• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

Autor: Informer/M.D.

04.04.2023

11:16 >> 13:57

MILAN MARIĆ ODNEO SVE NAGRADE JDP-A OSIM JEDNE! Evo koji glumac je nagrađen "Glogovcem" (FOTO)

Tanjug

Kultura

MILAN MARIĆ ODNEO SVE NAGRADE JDP-A OSIM JEDNE! Evo koji glumac je nagrađen "Glogovcem" (FOTO)

Podeli vest

Glumac je na jučerašnjoj dodeli trijumfovao u društvu kolegnice iz predstave "Edip", takođe nagrađene Nataše Ninković.

Jugoslovensko dramsko pozorište obeležilo je sinoć 75. rođendan svečanom dodelom nagrada, ali i uglednog priznanja koje nosi ime u čast tragično preminulog glumca, prvaka drame JDP -a, Nebojše Glogovca.

Tom prilikom, najviše nagrada poneli su komadi "Edip" Vite Taufera i "Razvojni put Bore Šnajdera" Egona Savina.

Milan Marić već deset je godina član ovog pozorišta, pa je sinoć poneo više nagrada za ulogu Edipa, među kojima je i "Branka i Mlađa Veselinović", kao i ona za lepotu govora.

Foto: Foto: Tanjug

Milan Marić

- Mnogo sam srećan što sam dobio nagradu baš za ovu predstavu. Zahvalan sam svima na podršci koju su mi nesebično pružili. Za mene je ovo i jedan mikrojubilej, deseta godina u ovom pozorištu. Za 10 godina se nadam da ću dočekati da igram "Proces" Franca Kafke u sudnici, jer je meni to kao mladom glumcu neostvarena želja. Nadam se da ćemo već sledeće godine rođendan proslaviti na sceni Teatar "Bojan Stupica" - rekao je Milan Marić, kome je za dlaku izbegla ona najiščekivanija "Nebojša Glogovac". 

Nju je, pak, poneo mladi glumac Joakim Tasić.

Tamara Vučković, direktorka JDP-a sinoć je prisutnima otkrila da da su uspešno rešili sva imovinsko-pravna pitanja koja su prethodno kočila početak rekonstrukcije scene Teatar "Bojan Stupica".

Podsetimo, odluka o zatvaranju scene koja je dobila ime po osnivaču Jugoslovenskog dramskog pozorišta doneta je na sednici Upravnog odbora 30. septembra pre osam godin iz, kako je tada saopšteno, tehničko-bezbednosnih razloga.

Predstave s repertoara Teatra "Bojan Stupica" do sada su izvođene na scenama "Ljuba Tadić" i Studio JDP.




Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Udario devojčicu trotinetom na pešačkom prelazu u Batajnici! Tinejdžerka zadobila teške povrede opasne po život!
Hronika

Udario devojčicu trotinetom na pešačkom prelazu u Batajnici! Tinejdžerka zadobila teške povrede opasne po život!

Ovlašćena službena lica Ministarstva unutrašnjih poslova Direkcije policije Policijske uprave za grad Beograd Uprave saobraćajne policije SPI za uviđaje saobraćajnih nezgoda, su po nalogu Trećeg osnovnog javnog tužilaštva u Beogradu, 27. aprila ove godine odredila zadržavanje u trajanju od 48 sati Č.L. (21) zbog postojanja osnova sumnje da je izvršio krivično delo protiv bezbednosti javnog saobraćaja.

28.04.2024

13:31

Sport

Planeta

Magazin

Džet set

Srbija