• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: S.Kostić

30.08.2023

20:32

"Željko Mitrović je jedini nudio pomoć Danilu Bati Stojkoviću!" Nikola Džamić otkrio nepoznate detalje iz života legendarnog glumca

Privatna arhiva

Kultura

"Željko Mitrović je jedini nudio pomoć Danilu Bati Stojkoviću!" Nikola Džamić otkrio nepoznate detalje iz života legendarnog glumca

Podeli vest

Željko Mitrović je jedini nudio pomoć Danilu Bati Stojkoviću za operaciju noge, otkriva Nikola Džamić, glumac i pisac.

Najbolji prijatelj legendarnog glumca, sa kojim se družio sve do njegove smrti, kaže da je zvezda filma "Varljivo leto '68" tokom života duže vremena imao ozbiljan problem sa nogom. Kada je vlasnik TV Pink saznao za to, odmah mu je ponudio pomoć.

- Bata je u između 1996. i 1997. godine teško hodao jer je imao problem sa levom nogom. Zbog toga je koristio štap. Trebale su mu pare za operaciju, ali nije mogao brzo da ih skupi. Baš u to vreme je s njim kontaktirao Željko i ponudio mu pomoć i novac za operaciju. Kada smo jednom Bata i ja sedeli i razgovarali o uobičajenim temama, rekao mi je da postoji jedan klinac koji mu je ponudio pomoć i da se zove Željko Mitrović - priča Džamić za Informer i dodaje da ga je na kraju ipak odbio:

- Rekao mi je da zahvalio i rekao mu: "Hvala vam, veoma ste ljubazni. To me nikada niko nije pitao, ali rešio sam taj problem." Nije me čudilo što ga je odbio jer je bio veliki i skroman čovek.

Nikola nam je otkrio da je Batina poslednja neostvarena želja bila vezana za film "Profesionalac" reditelja Dušana Kovačevića.

- Neposredno pre njegove smrti rekao mi je da mu je jedina neostvarena želja bila da snimi film "Profesionalac". On je dugo igrao u istoimenoj predstavi, ali kad se snimao film, već je bio bolestan i Duško je za glavnu ulogu zvao Boru Todorovića. Rekao mi je i da bi voleo da svoj život završi na pozorišnoj sceni igrajući baš tu predstavu - priča Džamić i priseća se glumčevih poslednjih dana:

- Pamtim jedan naš razgovor iz oktobra 2001. godine. Tada je već bio teško bolestan. Pitao sam ga: "Bato, kako ide?", a on mi je odgovorio: "Ide, dragi moj Džamba, ide polako prema nebu". Rekao mi je da će u novembru doći na promociju moje knjige u Vrnjačkoj Banji, pa makar ga dovezli sanitetom. Tako je i bilo. Kada je došao, izvadio je 200 maraka i rekao: "Molim vas, dve knjige za mene i da ih potpišete." Sećam se da je nosio neki krem mantil i to je bio poslednji put da je došao u Vrnjačku Banju. Preminuo je u martu sledeće godine.

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Brnabić: Građanima dugujemo pristojan dijalog među strankama!
Izbori 2024

Brnabić: Građanima dugujemo pristojan dijalog među strankama!

Predsednica Skupštine Srbije Ana Brnabić izjavila je da je razgovor između vlasti i opozicije lekovit za parlament, a da je pristojan dijalog političkih stranaka koje drugačije misle nešto što političari duguju svim građanima Srbije, bez obzira na to da li su oni glasali za vlast, opoziciju ili možda nisu uopšte izašli na izbore.

30.04.2024

09:48

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Mandarić o druženju sa Bestom, Krojfom, Reganom, Džobsom...
Fudbal

Mandarić o druženju sa Bestom, Krojfom, Reganom, Džobsom...

Upoznao sam mnogo uspešnih ljudi iz različitih oblasti, od američkih predsednika, preko biznismena, do najvećih fudbalera svih vremena i mogao bih danima da pričam o raznim dogodovštinama s njima, kaže u intervjuu za Informer jedan od najuspešnijih srpskih biznismena Milan Mandarić.

30.04.2024

09:00

Planeta

Magazin

Džet set

Srbija