• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer/D.S.

03.02.2024

22:27

"Dozvolili su da im jedna država određuje kasting!" Bikovića podržale kolege nakon sramne odluke HBO-a: "Ostani slobodan!"

Informer/ATA images

Kultura

"Dozvolili su da im jedna država određuje kasting!" Bikovića podržale kolege nakon sramne odluke HBO-a: "Ostani slobodan!"

Podeli vest

Glumcu Milošu Bikoviću izgubio je ulogu u trećoj sezoni serije "Beli lotos", nakon optužbi Ukrajine da podržava genocid.

Naime, ukrajinsko ministarstvo objavilo je montirani snimak u kojem su prikazani delovi Miloševih filmskih uloga sa njegovim izjavama o Rusiji i podsećanjem na nagrade koje je dobio u Moskvi i Beogradu, a HBO je podlegao pritiscima javnosti i odlučio d

Miloš je dobio podršku brojnih kolega, među kojima se našao i Miloš Avramović, filmski režiser.

Foto: Printscreen/Instagram

 

- Kao neko ko je odrastao na američkoj kinematografiji i pop kulturi pitam se koji su dometi i granice "kensl" kulture. Gde počinje i gde se završava umetnička sloboda? Nisam mogao ni da zamislim da će jedna takva produkcija kao što je HBO sebi dozvoliti da im jedna država određuje kasting. Da im se meša u rad, u umetničku slobodu reditelja kao što je Majk Vajt. Miloš je dobio ulogu zato što je talentovan glumac, a izbačen je za pet dana zbog tvita Ministarstva spoljnih poslova Ukrajine koje je iznelo maliciozne i neutemeljene izjave. Velika podrška za mog brata, prijatelja. Ostani slobodan! - napisao je on.

Foto: Printscreen/Instagram

 

Glumica Nina Janković je takođe stala na Bikovićevu stranu.

- Duboko sam pogođena nepravdom prema mom kolegi i prijatelju, Milošu Bikoviću. On je izuzetan glumac čiji talenat prevazilazi jezičke granice. I pored svega, sigurna sam da će njegov talenat naći put do publike širom sveta -  napisala je ona u opisu Miloševe i njene zajedničke fotografije.

Glumac Miodrag Radonjić je podelio Miloševu objavu na svom Instagram storiju, i poslao mu moćnu poruku.

Foto: Printscreen/Instagram

 

- Ostani slobodan.

Podsetimo, nakon odluke HBO da otkaže Bikovićev angažman, glumac se oglasio sledećim rečima:

Foto: Foto: Aleksandar Jovanović Cile

 

- Odrastao sam u zemlji razorenoj ratom. Kada sam imao 11 godina, dane i noći sam provodio u skloništu, dok je bombardovana moja zemlja i moj rodni grad. Takvu pustoš nikad nikome ne bih poželeo. Svakim danom je sve više sukoba svuda u celom svetu. Svaki od njih je različit. I svaki od njih je strašan. Voleo bih da svi oni prestanu i da pobedi princip ljubavi. Danas se protiv mene vodi ciljana kampanja, koja kroz spoljni uticaj stvara ozbiljan presedan, bacajući senku na suštinu umetničke slobode. Rezultat takvog narativa je trijumf besmisla i poraz umetnosti. Počastvovan sam što sam izbaran da budem deo White Lotus-a, TV serije koju veoma uvažavam, i uz kolege koje izuzetno poštujem. Ipak, moje učešće u njoj nije moguće iz razloga koji su van domena kulture, i ja se neću poklanjati narativu koji ugrožava moj integritet. Želim da se zahvalim svima koji su bili uz mene, a mojim kolegama želim veliki uspeh u novoj sezoni. Uprkos svemu, ja i dalje verujem da umetnost leči i da može da ujedini čovečanstvo. Stoga će moja uverenja i moja posvećenost umetnosti ostati nepromenjeni - kaže Biković.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

Pravoslavci i muslimani u savezu protiv NATO-a! U bliskoj budućnosti BRIKS će postati dominantna organizacija!
Live TV

Pravoslavci i muslimani u savezu protiv NATO-a! U bliskoj budućnosti BRIKS će postati dominantna organizacija!

Geopolitički svet je sve uzburkaniji. Verovatno Srbija treba da bude veličine Gaze da bi bila dovoljno mala. U svetu ima mnogo prekombinovanja. Dešava se nešto što će prave rezultate dati tek za pet godina. O domaćoj politici, ali i o poseti Blinkena Bliskom Istoku govorili su u "Info večeri" Nebojša Obrknežev iz Ruske stranke i Jovana Stojković iz pokreta Živim za Srbiju.

27.04.2024

22:35

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

(VIDEO) Ovaj snimak je razgnevio celu Rusiju! Kako je Ukrajina uspela ovo?! Dron zbrisao milionski supermoderni sistem!
NEVEROVATNO

(VIDEO) Ovaj snimak je razgnevio celu Rusiju! Kako je Ukrajina uspela ovo?! Dron zbrisao milionski supermoderni sistem!

Prema tvrdnjama ukrajinske vojske, u napadu njihovih snaga uništen je skupoceni sistem ruske vojne opreme. Ukrajinska vojno-obaveštajna agencija GUR objavila je u subotu video snimak za koji tvrde da prikazuje udar pripadnika Obaveštajne službe odbrane Ukrajine (DIU) i 15. odvojene artiljerijsko-izviđačke brigade Black Forest kako gađaju ruski radarski sistem 48Y6 K-1 Podljot, a na snimku je uhvaćen i dramatičan trenutak eksplozije.

27.04.2024

20:40

Magazin

Džet set

Srbija