• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Blic/Informer/D.S.

18.04.2022

23:30

GLUMA JE ISPOVEDANJE Ovaj velikan srpske glumačke scene je imao ŽENSKI NADIMAK, evo kako ga je dobio!

Printscreen/You Tube

Kultura

GLUMA JE ISPOVEDANJE Ovaj velikan srpske glumačke scene je imao ŽENSKI NADIMAK, evo kako ga je dobio!

Podeli vest

Slobodan Perović Cica je pomalo nespetnim držanjem i ležernim pokretima, često senčio uloge finom ironijom, a nedorečenost u govoru koristio da likove od zbunjenosti i apsurda dovede do emotivnosti

Petar Kralj je voleo da govori da na domaćoj glumačkoj sceni postoje tri musketara. Zoran Radmilović, Slobodan Aligrudić i čovek kog su svi upamtili po neobičnom nadimku za muškarca - Cica, iliti Slobodan Perović.

Foto: Printscreen/You Tube

 

Cica Perović je rođen je 6. maja 1926. u Kragujevcu. Filmsku karijeru započinje ulogom Marka u filmu ''Njih dvojica'' iz 1955. Iste godine pojavljuje se i u filmu ''Šolaja". Pamtimo ga po ulogama i u ostvarenjima kao što su - "Povratak otpisanih", "Paviljon 6", "Zimovanje u Jakobsfeldu", "Salaš u malom ritu"... Preminuo je neposredno pred svoj pedeset i drugi rođendan, 2. maja 1978. u Beogradu.

Nadimak Cica je dobio na jedan poprilično smešan način, ali odgovarajući njemu, s obzirom da ga pamtimo kao jednog zamišljenog i rasejanog čoveka, pa je tako na pitanje u jednom intervjuu odakle mu ženski nadimak odgovorio:

- Pa... Zato što teško pamtim imena i onda sam sve ljude svojevremeno zvao cico, cico, cico. I onda su mene zauzvrat krenuli da zovu Cica. Sad ja njih zovem Maco.

Kada su ga pitali šta je gluma, Cica Perović je odgovorio "Gluma je jedno veliko ispovedanje". Gestom, pomalo nespetnim držanjem i ležernim pokretima, često je senčio uloge finom ironijom, a nedorečenost u govoru koristio da likove od zbunjenosti i apsurda dovede do emotivnosti.

Naveo je u jednoj anketi šta ne voli: dosadu, primitivizam, formalnosti, težnju za meterijalnim dobrima. Voli bitnike, voli da bude veseo, voli što je glumac, voli putovanja, od glumačke ušteđevine, 1971. je obišao pet kontinenata, voli što mu ćerka nije impresionirana radom svoga oca, voli trenutke kada se spušta zavesa, voli aplauze, voli kafane.

POGLEDAJTE INFORMEROVU EMISIJU "DŽET-SET TOP 5":




Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Udario devojčicu trotinetom na pešačkom prelazu u Batajnici! Tinejdžerka zadobila teške povrede opasne po život!
Hronika

Udario devojčicu trotinetom na pešačkom prelazu u Batajnici! Tinejdžerka zadobila teške povrede opasne po život!

Ovlašćena službena lica Ministarstva unutrašnjih poslova Direkcije policije Policijske uprave za grad Beograd Uprave saobraćajne policije SPI za uviđaje saobraćajnih nezgoda, su po nalogu Trećeg osnovnog javnog tužilaštva u Beogradu, 27. aprila ove godine odredila zadržavanje u trajanju od 48 sati Č.L. (21) zbog postojanja osnova sumnje da je izvršio krivično delo protiv bezbednosti javnog saobraćaja.

28.04.2024

13:31

Sport

Planeta

Magazin

Džet set

Srbija