• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: jutarnji.hr/informer.rs

18.08.2015

21:11

LJUBAVNA PRIČA ARSENA I GABI Jednostavno, nisu mogli jedno bez drugog

Showbiz

LJUBAVNA PRIČA ARSENA I GABI Jednostavno, nisu mogli jedno bez drugog

Podeli vest

Upoznali su se davne 1958. ispred bivšeg televizijskog studija na uglu Šubićeve i Zvonimirove ulice. On je bio estradni početnik, a Gabi je pevala s velikim muzičarima kao što je Luis Amstrong

Arsen je ubrzo počeo da piše za Gabi.

- Kada sam je upoznao, bila je udata. Najprije smo bili prijatelji i saradnici, a kada se razvela, nije mi baš puno verovala jer je kao koleginica zgranuto svedočila o mom prethodnom životu. Ubrzo je moje prijateljice jednu po jednu slala kući. U jednom trenutku oboje smo uvideli kako ne možemo da živimo jedno bez drugog. Odlučili smo da od toga ne pravimo veliku ljubav, već smo jednostavno počeli živeti zajedno - pričao je Arsen Dedić o počecima svoje ljubavi s Gabi Novak, s kojom je u braku proveo 42 godine.

I Gabi se setom sećala prvog susreta pre gotovo 60 godina

- Upoznao nas je tekstopisac Mario Bogliuni. Rekao mi je da jedan iz Šibenika došao, Igor Krimov, a inače tip se zove Arsen Dedić. Bio je tako mršav, bled... onako, kao neki dečak. Upravo je Arsen napravio prevod za pesmu "Netko bdije nadamnom", za moj prvi LP 1962. Stalno smo komunicirali, postali vrlo dobri prijatelji, kao brat i sestra. Imali smo lepo, nežno prijateljstvo - govorila je pevačica.

Arsen je bio u braku sa Vesnom Matoš, sestričina Antuna Gustava Matoša, s kojom je imao ćerku Sandru. U prvi brak je ušao s 24 godine, a trajao je samo tri godine. Gabi je iza sebe već imala jedan brak s Bogdanom Debenjakom, a njen drugi suprug bio je kompozitor Stipica Kalogjera. Kad su Arsen i Gabi nakon dugogodišnjeg poznanstva otkrili svoja nežna osećanja, više ih ništa nije razdvajalo.

Pevačica je zatrudnela, a onda je u dramatičnim okolnostima izgubila bebu.

- Neko je pozvao na telefon dok sam bio na putu i rekao da sam se zapalio u autu. Taj šok izazvao je pobačaj. Gabi se kasnije pristala da se uda za mene, ali tek nakon što nam se rodio sin Matija - prisetio se Arsen.

Printscren You Tube

Posebno teška godina bila im je 2004. kad je kantautorbio na transplantaciji jetru u Univerzitetskoj bolnici u Padovi.

- U bolnici sam imao svoju sobu, a na zidu je stajala slika raspetog Hrista i ja sam gledao kako se tokom dana menja njegova senka. Imao sam televizor i CD player, ali ga nisam uključio. Hteo sam da se suočim sa samim sobom. Borgesovski rečeno, bio je to put k sebi. Dok živimo u ovom haosu postajemo svesni drugih, a najmanje sebe. Bolest mi je dala priliku da se osvedočim o sebi - prisećao se umetnik teških dana.

Supružnici su uprkos teškim prognozama bili optimisti i zaista je sve prošlo odlično.

- U sebi imam novi element - stanje mi je stabilno, a krvna slika kao u mladića, što baš i nije prirodno jer nisam živeo kao uzoran mladić. I sam se čudim kako sam olako otišao u Padovu. Kad sam išao na operaciju zaspao sam u automobilu, misleći da me voze u Opatiju - šalio se Dedić nekoliko jeseci posle uspešne operacije.

Arsen je uvek govorio da su oni običan par sa svetlim i tamnim trenucima.

- I juče smo se posvađali. Rekao sam joj da se moj život sveo na slušanje nje kako suši kosu, secka hranu, zove unuku... A ja sve što želim da joj odsviram, sviram joj u leđa. Nije meni lako - pre četiri godine je pričao nežno Arsen, koji je uvek govorio da mu je Gabi očigledno bila sudbina.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
Ana

pre 8 godina

Brak kakav bi svako pozeleo, jer u njemu ima ljubavi, tolerancije........jednostavno svega sto bi trebalo biti u jednoj zajednici muza i zene.

Srbin

pre 8 godina

Postovani novinari, cenjenog lista, Informer. Molim Vas, odgovorite mi na samo jedno pitanje. Da se, nedaj Boze, nesto desi, Djordju Marjanovicu, da li bi, prvi prngram, HRT-a, emitovao specijalnu emisiju u udarnom terminu, u 20h. o njemu, kao sto je to uradio prvi program, RTS-a, o Arsenu Dedicu ?! \n

penzionerka

pre 8 godina

@Srbin: Arsen(ije) Dedic je Srbin iz Sibenika, internacionalna zvezda, pesnik, kantautor. Sinocna emisija na RTS je bila odlicna. U clanku nedostaje podatak da je Gabi bila starija od Arsena a eto docekali su i unuke i toliki bracni staz.

Jelena

pre 8 godina

Da li je to ikad rekao i priznao! Malo sutra!

jugonostalgican

pre 8 godina

Nick Srbin, verujem da si u ono vreme voleo sve ljude iz bivse juge, a to sto se desilo, mi obicni ljudi smo najmanje krivi. Smanji malo tu mrznju prema ljudima bez obzira koje nacionalnosti bili, svi smo mi samo ljudi.......zar ne?

Izbori 2024

Vesti

TV

Zapad ne dozvoljava temu NATO agresije na Jugoslaviju! Plaše se da se suoče sa istinom u vezi sa njom!
Live TV

Zapad ne dozvoljava temu NATO agresije na Jugoslaviju! Plaše se da se suoče sa istinom u vezi sa njom!

Savet bezbednosti Ujedinjenih nacija (SB UN) večeras još jednom nije prihvatio da raspravlja o NATO agresiji na Jugoslaviju pošto za predloženi dnevni red nije glasao dovoljan broj članica tog tela. Kao i na sednici SB UN 25. marta, i na večerašnjoj, ponovo zakazanoj na zahtev Rusije, Francuska je zatražila takozvano proceduralno glasanje o dnevnom redu. Za dnevni red, odnosno raspravu o NATO agresiji na Jugoslaviju 1999. godine, večeras je glasalo šest od 15 članica Saveta bezbednosti, dok je ostalih devet bilo uzdržano. Za usvajanje dnevnog reda bilo je potrebno devet glasova. Ovu odluku, u emisiji "Info veče" Informer TV, komentarisali su analitičari Veljko Jovanović i Luka Stajić, kao i Nebojša Obrknežev iz Ruske stranke.

28.03.2024

23:01

Napad u Moskvi je pokušaj državnog udara! Pitanje je dana kad će ukrajinska vojska kapitulirati, zato je potrebno da se Rusija destabilizuje iznutra! (VIDEO)
Live TV

Napad u Moskvi je pokušaj državnog udara! Pitanje je dana kad će ukrajinska vojska kapitulirati, zato je potrebno da se Rusija destabilizuje iznutra! (VIDEO)

Goran Petronijević, advokat, Nikola Jović, politikolog, prof. dr Aleksandar Lukić sa Instituta za političke studije i akademik prof. dr Dragan Radenović govorili su u emisiji "Info dan" na Informer TV o terorističkom napadu u Moskvi i tome šta on zapravo predstavlja i kako će uticati na budućnost Rusije.

28.03.2024

18:01

JOŠ TV VESTI

Hronika

"Laže da ga je Vuk pretukao": Na suđenju Đuri Nikoliću za ubistvo u Jakovu svedočila majka žrtve
Hronika

"Laže da ga je Vuk pretukao": Na suđenju Đuri Nikoliću za ubistvo u Jakovu svedočila majka žrtve

Bila sam u dvorištu Novakovića, u tu kuću je udata moja ćerka i bavila sam se decom. Čula sam da je došao Milan Nikolić i udario mog sina Vuka sa obe šake. Nisam videla, ali sam čula tada šta se desilo. Milan mu je zapretio prstom i rekao, "j....u ti majku", a Vuk mu je odgovorio, "ti da j...š moju Draganu. Milan je mali čovek, ali je poskočio i sa obe šake udario Vuka. To su snimile kamere.

28.03.2024

18:01

Sport

Planeta

Magazin

Džet set

Srbija