• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Danas/Informer.rs

06.03.2016

13:06

17. "GUITAR ART" FESTIVAL od 8. do 13. marta u Beogradu

Showbiz

17. "GUITAR ART" FESTIVAL od 8. do 13. marta u Beogradu

Podeli vest

Sedamnaesti po redu "Guitar Art" festival održaće se od 8. do 13. marta u Beogradu, pod sloganom "SamoStalno". Ovogodišnji slogan, ističu organizatori, upućuje na pojedinca, koji je "samo" gitarista i "stalno" je gitarista. Festival okuplja preko 100 umetnika iz 25 zemalja, koji zajedno stvaraju programsku fuziju ovogodišnjeg festivala

- Svaki muzičar samostalno daje svoj doprinos, da bi 17. po redu izdanje Guitar Art festivala opravdalo status jednog od pet najvećih festivala klasične gitare u svetu. Festival će u svom programu pored vrhunskih koncerata klasične muzike, predstaviti publici i atraktivan izbor svetskih muzičara iz oblasti džeza, fada, tanga, flamenko muzike - istakao je na konferenciji direktor festivala Boško Radojković. 

(VIDEO) SEVDALINKE ZA DUŠU! Zbog velikog interesovanja još dva koncerta Amire Medunjanin!

Nakon svečanog otvaranja 8. marta u Velikoj sali Doma omladine nastupa Duo Bandini-Chiacchiaretta & Cerrato Brothers. Naredne večeri na istom mestu od 19 sati na programu su tri koncerta - Rovshan Mamedkuliev, u 20 Amadeus Guitar Duo i od 22 sata Vishwa Mohan Bhatt Trio. U četvrtak najavljena je mlada muzička nada Žeremi Žuve od 19, dok će koncert Rafaele Smits početi jedan sat kasnije. U 22 sata iste večeri počinje koncert Alfonso & Miguel Linares flamenko seksteta. U petak, 11. marta nastupaju Slobodan Milivojević, Kjuhi Park i Rikardo Pereira Fado Trio. Veliki koncert čuvene Luz Kasal najavljen je za subotu, 12. marta u Sava centru od 20 sati. Poslednjeg dana festivala u DOB u 20 sati nastupa Ferenc Snetberger Jazz Trio. 

(VIDEO/FOTO) BAJAGA SNIMIO NOVI SPOT U LOS ANĐELESU! Kad mesec prospe rekom srebra sjaj!

Prvi put u okviru ovog festivala, ljubitelji gitare imaće priliku da čuju i indijsku gitaru, ali i simfonijski flamenko, umesto tradicionalnog. Takođe, GAF prvi put sarađuje i sa korejskom ambasadom, te će na festivalu nastupiti i korejska umetnica Kjuhi Park. 


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Vesti

Primenjene umetnosti važan deo projekta izgradnje beogradskog metroa
Društvo

Primenjene umetnosti važan deo projekta izgradnje beogradskog metroa

Sporazum o saradnji za aktivno uključenje studenata i nastavnog osoblja u projekat izgradnje beogradskog metroa potpisali su juče dekan Fakulteta primenjenih umetnosti prof. Goran Čpajak i direktor JKP „Beogradski metro i voz” Andreja Mladenović. Ovim preduzeće dodatno razvija saradnju sa fakultetima u cilju unapređenja struke, inovacija i tehnološkog razvoja i, od ustanova iz prvenstveno tehničke struke, proširuje je i na fakultete iz oblasti društveno-humanističkih nauka.

17.04.2024

22:23

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Magazin

Džet set

Srbija