• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs

03.08.2020

06:00

O ČARLIJU ŠINU SVI PRIČAJU, A NJEGOV OTAC JE U SVOJE VREME TAKOĐE IMAO RAZNE AVANTURE! Od neograničenog opijanja do SRČANOG UDARA NA FILMSKOM SETU!

Kultura

O ČARLIJU ŠINU SVI PRIČAJU, A NJEGOV OTAC JE U SVOJE VREME TAKOĐE IMAO RAZNE AVANTURE! Od neograničenog opijanja do SRČANOG UDARA NA FILMSKOM SETU!

Podeli vest

Više od dve decenije svetski mediji pišu o skandalima Čarlija Šina, nekad perspektivnog glumca kojem poroci nisu dozvolili da pokaže sve veštine svog zanata, a manje je poznato da je njegov otac Martin Šin (takođe glumac) u mladim danima takođe imao "avanture" na kojima bi mu možda čak i njegov sin pozavideo

Martin Šin rođen je na današnji dan 1940.  godine kao Ramon Garado Antonio Estevez ali je zbog holivudske karijere odlučio da promeni ime kako bi pobegao od tipskog dobijanja uloga.

Glumački uzor od početka karijere mu je bio Džejms Din, a počeo je kao epizodni glumac u popularnim televizijskim serijama šezdesetih godina.

Prvo ozbiljno filmsko iskustvo mu je "Kvaka 22" ratna satira rađena po popularnom romanu Džozefa Halera.

TRAGOVIMA SVOG  UZORA

Tada još uvek mladi Šin postaje "meta" ozbiljnih filmskih studija, čak postoji glasina da je bio opcija broj dva za lik Majkla Korleonea u čuvenom ostvarenju „Kum“ ukoliko bi Al Paćino bio sprečen da se pojavi na setu.

Može se reći da je uloga koja je obeležila njegovu karijeru na velikom platnnu, ona u debitantskom ostvarenju Terensa Malika "Pustara".

Šin je tu  fenomenalno u maniru svog omiljenog glumca odigrao ulogu buntovnog mladića koji započinje avanturu sa tinejdžerkom koja će imati kobne posledice po mnoge ljude oko njih.

Filmski kritičari naširoko su hvalili njegovu prirodnu harizmu, i spobonost da bez dosta muke uđe poremećeni um mladića koji će bez razmišljanja potencijalnu pretnju lišiti života.

On je sam priznao da je "Pustara" najbolji scenario koji je pročitao u svom životu, te da je ponosan što je igrao glavnu ulogu u ovom filmu.

APOKALIPSA DANAS = APOKALIPSA ZDRAVOG RAZUMA

Prvi "mejn strim" naslov u njegovoj karijeri je svakako "Apokalipsa danas". Režiser Francis Ford Kopola nakon franšize "Kum" odlučio se za rizičan potez, kada je odlučio da ekranizira ratnu dramu o vojniku koji polako gubi razum u potrazi za izgubljenim američkim pukovnikom koji se sa domorodcima upravlja jednim delom džungle.

Za glavni lik je originalno angažovan Harvi Kajtel, ali nakon dve nedelje, Kopola je odlučio da ga otpusti, te da dovede Šina baš zbog njegovog fenomenalnog performansa u filmu „Pustara“.

Kako to obično ide, nije se sve dešavalo baš onako kako to režiser zamisli. Šin je došao na set, ali ogromne količine alkohola koje je unosio u svoj organizam donele su dosta problema produkciji.

Prvo je ozbiljno povredio ruku, tako što je namerno udario u ogledalo, iako to nije bilo uopšte u scenariju, tako da su morali da čekaju dok se ne oporovi.

Tu nije bio kraj mukama Francisa Forda Kopole sa talentovanim glumcem. Kao što je već navedeno Šin je voleo da preteruje sa žestokim pićima, a posle nekoliko nedelja doživio je srčani udar, tako da je snimanje ponovo moralo da se zaustavi.

U jednom momentu pretila je ogromna opasnost da se snimanje filma prekine trajno, ali ipak to se nije desilo, ma da je režiser filma pretrpio ogromnu finansijsku štetu jer je u ovo delo uložio i vlastiti novac.

PREDSEDNIK AMERIKE

Posle "Apokalipse danas" Šin je osamdesetih i devedestih uglavnom igrao sporedne uloge. Treba istaknuti "Vol Strit" gde mu je parnter bio sin Čarli, a hvaljena  je uloga u hororu „Zona mrtvih“.

Nova glavna uloga došla je tek krajem devesetih godina, i to u televizijskoj seriji "Zapadno krilo" gde je igrao fiktivnog američkog predsednika.

Za ovaj performans nagrađen je zlatnim globusom, a serija je doživela ogroman uspeh i dugih sedam sezona.

JOŠ UVEK AKTIVAN

Mnogi režiseri želeli su Šina u svom filmu,  tako je u "Dvostrukoj igri" Martina Skorsezea odlično dočarao ulogu poštenog pollicijskog veterana sa surovih bostonskih ulica, koji spreman da žrtvuje sebe kako bi spasao svog mlađeg kolegu koga igra Leonardo Dikaprio.

Kod Stivena Spilberga u "Uhvati me ako možeš" ponovo je odlično sparirao na velikom platnu sa Dikapriom.

Foto: AP/Richard Shotwell

Pojavio se i u jednoj epizodi popularne serije “Dva i po muškarca“, gde je glavna zvezda bio njegov sin Čarli.

Još uvek je aktivan glumac, kojeg režiseri veoma rado angažuju za svoje projekte.


PONOSAN ŠTO JE OTAC ČARLIJU ŠINU

Martin Šin retko govori o svom privatnom životu, ali jednom je pomenuo svog sina.

Čarlijeva dostignuća su mi draža od mojih. Prošao je kroz mnogo toga, ćak i da nije moj sin bio bi mi uvek najbolji prijatelj.

 

 

 

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Vesti

TV

Prsti su na crvenom dugmetu! Jesmo li umalo izbegli nuklearni rat?
Live TV

Prsti su na crvenom dugmetu! Jesmo li umalo izbegli nuklearni rat?

Šta se zaista desilo 14. aprila? Odgovor Izraela na napad Irana je pomalo čudan. Navodno Iran je pokušao nuklearni napad na Izrael. Na ovu temu u "Info danu" govorio je Nikola Vrzić, glavni urednik portala RT. Uživo u program javio se pilot Stevan Ignjatović koji je detaljnije govorio o avionima koji su sposobni da nose nuklearne bombe.

23.04.2024

16:13

Na Kosovu se ide na satanizovanje Srba i vraćanje u prošlost! Referendum nije ispunio svoju svrhu, rešenje je Zajednica srpskih opština! (VIDEO)
Live TV

Na Kosovu se ide na satanizovanje Srba i vraćanje u prošlost! Referendum nije ispunio svoju svrhu, rešenje je Zajednica srpskih opština! (VIDEO)

Život pod terorom Aljbina Kurtija na Kosovu i Metohiji još uvek predstavlja ogroman problem za Srbe koji tamo žive, a Zapad, sa svojim licemernim ponašanjem i dvostrukim aršinima, ne doprinosi rešavanju situacije. Na ovu temu u "Info jutru" televizije Informer govorio je predsednik Društva lobista Srbije Nenad Vuković.

23.04.2024

12:40

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Objavljen datum Putinove inauguracije!
Planeta

Objavljen datum Putinove inauguracije!

Inauguracija ruskog predsednika Vladimira Putina, biće održana 7. maja, rekao je Andrej Klišas, predsednik Komiteta za ustavno zakonodavstvo i državnost u Savetu Federacije, javlja agencija TASS.

23.04.2024

15:33

Magazin

Džet set

Srbija