• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Republika/Informer

08.07.2023

09:21

Tati sam držao jezik da se ne bi ugušio! Bratanac Nikole Koja otkrio detalje tragične smrti oca, devet dana se borio za život

Informer

Kultura

Tati sam držao jezik da se ne bi ugušio! Bratanac Nikole Koja otkrio detalje tragične smrti oca, devet dana se borio za život

Podeli vest

Velja je ispričao kako je njegov otac zadobio ozbiljne povrede sa kojima organizam nije mogao da se izbori.

Brat našeg poznatog glumca Nikole Koja, Vladimir Kojo (59) sahranjen je 4. jula na Novom groblju u Beogradu nakon što je tragično poginuo na beogradskom hipodromu, kada ga je udario konj koji je bio u punom galopu. Vladimir je doživeo nesreću 23. juna kada se životinja otgrla kontroli i počela nekontrolisano da trči po hipodromu. 

Njegov sin Velja ispiričao je kako je odmah pritrčao ocu u pomoć i sve vreme mu držao jezik da se ne bi ugušio dok nije došla Hitna pomoć. On je objasnio da su kolege koje su bile nedaleko od mesta nesreće odmah reagovale i pokušale da pomognu, ali da njegov organizam nije uspeo da se izbori s ozbiljnim povredama, te je posle devet dana na Vojnomedicinskoj akademiji preminuo. 

Foto: Facebook/Konjicki klub "Lastin put"

 

- Bio sam na mestu nesreće kad se sve desilo. Ocu sam držao jezik rukama da se ne bi ugušio dok je ležao na podu. Kolege koje su bile nedaleko od mesta nesreće su brzo pozvale Hitnu pomoć, pa je prevezen u bolnicu. Pošto ima više verzija priče, ono što mogu da kažem jeste da se ovakve stvari maltene ne dešavaju. Konj se uvek zaustavi ispred čoveka jer oni nas vide dva puta većim nego što jesmo u prirodi. Životinja mog oca nije videla, zato konj nije mogao da se zaustavi i tako je došlo do nesreće - priča sin nastradalog Vladimira.

Foto: Facebook/Konjicki klub "Lastin put"

 

 

 

Posle sahrane oca preuzeo je kormilo iz ljubavi prema životinjama i svemu onome što je njegov otac radio, a kog su beskrajno poštovali svi u konjičkom klubu.

 

- Kad dođem na hipodrom, radim sve ono što je i moj otac radio. Preuzeo sam neke stvari. Najviše sam tu zbog toga što ja znam koliko je njemu sve ovo značilo i koliko ljubavi je ulagao u celu priču. Naravno, tu je i ljubav prema životinjama. Biću spreman da pričam o njegovim uspesima tek kad prođe 40 dana. Mislim da je to fer, sada je sve sveže. Pehari i nagrade su dokaz o tome koliko je Vladimir posvećen konjima i poslu - rekao je Velja. 

 

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Hoće li Nađ biti trener Partizana i naredne sezone? (ANKETA)
Partizan

Hoće li Nađ biti trener Partizana i naredne sezone? (ANKETA)

Trener fudbalera Partizana Albert Nađ imenovan je pre dva dana za šefa stručnog štaba crno-belih i tom prilikom potpisao je ugovor na godinu i po dana. Međutim, to suštinski ne mora ništa da znači i od više faktora zavisi koliko će se Nađ zaista zadržati na poslu o kojem je sanjao.

01.05.2024

14:01

Planeta

"Okončajte ovo odmah!" Haos u Americi! (FOTO, VIDEO)
Planeta

"Okončajte ovo odmah!" Haos u Americi! (FOTO, VIDEO)

Veliki broj njujorških policajaca ušao je u utorak uveče na Univerzitet Kolumbija i priveo oko 50 propalestinskih demonstranata, nekoliko sati nakon što je gradonačelnik Njujorka poručio da protest studenata koji dve nedelje paralizuje tu obrazovnu instituciju "mora odmah da se okonča".

01.05.2024

12:17

Magazin

Džet set

Srbija

Crnotravci, gde ste, da ste! Srećan praznik!
I dunđeri i neimari

Crnotravci, gde ste, da ste! Srećan praznik!

Praznik rada danas praznuju i oni koji rade i oni koji još nemaju ni dan radnog staža. Ovaj dan, međutim, nekada je bio poseban za Crnotravce! Samouki zidari, tesari, kamenoresci bili su nekada najtraženiji majstori...Ovo je priča o njima.

01.05.2024

08:15