• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

05.06.2015

09:51

"GIBSON" ZA PRODAJU Gitara Džona Lenona na aukciji

Showbiz

"GIBSON" ZA PRODAJU Gitara Džona Lenona na aukciji

Podeli vest

Retka gitara iz 1962. koja je nekada pripadala Džonu Lenonu krajem godine će biti ponuđena na prodaju i aukcijska kuća Džulijens procenjuje da bi mogla da obori rekord

 


Džambo J-160E Gibson akustična gitara, koju je Lenon kupio u Liverpulu, mogla bi da ode za 600.000 do 800.000 dolara na aukciji rokenrol memorabilije 6. novembra na Beverli hilsu.

Reuters

Daren Džulijen, vlasnik aukcijske kuće Džulijens, nazvao je gitaru "jednim od najvećih otkrića u muzičkoj istoriji" i ocenio da bi gitara, koja je nekada bila izgubljena, mogla da obori aukcijski rekord od 965.000 dolara za koliko je 2013. prodata električna gitara Boba Dilana. 

- Predmeti koji su pripadali Džonu Lenonu ne pojavljuju se često, jer ih ljudi čuvaju. Ovo je bila jedna od njegovih omiljenih gitara i često je žalio što mu je nestala - rekao je Džulijen.

Lenonova gitara nestala je 1963. tokom Božićnog šoua Bitlsa u Finsberi parku i pojavila se 50 godina kasnije kada ju je u američkoj prodavnici polovnih stvari kupio Džon Mekau.

Autentičnost je potvrdio Endi Babijuk, koji je pisao o muzičkoj opremi Bitlsa i uporedio je serijski broj gitare, gustinu drveta i ogrebotine sa fotografijama i snimcima Lenona koji je svirao na tom instrumentu.

Babijuk tvrdi da je Lenon koristio tu gitaru kada su Bitlsi snimili singl "Love Me Do".


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Vesti

"Videla se kost na stopalu, a oni su mi prepisali kremu" Potresna ispovest Anđele, žrtve nestručnog lekara i kozmetičara!
Društvo

"Videla se kost na stopalu, a oni su mi prepisali kremu" Potresna ispovest Anđele, žrtve nestručnog lekara i kozmetičara!

Anđela Ikodinović iz Čačka, koja je student treće godine Pravnog fakulteta u Beogradu, oglasila se danas prvi put gde je javno podelila kroz šta je sve prošla lečeći se na "Beomedikus" klinici. Njoj su intervenciju izveli lekar opšte prakse i kozmetičar, za koga se potom ispostavilo da ima diplomu srednje Trgovačke škole. Zbog komplikacija koje su usledile, morala je na hitnu operaciju.

20.04.2024

16:26

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Magazin

Džet set

Srbija