• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Saša Kostić

11.01.2021

10:11

PAŠA UBIJA JER MU FALI LJUBAV! Popularni glumac Nedim Nezirović o ulozi u hit seriji Klan!

Kultura

PAŠA UBIJA JER MU FALI LJUBAV! Popularni glumac Nedim Nezirović o ulozi u hit seriji Klan!

Podeli vest

Nedim Nezirović kaže da mu je bio veliki izazov da glumi mafijaša u hit-seriji "Klan", kao i da je pokušao da pronađe opravdanje za sva Pašina zlodela

Jedan od glavnih junaka serije "Klan" Nedim Nezirović (24) kaže da njegov lik Paša ubija ljude jer mu fali ljubavi. Mladi glumac iz Novog Pazara i Aleksandar Dimitrijević (Šok) u krimi-trileru Bobana Skerlića igraju mafijaše koji mnoge podsećaju na vođe nekadašnjeg "zemunskog klana".

Spas od bede

Nezirović kaže da uprkos svemu ipak uspeva da pronađe opravdanje za sva Pašina zlodela.

Foto: privatna arhiva

Serija Klan

- Moj lik je momak iz malog mesta koji dolazi u Beograd da bi se spasao bede. U jurnjavi za boljim životom on i njegov najbolji prijatelj donose beskrupulozne odluke koje ih dovode u srce beogradskog podzemlja. Znam da je teško odbraniti svog junaka ako on krade, laže i ubija, ali ja ipak razumem Pašu. Njemu fali ljubavi i razumevanja i zbog toga on čini sve te loše stvari - priča Nezirović za Informer i priznaje da mu nije bilo lako da glumi okorelog kriminalca:

- Paša je po svim karakteristikama potpuno drugačiji od mene. Razmišljao sam dosta o njemu i o tome da li u tom čoveku ima zrnce dobrote. Zanimalo me je i da li je on mogao da bude vaspitan, osvešćen i odgovoran da je rastao u drugačijim životnim okolnostima. Zbog tih velikih razlika između nas bio mi je pravi izazov da ga odigram.

Trema zbog prve glavne uloge

Nezirović priznaje da je imao veliku tremu dok je snimao "Klan".
- Veći deo snimanja proveo sam u strahu da li ću sve uraditi kako treba, jer mi je ovo prva velika uloga u životu. Ne dešava se često da mlad glumac bez iskustva dobije glavnu rolu na kastingu - kaže glumac.

Glumac objašnjava da su vođe "zemunskog klana" Šiptar i Kum, kao i Arkan, Legija i Čume samo bili inspiracija za ovu seriju:

Foto: privatna arhiva

Serija Klan

- "Klan" nije dokumentarna serija, već igrani program. Svi stvarni događaji i likovi iz kriminalnog miljea reditelju su poslužili samo kao inspiracija. Ja sam donekle bio upoznat sa delovanjem "zemunskog klana", ali tek toliko da bih bolje izgradio svoj lik. Dešavalo mi se da inspiraciju za neke scene crpim iz potpuno drugih izvora.

Nezirović smatra da su besmislene kritike po društvenim mrežama da serije poput "Klana" glorifikuju kriminal.

- Niko ne pravi ovakve serije sa namerom da mlade regrutuje u mafiju, naprotiv! Baš zato nijedan lik u "Klanu" nije predstavljen kao junak, već kao antiheroj. Reditelj Boban Skerlić izneo je pred gledaoce svu prljavštinu iz života kriminalaca. I zato ova serija kriminal ne stavlja na pijedestal, već ga razotkriva i demistifikuje. Glavne junake predstavlja onakvim kakvi oni zapravo jesu: uplašeni, beskrupulozni, bahati, alavi, nesigurni, impulsivni, emocionalno rastrojeni i moralno osakaćeni... E sad, ako je nekome takav način života dopadljiv, to već nije naš problem. Kriminal je i dalje tu, deo je našeg društva i zato ova serija treba više da zaboli nego da zabavi - priča glumac.

Foto: privatna arhiva

Serija Klan

'Kum' i 'Skarfejs' 

Naš sagovornik podseća da su svetski poznati blokbasteri takođe obrađivali sličnu tematiku.

- Setite se da su filmska remek-dela poput "Kuma" i "Skarfejsa" izazvala globalno oduševljenje. Ljudi širom sveta su svoje kafiće ili restorane nazivali po glavnim junacima iz tih ostvarenja. Niko za njih nije tvrdio da promovišu mafiju - kaže Nezirović.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Amater

pre 3 godine

RAZLIKA IZMEDJU SKARVEJSA,KUMA I VASE SERIJE JE OGROMNA...PRVO U VREMENU I PROSTORU A KAO DRUGU ZAMERKU CEMU OVOLIKO PSOVKI..

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

SAZNAJEMO! Uhapšen Sergej Trifunović
Hronika

SAZNAJEMO! Uhapšen Sergej Trifunović

Inspektori Četvrtog odeljenja beogradske policije priveli su večeras glumca i političkog aktivistu Sergeja Trifunovića i to nakon što su kod njega našli nekoliko grama opojne droge, nezvanično saznaje Informer!

18.04.2024

21:36

Sport

Na današnji dan: Rođen jedan od najboljih fudbalera svih vremena!
Fudbal

Na današnji dan: Rođen jedan od najboljih fudbalera svih vremena!

19. APRILA 1972. godine rođen je legendarni brazilski fudbaler Rivaldo. Afirmisao se u Palmeirasu, pa igrao za Deportivo La Korunju, Barselonu, Milan, Kruzeiro, Olimpijakos, AEK... Sa Brazilom je bio prvak sveta 2002, sa Milanom prvak Evrope 2003, a Zlatnu loptu je dobio 1999. godine.

19.04.2024

06:00

Planeta

Magazin

Džet set

Srbija