• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer/M.T.

14.09.2022

20:42

ZVEZDE MUZIČKE I FILMSKE SCENE POZIRALE NAGE PRED OBJEKTIVOM MILOŠA NADAŽDINA! Izložba "Tragovi" predstavljena javnosti!

Informer

Kultura

ZVEZDE MUZIČKE I FILMSKE SCENE POZIRALE NAGE PRED OBJEKTIVOM MILOŠA NADAŽDINA! Izložba "Tragovi" predstavljena javnosti!

Podeli vest

U Silosima je predstavljena izložba fotografija Miloša Nadaždina. Modeli su bile mnoge zvezde filmskog i muzičkog sveta, a izložba nosi ime "Tragovi" i predstavlja kontekst u kom LGBT zajednica živi danas u Srbiji.

Dugo iščekivana zložba Miloša Nadaždina, jednog od najprestižnijih srpskih modnih fotografa, koja nosi naziv „Tragovi“, konačno otvorena je u Silosima.

Među onima koji su stali pred njegov objektiv su i najpoznatijia lica sa domaće javne scene: Nataša Bekvalac, Sara Jo, Nataša Ninković, Branka Katić, Slaven Došlo, Miloš Timotijević...

Miloš je, naime, na samom početku otkrio zbog čega je odlučio da njegova nova izložba nosi ime "Tragovi".

- Tragovi, imenica, množina: obeležje, znak ili drugi pokazatelj postojanja ili prolaska nečega ili nekoga. Ne može se negirati postojanje ljudskih bića, kao što se ne može negirati ni postojanje najveće od svega – same ljubavi. Ona prevazilazi sve zakone za koje znamo. Uprkos tome, neki od nas još uvek žive u senkama nađeg društva, krećući se kroz nevidljive hodnike sistema, pokušavajući da ubedimo sebe da smo važni i da bi trebalo da istupimo. Neće to svi od nas učiniti. Neki će ostati skriveni zauvek. Ali i tada postoje tragovi koje za sobom ostavljamo, a koji su dokaz našeg postojanja. Neosporna je činjenica da clanovi LGBT+ zajednice ostavljaju vidljive i dragocene tragove kroz sve aspekte društva u različitim segmentima naših života već stotinama godina - započeo je Nadaždin, pa otkrio da je ideja izložbe da simbolično predstavi kontekst u kom LGBT zajednica živi danas u Srbiji.

- Nemaju glas, ali postoje, i imaju lica. A koristeći živopisne boje iz dugine palete, želeo sam da naglasim pozitivan uticaj koji imaju. Sa fotografijama koje sam pripremio, takođe sam želeo da pojačam svoju poruku i da pokrenem šire zalaganje za razumevanje važnosti inkluzivnosti i poštovanja različitosti. Moje osnovno uverenje je da različitost svakog živog bića jeste ono što daje dodatnu vrednost društvu. Onda kada to kao društvo prihvatimo, umesto što polarizujemo, bićemo, svi zajedno, jači.

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Haos u Arizoni, zatvoren međudržavni autoput! (VIDEO)
katastrofa

Haos u Arizoni, zatvoren međudržavni autoput! (VIDEO)

Teretni voz koji je prevozio gorivo iskočio je iz šina i zapalio se u blizini granične linije između američkih saveznih država Novi Meksiko i Arizona, a u incidentu nije bilo povređenih, saopštili su železnički operater BNSF i policija.

27.04.2024

08:47

Magazin

Džet set

Srbija