• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer

07.10.2020

19:02

VARLJIVO LETO '68 SNIMLJENO JE ZA 23 DANA, a evo zbog čega su STALNO PREKIDALI kadrove! Štimca pamte po MESI-MESI sceni, a evo kako danas na to reaguje!

Kultura

VARLJIVO LETO '68 SNIMLJENO JE ZA 23 DANA, a evo zbog čega su STALNO PREKIDALI kadrove! Štimca pamte po MESI-MESI sceni, a evo kako danas na to reaguje!

Podeli vest

Glumac priznao da mu to baš i ne prija

Legendarni film "Varljivo leto '68" završen je za svega 23 dana iako je snimanje stalno prekidano i to zbog dece glumaca koja su tražila da piške!

Reditelj Goran Paskaljević, koji je preminuo 25. septembra u 73. godini, izabrao je 1984. godine Slavka Štimca, Ivanu Mihić i Andriju Mrkaića za uloge u ovom ostvarenju. Njihove roditelje glumili su Bata Stojković i Mira Banjac, koja je otkrila kroz kakve su muke prošli da bi dobro odradili svaku scenu.

Foto: printscreen

- Za Štimca se već tada znalo da je fantastičan glumac, a mala Mihićka (13) bila je preslatka devojčica. Svi smo uživali radeći sa njima, a naročito sa Andrijom (8), koji je glumio najmlađeg člana porodice Cvetković. Često smo prekidali snimanje jer su deca tražila da odu do toaleta ili da jedu nešto. Mali Andrija nam je zadavao najviše muka jer je tražio da piški baš u trenucima kada je trebalo da uđe u kadar - priseća se Mira rada na kultnom filmu.

Ona kaže da su ekipi filma ove situacije bile smešne iako su zbog njih morali da prekidaju posao.

- Svima nam je to bilo veoma simpatično. To su bila samo deca, pa se niko nije ljutio. Njima je u tom dobu teško bilo reći da snimaju dva sata bez jela i pića. Voleli smo ih, a mali Andrija nam je bio jako privržen. Bili smo kao prava porodica. 

Foto: printscreen

Bez obzira na brojne prekide snimanja, film je završen u rekordnom roku. "Variljivo leto '68" jedan je Od omiljenih domaćih fiImova i posle više od tri decenije, a citati iz ovog ostvarenja i danas su popularni. Gotovo da nema čoveka u Srbiji koji nije barem jednom izgovorio ili čuo rečenicu "Me-si, mesi neće ništa da ti škodi".

Međutim, glumcu Slavku Štimcu je dojadila. 

- Kad god me sretnu na ulici, dobace mi: "Mesi, mesi, neće ništa da ti škodi". Neprijatno mi je što se taj film pamti baš po toj sceni u kojoj dodirujem Jagodinkine grudi - iskren je Štimac.

Foto: printscreen

Ni njegova partnerka iz filma Dragana Varagić, koja je glumila Jagodinku, nije srećna što joj je ova uloga obeležila karijeru.

- U početku mi je bilo simpatično što su me povezivali s tom ulogom, a sada mi je to postalo zamorno. Reč je o jednoj simpatičnoj tinejdžerskoj sceni između Slavka i mene i to je razlog što se i danas taj film gleda sa toliko nostalgije. 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Bila jednom jedna liga. Kakva liga? Strašna liga!
Fudbal

Bila jednom jedna liga. Kakva liga? Strašna liga!

Sezona u evropskim klupskim takmičenjima ulazi u samu završnicu. Odigrani su svi revanš mečevi četvrtfinala u Ligi šampiona, Ligi Evrope i Ligi konferencija i poznati su svi polufinalni parovi. Ono što odmah privlači pažnju jeste da engleska Premijer liga u završnici kontinentalnih takmičenja ima samo jednog predstavnika! Iako važi za ligu u kojoj se igra najbolji fudbal, Englezi su ove sezone doživeli debakl! Postavlja se pitanje, da li je to samo izolovan incident ili nagoveštaj da u evropskom klupskom fudbalu duvaju neki novi vetrovi?

19.04.2024

13:44

Planeta

Magazin

Džet set

Srbija