• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: b92.net/informer.rs

09.03.2016

11:37

PREMINUO "PETI BITLS"! Ser Džordž Martin umro u 91. godini života!

Showbiz

PREMINUO "PETI BITLS"! Ser Džordž Martin umro u 91. godini života!

Podeli vest

Ser Džordž Martin, producent grupe Beatles preminuo je u 91. godini života

Vesto o njegovoj smrti je na Twitteru prvi podelio Ringo Star, bubnjar grupe, a kasnije je to potvrdio Universal Music.

- Možemo potvrditi da je sinoć, 8. marta, ser Džordž Martin preminuo mirno u svojoj kući. Porodica se svima zahvaljuje na rečima utehe, molitvama i podršci. On je bio gospodin do samog kraja. Zato porodica preminulog moli da se u ovom trenutku poštuje njihova privatnost - saopštio je je Martinov menadžment.

RARITET! Ploča Bitlsa za koju malo ko zna će biti ponuđena na aukciji u martu!

facebook

Pre nego što je potpisao ugovor sa Bitlsima za Parlafon Rekords, tu grupu je odbilo nekoliko producenata. Međutim, njemu se dopao njih smisao za humor. Kad ih je pitao šta bi promenili na setu, Džordž Harison mu je odgovorio kako mu se ne dopada Martinova kravata.

On je bio njihov producent za sve osim jednog njihovog albuma. Zbog toga je postao i ostao jedan od najuticajnijih producenata i često je nazivan "petim Bitlsom".

Star se priključio bendu iste godine pošto je Martin sugerisao da treba promeniti dotadašnjeg bubnjara.

Džordž je povremeno svirao klavir za njihove albume, uključujući i jedan deo u pesmi "In My Life".

Lenon je, međutim, pokušao da umanji Martinov značaj u jednom privatnom razgovoru sa Mekartnijem, nakon raspada benda 1971.

DISKOGRAFIJA BITLSA DOSTUPNA NA SAJTOVIMA 70 miliona preuzimanja za samo 4 dana!

Producent je na to odgovorio tek 1979. rečima: “Bez mojih instrumenata i instrukcija, mnoge ploče ne bi zvučale kao što jesu. Ne mogu reći da li su mogle biti bolje. Možda jesu. S moje strane nema lažne skromnosti; to je samo pokušaj da realno predstavim sliku”. 

wikipedia.org



Martin je producirao i mnoge druge muzičare, poput Sile Blek i Gerry and the Pacemakers, a postao je jedan od najtraženijih producenata na svetu. 

NEDOSTAJEŠ NAM Džon Lenon bi danas napunio 75 godina!

Gerry and the Pacemakers napravili su hit “How Do You Do It?”, pesmu koju je Martin najpre namenio Bitlsima kao njihov prvi singl, ali su oni to odbili.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Magazin

Džet set

Srbija