadrić, Vladimira Petrovića i Nikolu Koju, koji će igrati u nastavku kultnog filma

Unuk legendarnog glumca Dragomira Gidre Bojanića Jovan Stojanović oduševljen je što filmski serijal "Žikina dinastija" posle 30 godina dobija nastavak!

Jovan je ubeđen i da bi njegov pokojni deda bio srećan što se omiljeni televizijski likovi Marija, Boba i Miša vraćaju u bioskope, a posebno zbog toga što će ih igrati glumci iz originalne postave Rialda Kadrić, Vladimir Petrović i Nikola Kojo.

Nasmejan i vedar

- Oduševljen sam što se snima nastavak "Žikine dinastije" i siguran sam da će film biti odličan! I moj deda Gidra bi bio presrećan! Drago mi je što što su Rialda i Vladimir pristali da opet igraju Mariju i Bobu, a njihovog sina Mišu genijalni Nikola Kojo - kaže potomak slavnog glumca na početku razgovora za Informer i dodaje:

Foto: printscreen instagram

- Bez Rialde, Vladimira i Koje desila bi se ista situacija kao sa filmom "Mi nismo anđeli 3", koji nije dobro prošao kod publike. Lepo je i što se Vesna Čipčić vraća u ulozi čuvene Elze.

Jovan, čiji je deda bio rođeni Gidrin brat, posebno je oduševljen što će u nastavku glavni junak biti upravo Kojo:

- On će u filmu kao Miša da zauzme Gidrino mesto i biće isti her Žika! Deda je mnogo voleo Koju. U originalnom filmu se radnja vrtela oko dvojice deda i unuka, a u nastavku ćemo imati Mišu sa unucima Žikom i Milanom.

Stojanović se odlično seća slavnog glumca, iako je bio mali kada je on preminuo.

Foto: facebook printscreen/jovan stojanovic

- Imao sam sedam godina kad je Gidra umro. Često sam ga posećivao u njegovom stanu blizu Kalemegdana. Kakav je bio u "Žikinoj dinastiji", takav je bio i u privatnom životu, nasmejan i vedar. Nikad ga nisam video tužnog ili namrgođenog - priča naš sagovornik.

Uloga obeležila eru

Jovan, koji nosi gene velikana našeg glumišta, kaže da se "Žikina dinastija" i dalje reprizira jer je naš najbolji serijal.

- Greota je što nemamo više takvih ostvarenja. Svi znaju ko je Žika Pavlović, jer je ta uloga obeležila jednu eru naše kinematografije! Drago mi je da će i nove generacije moći da gledaju nešto što ima više humora, nego nasilja - ističe Stojanović.

Gidra je hapšen
zbog viceva o Titu

Jovan kaže da je njegov deda Gidra često umeo da nadrlja zbog smisla za humor.
- Deda je privatno bio veliki šaljivdžija, baš kao na televiziji! Stalno je zasmejavao ljude. Obožavao je da priča viceve o Titu, pa su ga jednom uhapsili zbog toga. Njegov brat Milomir otišao je u policijsku stanicu po njega i zatekao ga kako sedi na stolu i zasmejava policajce vicevima o Titu - priča Stojanović.


 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Zoran

pre 3 godine

Ovo je izmisljen intervju jer su reci suvise sablonizovane i vise puta prepisane po raznim novinskim portalima od reci do reci. Naravno da mi necete objaviti komentar jer imate obraza i morala koliko i vas glavni urednik Vucicevic. Imete li zrno savesti i obraza da se bavite ovakvim stvarima ?

miki

pre 2 godine

Ni policija nije volela tita, ziva istina !!! Eto vam vaseg tite....

Izbori 2024

Vesti

TV

Šta će biti sa parkovima po Beogradu? Opozicija pokušava da manipuliše građanima! (VIDEO)
Live TV

Šta će biti sa parkovima po Beogradu? Opozicija pokušava da manipuliše građanima! (VIDEO)

Pred beogradske izbore članovi opozicije pokušavaju da izmanipulišu građane Beograda. Malo, malo dižu paniku netačnim informacijama: tvrde da će pešački prelazi nestati sa mesta na kojima su neophodni, spinuju da je država dozvolila građenje stambenog objekta na mestu dečijeg parka, dižu paniku gde je nema. Sa druge strane, kada zađete među građane i kada popričate sa njima uglavnom komentarišu da Beograd nikada lepše nije izgledao. Gost "Info jutra" bio je glavni gradski urbanista Marko Stojčić sa kojim smo razgovarali o EXPU koji će se održati u Beogradu 2027. godine, ali i drugim važnim temama vezanim za naš glavni grad.

28.03.2024

10:35

Dinko Gruhonjić decu od 8 godina nazivao genocidnim! Nikada neće odgovarati za svoje reči jer je duboka država! (VIDEO)
Live TV

Dinko Gruhonjić decu od 8 godina nazivao genocidnim! Nikada neće odgovarati za svoje reči jer je duboka država! (VIDEO)

Predsenik Srbije Aleksandar Vučić kaže da su vitalni nacionalni interesi naše zemlje ugroženi. "U ovom trenutku, nije lako da kažem kakve smo vesti dobili u poslednjih 48 sati. Direktno nam ugrožavaju vitalne nacionalne interese i Srbije i Srpske. Narednih dana upoznaću narod Srbije sa svim izazovima koji su pred nama. Biće teško, najteže do sad. Borićemo se. Pobediće Srbija", napisao je Vučić na svom Instagram profilu. Na ovu temu u "Info jutru" govorio je novinar Tomislav Lovreković.

28.03.2024

10:11

Potpukovnik protivvazduhoplovne odbrane o obaranju "nevidljivog": Prva dva pokušaja bila su neuspešna, ali nismo gubili nadu! (VIDEO)
Live TV

Potpukovnik protivvazduhoplovne odbrane o obaranju "nevidljivog": Prva dva pokušaja bila su neuspešna, ali nismo gubili nadu! (VIDEO)

Na današnji dan pre 25 godine, četvrte noći NATO agresije na našu zemlju, Vojska Jugoslavije oborila je američki bombarder F-117A. Do tada se smatralo da ovaj tip aviona, koji je zbog smanjenog radarskog odraza zvan „nevidljivi”, nije moguće locirati na nebu. Ipak, to je uspelo Trećem raketnom divizionu 250. raketne brigade Vojske Jugoslavije, 27. marta 1999. u 20.42 časa. Dva projektila tipa „neva” ispaljena su iz atara Šimanovaca, a jedan je pogodio F-117A, koji se posle bombardovanja podzemnog komandnog centra u brdu Straževica u Beogradu zaputio ka vazdušnom prostoru Mađarske. Letelica u plamenu sunovratila se na njive u ataru sremskog sela Buđanovci. Pilot se katapultirao i prizemljio pomoću padobrana. Ostaci oborenog F-117A „noćni soko”, što je pun naziv aviona, danas se čuvaju u Muzeju vazduhoplovstva, kao trofej kojim nijedna vojska na svetu ne može da se podiči. O ovom poduhvatu Vojske Jugoslavije za Informer TV govorio je Đorđe Aničić, potpukovnik protivvazdušne odbrane, u emisiji "Info jutro".

27.03.2024

10:15

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Magazin

Džet set

Srbija