• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs/Kurir

16.02.2024

16:20

Preminuo otac Nebojše Glogovca!

ATA Images

Kultura

Preminuo otac Nebojše Glogovca!

Podeli vest

Sveštenik Milovan preminuo je noćas, šest godina nakon smrti nikad prežaljenog sina.

Otac našeg poznatog glumca Nebojše Glogovca, protojerej-stavrofor Milovan je preminuo noćas, šest godina nakon smrti sina.

On je bio sveštenik u penziji, a o svom Nebojši uvek je govorio sa puno ljubavi.

- Četrdeset godina sam sahranjivao ljude i mlade i stare i decu i pokušavao da im kao sveštenik pružim utehu, dam nadu, očuvam veru. Ali kada se meni desio gubitak, bio sam prepušten tome da sam nađem snage da očuvam sebe u bolu - pričao je Nebojšin otac, protojerej stavrofor Milovan Glogovac.

Glogovac vodi poreklo iz Dramiševa, a njegova porodica je poreklom sa Kosova i Metohije, prezime su dobili po naselju Glogovac. Polovinom 19. veka njegova porodica je preko Crne Gore došla u Hercegovinu. Njegovi preci su se nastanili u Brataču i Dramiševu i svi slave Đurđevdan.

Rođen je u porodici sveštenika Milovana iz Dramiševa i krojačice Milene Glogovac (devojačko Samardžija) iz Nevesinja. Njegov otac je nakon završene osnovne škole upisao bogosloviju „Svetog Save“ u Beogradu 1962. godine, a 1968. se oženio Milenom, Nebojšinom majkom. Imao je osam godina mlađu sestru Bojanu koja je psiholog, a rano detinjstvo proveo je u porodičnoj kući dede Gavrila u brdskom selu Dramiševu, nedaleko od Nevesinja.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Magazin

Džet set

Srbija