• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug/Informer

08.01.2015

11:40

CRNA LEPOTICA Prodaje se najvažnija električna gitara na svetu

Showbiz

CRNA LEPOTICA Prodaje se najvažnija električna gitara na svetu

Podeli vest

Električna gitara iz 1954. godine koja je bila prototip za Gibsonovov čuveni "les paul" model naći će se na aukciji 19. februara u Njujorku, prenosi AP.

Gitara je poznata kao "crna lepotica" sa pozlatom, a oplemenjen joj je zvuk zbog više modifikacija koje je Les Pol napravio tokom dve decenije upotrebe.

Aukcionar kaže da je to najznačajnija električna gitara ikada napravljena, a njena tržišna vrednost će se utvrditi na aukciji.

Čuveni džez, kantri i bluz gitarista svirao je na koncertima, snimanjima, kao i u televizijskoj emisiji "Les Paul and Mary Ford".

Pol, čiji je jedan od hitova i pesma "How High the Mood" umro je 2009. godine, a svoj instrument je dao svom prijatelju, poznatom Tomu Dojlu.

 


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Magazin

Džet set

Srbija