• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

01.03.2016

17:43

ROK SPEKTAKL U HAVANI: Rolingstouns će 24 marta održati svoj prvi koncert na Kubi!

Showbiz

ROK SPEKTAKL U HAVANI: Rolingstouns će 24 marta održati svoj prvi koncert na Kubi!

Podeli vest

Engleska rok grupa "Rolingstons" održaće 25. marta svoj prvi koncert na Kubi, objavljeno je danas na vebsajtu legendarnog muzičkog sastava, uz napomenu da će koncert biti besplatan

"Rolingstonsi" će nastupiti pod otvorenim nebom, u sportskom kompleksu "Sijudad deportiva" u kubanskoj prestonici Havani, prenosi AFP.

"Nastupali smo na mnogim posebnim mestima tokom naše dugogodišnje karijere, ali će koncert u Havani biti veoma značajan događaj za nas, a nadamo se i za sve naše prijatelje na Kubi", navodi se u saopštenju.

Pevač "Rolingstonsa" Mik Džeger posetio je Havanu u oktobru prošle godine, postakavši spekulacije da bi uskoro mogao da usledi koncert.

Koncert će biti održan nekoliko dana nakon što će Barak Obama doći u prvu posetu jednog predsednika SAD Kubi posle skoro 100 godina, navodi francuska agencija. 

AFP ocenjuje da je to snažan znak otopljavanja odnosa između ostrvske zemlje pod komunističkom vladavinom i susedne supersile, koji su zahladneli tokom hladnog rata.

Rok muzika na Kubi godinama nije nailazila na odobravanje iz ideoloških razloga, ali je u proteklih 10 godina postajala sve popularnija kako se ostrvo otvaralo.

 


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Magazin

Džet set

Srbija