• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

15.08.2015

15:27

SVE JE TO DŽEZ Marčelo na Nišvilu

Showbiz

SVE JE TO DŽEZ Marčelo na Nišvilu

Podeli vest

U završnici treće večeri Nišvil džez festivala na niškoj tvrđavi večeras će nastupiti Marčelo sa svojim "Napetim kvintetom"

- Večeras ćemo publiku u Nišu prošetati kroz najbolje stvari iz čitavog opusa, i šetaćemo žanrovski, biće trenutaka kada ćemo potpuno uroniti u džez. Čak i neko ko nikada nije slušao našu muziku na osnovu večerašnjeg kocerta moći će da shvati šta mi radimo - rekao je Marčelo.

Marčelo je objašnjavajući svoj dolazak na džez festival rekao da je u opisu festivala Nišvil ne samo džez već je to festival koji karakteriše fuzija džeza i drugih pravaca.

- Mi nismo žanr već šou. Naš bend je sastavljen od proverenih džezera sa dobrom kilometražom iza sebe u šta ljudi mogu i večeras da se uvere - rekao je Marčelo.

Prema njegovim rečima i poslednji album "Napet šou" prilično koketira sa džezom.

- Nećemo raditi ono što radi Rambo Amadeus. On je super muzičar i ja volim da ga slušam, ali ja nisam muzičar, ja se bavim pisanjem. Zaokreti muzike dolaze od kolektiva (gle čuda postoje kolektivi gde postoji stvarna demokratija). Kod nas nikada neće biti satara efekta jer smo odlučili da sa žanrovima ne šurujemo, već svoju kreativnost dožiljavamo kao lonac u koji može da stane mnogo šta a da to ne bude papazjanija - rekao je Marčelo. 

Osim Marčela večeras su na programu Nišvila Jaž Connektion, Tammy Payne, Duško Gojković, Sun Ra Arkestra.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Magazin

Džet set

Srbija