• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer

04.08.2023

17:35

Nedelju dana pred početak Sabora trubača u Guči smeštaja gotovo da nema!

Arhiva: KC Guča

Kultura

Nedelju dana pred početak Sabora trubača u Guči smeštaja gotovo da nema!

Podeli vest

Jedna od najdugovečnijih manifestacija u Srbiji, Dragačevski sabor trubača, ove godine doživljava svoje 62. izdanje, od 11. do 13. avgusta.

Sabor trubača decenijama je sinonim za veselje, odličan provod i još bolju atmosferu, pa ne čudi što se, zahvaljujući onome što Guča tokom saborskih dana nudi, broj posetilaca iz godine u godinu drastično uvećava.

Foto: Arhiva: KC Guča

 

Osim gostiju iz zemlje, najbrojniji zaljubljenici u trubu i najluđu žurku na svetu dolaze iz zemalja regiona, a nisu retki ni oni koji dolaze iz udaljenijih krajeva Evrope i sveta.

Tako je prošlogodišnji Sabor privukao posetioce iz Nemačke, Austrije, Francuske, Holandije, Španije i Portugalije, a spisak zemalja ove godine još se povećao.

„Veliko interesovanje za 62. Sabor postoji i u skandinavskim zemljama, najviše Danske, a imamo i goste koji dolaze sa drugih kontinenata. Tu su i države iz našeg komšiluka, a koje ne spadaju u ex-YU republike -  prvenstveno Grčka i Bugarska. Gotovo svi smeštajni kapaciteti u Guči su popunjeni“ – saopštili su organizatori.

Ograničeni smeštajni kapaciteti dostupni su u hotelu Nordic u centru varošice, kao i u vikendicama i kućama u i oko Guče, odnosno, u privatnom smeštaju.

Foto: Arhiva: KC Guča

 

62. Dragačevski sabor trubača održava se u okviru Guča festivala, a kako je navaljeno, nastupiće najveća trubačka imena sa ovih prostora - Dejan Petrović Big band, Bojan Krstić, Elvis Bajramović, Dragan Pavlović, Marko Trnavac, Dejan Lazarević, Saša Kristić sa svojim orkestrima, prošlogodišnji pobednici Sabora, kao i Nacionalni ansambl narodnih igara i pesama Kosova i Metohije „Venac“. Poslednjeg saborskog dana održaće se takmičenje trubačkih orkestara finalista, a prodefilovaće i neka od najvećih imena srpske narodne scene. Tako će u nedelju, 13. avgusta, prava poslastica za ljubitelje narodnog melosa biti i nastup narodnog orkestra sa gostima solistima – Nikolom Rokvićem, Banetom Mojićevićem, Stevanom Anđelkovićem i Aleksandrom Tirnanićem.

Festival počinje Predsaborskim danima (09. i 10. avgust), koji donose koncerte dve najpopularnije muzičke zvezde regiona – Ace Pejovića (09. avgust) i Aleksandre Prijović (10. avgust). Predsaborski dani su novina u odnosu na prethodne godine i odlična uvertira za ono što sledi – 3 dana nezaboravnog provoda i najveće smotre trube na svetu.

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

Žiofre jasan: Srbija će biti deo politike proširenja EU!
Politika

Žiofre jasan: Srbija će biti deo politike proširenja EU!

Ambasador Evropske unije u Srbiji Emanuele Žiofre izjavio je danas da će proces proširenja EU biti u fokusu novoformirane Evropske komisije nakon junskih izbora za evropski parlament, kao i da se u obzir politike proširenja uzimaju Ukrajina, Gruzija i Moldavija kao novi kandidati, ali i balkanske zemlje, među kojima je i Srbija.

09.05.2024

11:07

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Da li je ovo dokaz da je Bajern pokraden? Potez igrača Reala žestoko će razbesneti Nemce! (FOTO/VIDEO)
Fudbal

Da li je ovo dokaz da je Bajern pokraden? Potez igrača Reala žestoko će razbesneti Nemce! (FOTO/VIDEO)

Fudbaleri Reala iz Madrida savladali su Bajern sa 2:1 (0:0) u revanš meču polufinala Lige šampiona i za pehar u ovom takmičenju će se boriti protiv Borusije Dortmund 1. juna u Londonu. Madriđani su golovima Hoselua (34) u finišu napravili fantastičan preokret, ali trijumf je ostao u senci dešavanja iz duboke sudijske nadoknade, kada je po mišljenju mnogih velikan iz Nemačke žestoko oštećen, o čemu svedoči i reakcija defanzivca domaćih Antonija Ridigera (31)!

09.05.2024

11:15

Planeta

Magazin

Džet set

Srbija