• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs

18.11.2020

19:08

CRTAĆE sa Duškom Dugouškom, Olivom, Perom Detlićem ste OBOŽAVALI, a evo koji GLUMCI stoje iza ovih LIKOVA!

Kultura

CRTAĆE sa Duškom Dugouškom, Olivom, Perom Detlićem ste OBOŽAVALI, a evo koji GLUMCI stoje iza ovih LIKOVA!

Podeli vest

Detinjstvo svakog od nas su obeležili crtani filmovi čiji su junaci Duško Dugouško, Tarzan, Veliki Štrmu, Oliva, a evo koji glumci su zaslužni za to.

Sigurno se sećate crtanih likova "Duška Dugouška", Olive i Popaja, ali malo ko od vas zna koji glumci sto iz njihovih uloga. “Šefe, koji ti je vrag”?, čuveno je pitanje Duška Dugouška, a ovom junaku glas je pozajmio legendarni glumac Nikola Simić.

Foto: Branko Pantelić

Prvi Duško Dugouško bio je Mića Tatić. On je okupio ekipu s Đuzom, Nadom Blam...a onda je jednog dana trebalo ja da glumim Duška.

Foto: Printscreen You Tube/Crtani na srpskom

- Pitao sam se kako ću ja to, a onda pomislio - isto kao i on. Tako je nastao taj unjkav glas - pričao je Nikola Simić dobro poznatim glasom.

Miću Tatića zvali su "majstorom naracije". Nikome kao njemu nije polazilo za rukom da dirne u srce sa onom legendarnom uvodnom "Nekada davno, u davna prastara vremena".

Tatić je bio zaslušan i da detinjstvo mališana ulepša Pera Detlić, Veliki Štrumpf, Paja Patak, Tarzan, brzi Gonzales.

Olivi je glas pozajmila Nada Blam, poznata srpska glumica, koja je osvojila srca mlađe publike. Iza nje su i brojne uloge u pozorištu, serijama i na filmu.




Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

FLAŠA KOALICIJA! I ovo smo vam rešili, bar recite hvala: Evo imena za izbornu listu "hik" opozicije!
Izbori 2024

FLAŠA KOALICIJA! I ovo smo vam rešili, bar recite hvala: Evo imena za izbornu listu "hik" opozicije!

Otpadnici od tajkuna Dragana Đilasa, lažni ekolozi Aleksandar Jovanović Ćuta, Dobrica Veselinović i Radomir Zanzibarićanin Lazović, nedavno su obelodanili da izlaze na izbore u prestonici i otkrili da će nastupati pod sloganom "Biram borbu", ali je - s obzirom na njihove koloritne biografije i nastupe u javnosti - slogan "Biram flašu" svakako mnogo prikladniji.

24.04.2024

12:13

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Magazin

Džet set

Srbija