• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

02.08.2023

14:23

Za nedelju dana počinje Guča festival – evo šta nas očekuje

PROMO

Kultura

Za nedelju dana počinje Guča festival – evo šta nas očekuje

Podeli vest

Za tačno nedelju dana počinje najiščekivaniji događaj u Srbiji - Guča festival, od 09. do 13. avgusta! Ovogodišnje izdanje donosi novi koncept koji će osvežiti tradiciju Sabora trubača koja traje više od šest decenija.

Festival ove godine, osim Dragačevskog sabora trubača donosi i Predsaborske dane, koji će nas uvesti u praznično raspoloženje već od 9. avgusta, koncertom jednog od najvećeg boema domaće narodne muzike – Aca Pejovića. Već sutradan, na istom mestu – na Stadionu u Guči, najveća zvezda domaće i regionalne scene, Aleksandra Prijović, održaće spektakularan koncert, pripremajući nas za vrhunski doživljaj koji nas očekuje od 11. do 13. avgusta.

Foto: PROMO

 

Ove godine Sabor trubača slavi svoje 62. izdanje, uz bogat program koji će nas, kao i svaki put, zavesti muzikom, plesom i tradicijom. Nastupiće najveća trubačka imena sa ovih prostora - Dejan Petrović Big band, Bojan Krstić, Elvis Bajramović, Dragan Pavlović, Marko Trnavac, Dejan Lazarević, Saša Kristić sa svojim orkestrima, prošlogodišnji pobednici Sabora, kao i Nacionalni ansambl narodnih igara i pesama Kosova i Metohije „Venac“. Poslednjeg saborskog dana održaće se takmičenje trubačkih orkestara finalista, a prodefilovaće i neka od najvećih imena srpske narodne scene. Tako će u nedelju, 13. avgusta, prava poslastica za ljubitelje narodnog melosa biti i nastup narodnog orkestra sa gostima solistima – Nikolom Rokvićem, Banetom Mojićevićem, Stevanom Anđelkovićem i Aleksandrom Tirnanićem.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Vesti

Žiofre jasan: Srbija će biti deo politike proširenja EU!
Politika

Žiofre jasan: Srbija će biti deo politike proširenja EU!

Ambasador Evropske unije u Srbiji Emanuele Žiofre izjavio je danas da će proces proširenja EU biti u fokusu novoformirane Evropske komisije nakon junskih izbora za evropski parlament, kao i da se u obzir politike proširenja uzimaju Ukrajina, Gruzija i Moldavija kao novi kandidati, ali i balkanske zemlje, među kojima je i Srbija.

09.05.2024

11:07

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Magazin

Džet set

Srbija