• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

29.08.2020

09:33

IMAJU VANSERIJSKI TALENAT, ALI NE I FAKULTET! Ovi naši glumci NISU završili glumu, a ULOGE SU IM OBELEŽILE KARIJERU!

Kultura

IMAJU VANSERIJSKI TALENAT, ALI NE I FAKULTET! Ovi naši glumci NISU završili glumu, a ULOGE SU IM OBELEŽILE KARIJERU!

Podeli vest

Mnoge legende srpskog glumišta zapravo nikada nisu završile Akademiju, ili su pokušale, a nisu prošle na prijemnom.

Ostvarili su niz uspešnih filmskih, televizijskih ali i pozorišnih uloga. Nacija im se divila zbog njihovih talenata, a oni nsu imali diplomu glumca.

GLUMICA KRIJE IME ČOVEKA ZBOG KOG JE POBEGLA U AMERIKU: Nikad neću otkriti koji moćnik me je silovao!

Mnogi uspešni glumci mlaže generacije takođe nisu diplomirali Fakultet dramskih umetnosti.

Pavle Vuisić je nekadašnji jugoslovenski glumac. Glumom se aktivno bavio od 1950. godine, a malo ljudi zapravo zna da on nije završio Fakultet dramskih umetnosti. Studirao je pravo i sve do početka 1950-ih ogledao se u novinarstvu (Radio Beograd). Nepunu sezonu glumio je u Pančevačkom pozorištu, istovremeno je statirao na filmu Čudotvorni mač (1950) Voje Nanovića i bezuspešno pokušao da se upiše na Akademiju.

Foto: Printscreen You Tube

Snimio je veliki broj filmova i televizijskih serija (tačno 177). Nije imao formalnog glumačkog obrazovanja. Bio je glumac širokog dijapazona, te glumio u raznim ulogama.

Foto: wikipedia.org

Miodrag Petrović Čkalja bio je poznati srpski glumac i jedan od najistaknutijih komičara na ovim prostorima. Iako je glumio u mnogobrojnim kultnim filmovima i serijama, Čkalja je zapravo završio studije veterinarske medicine Univerziteta u Beogradu.

ON JE INSPEKTOR U SERIJI "PEVAČICA"! Došao je iz HOLIVUDA samo zbog TE ULOGE - Ženama će se sigurno SVIDETI! (VIDEO)

Živojin Žika Milenković rođen je 1928. godine, a umro 2008. godine. Glumačku karijeru počeo je u Niškom narodnom pozorištu. Kasnije prelazi u Beogradsko dramsko pozorište, gde je glumio do penzionisanja. Jedno vreme u Nišu bio je profesor književnosti, koju je i završio.

Foto: Printscreen You Tube

Radmila je završila Žensku zanatsku školu jer majka nije imala mogućnosti da joj pruži školovanje u Gimnaziji u kojoj su išla deca bogataša. Kako je znala da joj ne može priušti odlazak na studije, majka ju je usmerila da završi žensku stručnu spremu, kako bi imala svoj zanat i time obezbedila sebi siguran hleb. Majka je želela da Rada bude šnajderka, i da joj, kad dođe vreme, preda mašinu u miraz i uda je.

ON IGRA PARTNERA MILICE PAVLOVIĆ U SERIJI "PEVAČICA"! Pravo IZNENAĐENJE - gledali ste ga u GEJ SCENAMA, a sada padaju STRASNI POLJUPCI sa ženom! (VIDEO)

Glumica Neda Arnerić odigrala je niz zapaženih uloga na filmu, seriji i pozorištu. U svet glume ušla je vrlo rano, a mnogi će se iznenaditi kada saznaju da nije završila Fakultet dramskih umetnosti.

Foto: Tanjug

Neda je sa 16 godina upisala Akademiju za pozorište, film, radio i televiziju u klasi profesora Milenka Maričića. Međutim, nije završila Akademiju jer je zakon branio da studenti prve i druge godine snimaju filmove i predstave, a Nedi su stizale brojne ponude koje nije mogla da odbije.

Ćerka Toma Kruza i Nikol Kidman "okupana" zlatom! NIGDE SE NE MOŽE VIDETI, A SADA SE POJAVILA FOTKA!

Njeni roditelji su insistirali da bude fakultetski obrazovana jer su se plašili da neće imati od čega da živi kada popularnost prođe. Zato je glumica zagrejala stolicu i 1980. godine je diplomirala istoriju umetnosti na Filozofskom fakultetu u Beogradu.

Foto: printscreen instagram

Luka Raco je glumac mlađe generacije koji tumači ulogu Riste u seriji "Sinđelići". 2013. godine je diplomirao ekonomiju. Veliku popularnost kod lepšeg pola stekao je i zahvaljujući atraktivnom fizičkom izgledu. 2012. godine proglašen je za "Mistera Srbije".


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

SAZNAJEMO! Uhapšen Sergej Trifunović
Hronika

SAZNAJEMO! Uhapšen Sergej Trifunović

Inspektori Četvrtog odeljenja beogradske policije priveli su večeras glumca i političkog aktivistu Sergeja Trifunovića i to nakon što su kod njega našli nekoliko grama opojne droge, nezvanično saznaje Informer!

18.04.2024

21:36

Sport

Na današnji dan: Rođen jedan od najboljih fudbalera svih vremena!
Fudbal

Na današnji dan: Rođen jedan od najboljih fudbalera svih vremena!

19. APRILA 1972. godine rođen je legendarni brazilski fudbaler Rivaldo. Afirmisao se u Palmeirasu, pa igrao za Deportivo La Korunju, Barselonu, Milan, Kruzeiro, Olimpijakos, AEK... Sa Brazilom je bio prvak sveta 2002, sa Milanom prvak Evrope 2003, a Zlatnu loptu je dobio 1999. godine.

19.04.2024

06:00

Planeta

Magazin

Džet set

Srbija