• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Blic

18.09.2020

10:46

U SERIJI SE POTKRALA VELIKA GREŠKA! Tajne koje krije "PORODIČNO BLAGO" - nikada ne biste pogodili da se pojavljuje i OVAJ poznati glumac!

Kultura

U SERIJI SE POTKRALA VELIKA GREŠKA! Tajne koje krije "PORODIČNO BLAGO" - nikada ne biste pogodili da se pojavljuje i OVAJ poznati glumac!

Podeli vest

Kultna serija koju godinama repriziraju!

Seriju "Porodično blago" gotovo nema ko nije gledao. Često se reprizira na "RTS 1", a mi smo rešili da se podsetimo nekih od najzanmljvijih detalja koje publika nije imala prilike da vidi u 62 epizode serije.

Siništa Pavić je odlučio da posle snimljenih kultnih serija "Bolji život" i "Srećni ljudi", napiše scenario za "Porodično blago" koje opisuje duh tog vremena. Snimanje je započeto 1998. godine, kada je završen prvi ciklus od 21 epizode, a ukupan broj snimljenih epizoda bilo je 62.

Malo ko zna da se u Pavićevom delu "Srećni ljudi" prvi put na ekranu pojavljuje Bojana Kovačević koja je tumačila lik žene doktora Popca.

Emitovanje prvog dela prekinuto je zbog bombardovanja 21. marta 1999. nakon 21. epizode. Nastavljeno je 25. februara 2001. godine.

Foto: Printscreen You Tube

Pavić je odlučio da glavnu žensku ulogu koju predstavlja glavu porodice, dodeli Svetlani Ceci Bojković koja je u prethodna dva projekta glumila jake i stabilne žene.

Za razliku od prethodnih serija, u ovoj su najviše zastupljeni sudski procesi, a Siniša je na to stavljao akcenat zato što je po profesiji sudija koji je u sudstvu proveo preko četrdeset godina odakle je crpeo veliki broj zanimljivih delova za scenarije.

Jedna od greški u seriji događa se u 7. epizodi. Valerija u advokatskoj kancelariji govori da se preziva Golubović, umesto Gavrilović.

Glumica Mina Lazarević tada se nalazila na završnoj godini Fakulteta dreamskih umetnosti, ali ju je mladi reditelj pronašao i dao joj da glumi Čupku, što je ujedno predstavilo njenu prvu televzijsku rolu na malim ekranima.

Foto: Printscreen You Tube

Ova serija je gotovo jedina u kojoj se u skoro svakoj epizodi pojavljuju po čak dva nova lika. Kada saberete za svih 62 epizoda pojavilo se više od 140 glumaca koji su tumačili neke od likova. Gotovo svi likovi iz serije, okupljali su se u čuvenoj kafani “Kod mačka”, u kojoj je radila Rajna (Snežana Savić), a malo ko je ostajao imun na njenu lepotu.

Pesmu koja se čuje u špici, “Srce porodično”, peva Željko Samardžić, a komponovao ju je Kornelije Kovač.

Sporednu ulogu konobara u Jezdinoj (Feđa Stojanović) kafani tumači tada anonimni Milan Kalinić koji je pored pilotske akademije završio glumu na Univerzitetu "BK".

 

BONUS VIDEO

PROVERITE DA LI MOŽETE DA POSTANETE ŠPIJUN! CIA objavila test, pronađite 10 razlika na ovim fotografijama!

OD RANE ZORE VELIKE KOLONE AUTOMOBILA NA JABUCI! Srbi žure da se vrate iz Crne Gore pre 18 časova!


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

Gustnado je stigao u Srbiju! Traje kratko, ali za sobom ostavlja surovu pustoš!
Društvo

Gustnado je stigao u Srbiju! Traje kratko, ali za sobom ostavlja surovu pustoš!

U ataru između Crepaje i Padine u sredu popodne uočena je pojava za koju su mnogi pomislili da je tornado ili tromba, a u mnoštvu komentara povodom snimka objavljenog na društvenim mrežama, našle su se i pretpostavke da je Srbijom protutnjao “pustinjski đavo”, međutim, autorka snimka je navela da je u pitanju gustnado (gastnado).

18.04.2024

21:47 >> 21:50

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

SAZNAJEMO! Uhapšen Sergej Trifunović
Hronika

SAZNAJEMO! Uhapšen Sergej Trifunović

Inspektori Četvrtog odeljenja beogradske policije priveli su večeras glumca i političkog aktivistu Sergeja Trifunovića i to nakon što su kod njega našli nekoliko grama opojne droge, nezvanično saznaje Informer!

18.04.2024

21:36

Sport

Na današnji dan: Rođen jedan od najboljih fudbalera svih vremena!
Fudbal

Na današnji dan: Rođen jedan od najboljih fudbalera svih vremena!

19. APRILA 1972. godine rođen je legendarni brazilski fudbaler Rivaldo. Afirmisao se u Palmeirasu, pa igrao za Deportivo La Korunju, Barselonu, Milan, Kruzeiro, Olimpijakos, AEK... Sa Brazilom je bio prvak sveta 2002, sa Milanom prvak Evrope 2003, a Zlatnu loptu je dobio 1999. godine.

19.04.2024

06:00

Planeta

Magazin

Džet set

Srbija