• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Agencije

09.07.2015

23:02

DOLAZI I BREGA Guča očekuje pola miliona posetilaca

Showbiz

DOLAZI I BREGA Guča očekuje pola miliona posetilaca

Podeli vest

Pripreme za predstojeći 55. Sabor trubača u Guči su u toku, a organizatori očekuju da ovu varošicu od 3. do 9. avgusta poseti do 500.000 ljubitelja zvuka trube

Kako kaže zamenik predsednika opštine Lučani Milivoje Dolović, gosti će, između ostalog, moći da uživaju i u muzici Gorana Bregovića. Prema njegovim rečima, otpočela je prodaja placeva za koje vlada veliko interesovanje.

- Cena metra kvadratnog u prvoj zoni iznosi 10.000, a u drugoj 5.000 dinara - rekao je Dolović dodajući da je za idući utorak zakazana javna licitacija za sva prodajna mesta i lokacije za ugostiteljske objekte, kako u crkvenoj porti, tako i samoj varošici - tvrdi Dolović napominjući da su predtakmičenja trubačkih orkestara u toku.

Dolović je naglasio da će ove godine truba biti vraćena Guči, da neće biti turbo folka i koncerata estradnih zvezda. Prema njegovim rečima, nastupe će imati orkestri Dejana Petrovića, Dejana Lazarevića i Dejana Jevđića.

- Takođe, koncerte će imati Goran Bregović, Sanja Ilić Balkanika, Ekrem Mamitović, Marko Marković i Elvis Ajdinović - rekao je on.

Guča je prestonica trube od 1961. godine, kada je prvi put održan Dragačevski sabor. Jedan je od najvećih i najposećenijih muzičkih festivala u Evropi, najznačajnijih kulturno-umetničkih događaja autentičnog narodnog stvaralaštva, jedinstvene muzike srpskih i balkanskih trubačkih orkestara.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Vesti

Kako lako ispraviti grešku u podacima katastra
Društvo

Kako lako ispraviti grešku u podacima katastra

Zbog dezinformacija, plasiranih preko društvenih mreža i pojedinih medija, da se svi zahtevi katastru podnose preko advokata, Republički geodetski zavod obaveštava javnost da postoje zahtevi za koje nije obavezno da se angažuje advokat već ih građani mogu i sami podneti, među kojima su zahtev za promenu prezimena ili matičnog broja.

19.04.2024

11:21

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Magazin

Džet set

Srbija