• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer

03.06.2015

13:59

DOBRI MOMCI DOBRO SVIRAJU Sve o bendu One Republic

Showbiz

DOBRI MOMCI DOBRO SVIRAJU Sve o bendu One Republic

Podeli vest

Dok s nestrpljenjem očekuje koncert benda One Republic, u subotu 6. juna, u Kombank Areni, otkrivamo za vas neke zabavne činjenice o bendu

Otkrivamo vam neke zanimljive činjenice o bendu i njegovim članovima koje su malo poznate u javnosti.

 Bend je 2003. oformio Rajan Teder zajedno sa gitaristom Zachom Filkinsom. Njih dvojica su pre OneRepublic zajedno bili u bendu This Beautiful Mess. Prvo ime OneRepublic je bilo samo Republic. 

Poput mnogih bendova, OneRepublic su se probili putem društvenih mreža. Ono što je zanimljivo jeste da se u njihovom slučaju radi o mreži MySpace koju su bukvalno zapalili kada ih je otkrila glumica Kelly Barrett. Drugi put ih je “otkrio” Timbaland koji je uradio sada već kultni remiks pesme “Apologize”.  Drugi put ih je “otkrio” Timbaland koji je uradio sada već kultni remiks pesme “Apologize”. 

Rajan Teder svira više od deset instrumenata. Ima fakultetsku diplomu iz oblasti advertajzinga i odnosa sa javnošću. Samouk je pevač i od ranog detinjstva do osamnaeste godine svakog dana je vežbao pevanje po minimum dva sata dnevno. Takođe je pevao i u crkvi.

Kada je imao 21 godinu Teder je učestvovao u pevačkom šouu Lensa Besa iz ‘N Sync. Pobedio je, ali nagrada - objavljivanje albuma, nikada nije realizovana. 

Public

Kada je posetio Osaku istetovirao je na japanskom poruku "Bog daje, Bog uzima". Oženjen je i ima dva sina. 

Zach Filkins je bio uspešan model. Njegov torzo se i danas može videti na nekim pakovanjima poznatog brenda donjeg veša Jockey Underwear. Tečno govori španski jezik jer je detinjstvo proveo u Barseloni učeći klasičnu gitaru. Oženjen je i ima sina. 

 Video za pesmu “Counting Stars” sa albuma “Native”, na VEVO kanalu benda, ima više od 810 miliona pregleda i ta cifra je u konstantnom porastu. U pesmi “Feel Again”, takođe sa albuma “Native”, moguće je na početku čuti otkucaje srca dece iz Gvatemale, a deo zarade od prodaje ovog singla otišao je u fond Save the Children.  

 Pesme OneRepublic često su deo soundtracka u popularnim TV serijama i filmovima. Među njima je i pesma “Ordinary Human” iz filma “The Giver”. Takođe, njihove pesme obeležile su značajne scene u serijama “Gossip Girl”,“The Vampire Diaries”, “One Tree Hill”, “90210” i mnogim drugim.

Zanimljivo je da su i gitarista Zach i basista/čelista Brent imali izlete u svet glume - prvi je imao zapaženu epizodu u seriji “Criminal Minds”, a drugi u hororu "The Eye".

Omiljene pesme Rajana Tedera su “Wonderwall” benda Oasis, “Freedom” Džordža Majkla i "Mysterious Ways" benda U2. 

 Iako je Rajan Teder poznat kao frontmen OneRepublic, ima i veoma uspešnu karijeru autora pesama i producenta. Sarađivao je sa brojnim poznatim imenima među kojima su i "Jutu", Adel, Bijonse, Brdi, Marun 5, Ariana Grande, Dženifer Lopez, Džejms Blant, Tejlor Svift, Gven Stefani, Leona Levis.

 Rajan Teder ima strah od letenja avionom zbog neprijatne situacije koju je doživeo tokom leta u Rusiji. Međutim, zbog nastupa i snimanja albuma u studijima širom sveta, on se bori protiv svoje fobije. 

OneRepublic za sebe kažu da ne pripadaju nekom određenom muzičkom žanru. Oni su neverovatna kombinacija različitih muzičih uticaja – roka, popa, indie muzike, hiphopa, elektronske muzike, pa čak i kantrija i gospela. 


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!
Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!

U Skupštini Srbije nešto posle 13.00 časova počeo je sastanak predsednice Skupštine Srbije Ane Brnabić sa predstavnicima poslaničkih grupa, političkih stranaka nacionalnih manjina i udruženja, radi konsultacija oko obrazovanja radnih grupa za unapređenje izbornog procesa i uvid, kontrolu i reviziju Jedinstvenog biračkog spiska.

26.04.2024

14:13

Vesti

"U minuti žena može da izgubi od 30 do 40 odsto krvi!" Ginekolog otkriva od čega je preminula porodilja u Vranju
Društvo

"U minuti žena može da izgubi od 30 do 40 odsto krvi!" Ginekolog otkriva od čega je preminula porodilja u Vranju

Više javno tužilaštvo u Vranju saopštilo je juče da je obdukcija pokazala da je uzrok smrti porodilje M. A iz okoline Preševa 17. aprila, ruptura materice sa posledičnim iskrvarenjem i da bi se u tom slučaju moglo raditi o krivičnom delu nesavesnog pružanja lekarske pomoći koje se zbog smrtne posledice može kvalifikovati kao teško delo protiv zdravlja ljudi.

26.04.2024

21:04

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Magazin

Džet set

Srbija

Kragujevački opštinari dali krv!
Humanitarna akcija

Kragujevački opštinari dali krv!

Zaposleni u Gradskoj upravi Kragujevac danas su, u organizaciji Samostalnog sindikata GU organizovali prvu od dve godišnje akcije dobrovoljnog davalaštva krvi za potrebe Banke krvi Univerzitetskog kliničkog centra u ovom gradu.

26.04.2024

12:17