• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

23.03.2022

23:15

IZA KULISA! Andrija Kuzmanović i Anđelka Prpić snimaju film “Ala je lep ovaj svet”! (foto)

ATA Images

Kultura

IZA KULISA! Andrija Kuzmanović i Anđelka Prpić snimaju film “Ala je lep ovaj svet”! (foto)

Podeli vest

Režiser Filip Čolović trenutno snima film “Ala je lep ovaj svet” u kome glavne uloge igraju Andrija Kuzmanović i Anđelka Prpić, uz Nikolu Pejakovića, Andreja Šepetkovskog i druge, koji bi trebalo da se pojavi u bioskopima na jesen.

Novinarima koji su danas mogli da prisustvuju snimanju u staroj industrijskoj zoni na Dorćolu, Čolović je rekao da će se film razlikovati od serije “Šetnja sa lavom”, koju je donedavno radila ista ekipa na osnovu scenarija koji je napisao sa Šepetkovskim.

- To su zasebna dela. Imaju drugačiju dramaturšku strukturu. Čak smem da kažem da će i određene scene koje će ući i u seriju i u film biti drugačije čitane. Film bi trebalo da ima potpuno drugačiji sentiment od serije - rekao je Čolović.

Foto: ATA Images

Filip Čolović

Kaže da su, pošto je pre nekoliko meseci počelo snimanje seriju “Šetnja sa lavom”, sada došle na red i scene za film, a da bi sve trebalo da bude gotovo za dve nedelje.

Objašnjava da okosnicu projekta čini stari komad Šepetkovskog koji se bavi “ljubavnom pričom na potpuno drugačiji način, bavi se pitanjem duhovnosti i vrednosti”.

“Ala je lep ovaj svet” će se dramaturški jako razlikovati od “Šetnje sa lavom”, a Čolović kaže da će film malo nadrealniji, komičniji zahvaljujući doprinosu Pejakovića.

U “Šetnji sa lavom” Pejaković se pojavljuje u jednoj sceni, dok je u film stožer i gura ga “u komičnu stranu, koju imamo i u seriji na drugačiji način”.

- Tumači propalog anđela koji ima zadatak da spaja ljude, ali mu ne polazi za rukom zbog toga što spaja nespojivo. Veruje da u svima klija ljubav, ali njegovi slučajni uzorci nikako da uspeju. U jednom trenutku poželi da spoji dvoje glavnih junaka koji nemaju mnogo zajedničkih stvari - rekao je reditelj.

Foto: ATA Images

Snimanje filma "Ala je lep ovaj svet"

U filmu koji produciraju Telekom Srbija i kuća Blubaterflaj Kuzmanović je Bata, smotani intelektualac postaje glavni mangup, Prpić je Una, brzopleta i površna selebriti voditeljka počinje da traga za smislom života, a Šepetkovski se kao policijski inspektor Trišić pretvara u istaknutog poznavaoca filmske umetnosti.

- Jako je zanimljivo napisano i mislim da priča vodi negde. Napisano je kao komedija ali mi je igramo kao dramu. Mislim da smo našli momenat između drame i komedije - rekao je Kuzmanović novinarima.

Foto: ATA Images

Andrija Kuzmanović

Rekao je i da je Bata zamišljen kao “tragikomičan lik koji sve doživljava kao neku tragediju i životnu školu, a zapravo sve što se dešava oko njega je komedija, ali je njemu najmanje smešno”.

Foto: ATA Images

Anđelka i Andrija

Prpić je rekla da često čini da je njen lik “na ivici ukusa i stila” i da bi “bilo lepše da je malo više svoja”, ali dodaje da vremenom vidimo da je “tu sa razlogom i da je devojka koja ima itekako osećanja i dubinu”.

- Meni je bilo najzanimljivije u tumačenju Une da nađem meru između neukusa, povremenog, i simpatija koje treba da izazove - rekla je Prpić.

Foto: ATA Images

Anđelka Prpić

U ostalim ulogama su Anica Dobra, Bane Vidaković, Tihomir Stanić, Branka Pujić, Andrija Milošević, Slobodan Ćustić, Miljana Gavrilović i drugi.

Ćustić prvi put u karijeri igra upravnika zatvora, u koji dolazi Bata, i kaže da mu je bilo zanimljivo snimanje u Zabeli gde se družio sa pravim upravnikom.

- To je poseban profil ljudi, to ne može svako da radi. Treba imati strašno mnogo razumevanja i surovosti. Kontradiktorno, teško, spojivo i savladivo u čoveku. Tako da je uloga koju igram jedna od zanimljivijih u poslednjih desetak godina - rekao je Ćustić.

Foto: ATA Images

Slobodan Ćustić

POGLEDAJTE EMISIJU "DO KOSKE SA JOVANOM JEREMIĆ":




Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

Pravoslavci i muslimani u savezu protiv NATO-a! U bliskoj budućnosti BRIKS će postati dominantna organizacija!
Live TV

Pravoslavci i muslimani u savezu protiv NATO-a! U bliskoj budućnosti BRIKS će postati dominantna organizacija!

Geopolitički svet je sve uzburkaniji. Verovatno Srbija treba da bude veličine Gaze da bi bila dovoljno mala. U svetu ima mnogo prekombinovanja. Dešava se nešto što će prave rezultate dati tek za pet godina. O domaćoj politici, ali i o poseti Blinkena Bliskom Istoku govorili su u "Info večeri" Nebojša Obrknežev iz Ruske stranke i Jovana Stojković iz pokreta Živim za Srbiju.

27.04.2024

22:35

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

(VIDEO) Ovaj snimak je razgnevio celu Rusiju! Kako je Ukrajina uspela ovo?! Dron zbrisao milionski supermoderni sistem!
NEVEROVATNO

(VIDEO) Ovaj snimak je razgnevio celu Rusiju! Kako je Ukrajina uspela ovo?! Dron zbrisao milionski supermoderni sistem!

Prema tvrdnjama ukrajinske vojske, u napadu njihovih snaga uništen je skupoceni sistem ruske vojne opreme. Ukrajinska vojno-obaveštajna agencija GUR objavila je u subotu video snimak za koji tvrde da prikazuje udar pripadnika Obaveštajne službe odbrane Ukrajine (DIU) i 15. odvojene artiljerijsko-izviđačke brigade Black Forest kako gađaju ruski radarski sistem 48Y6 K-1 Podljot, a na snimku je uhvaćen i dramatičan trenutak eksplozije.

27.04.2024

20:40

Magazin

Džet set

Srbija