• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

04.05.2016

10:23

VESIĆ: Beogradski džez festival će ove godine biti bolji i sadržajniji!

Showbiz

VESIĆ: Beogradski džez festival će ove godine biti bolji i sadržajniji!

Podeli vest

Predsednik Organizacionog odbora Beogradskog džez festivala Goran Vesić izjavio je danas da će ovogodišnji Beogradski džez festival, 32. po redu, koji se održava od 26. do 30. oktobra pod sloganom "Planeta džez" biti biti najbolji od obnove njegovog rada

 -Naš prošlogodišnji džez festival bio je okretanje novog poglavlja u istoriji ove manifestacije, jer smo sebi kao zadatak dali da trasiramo put džez inovacija, otkrivamo nove planete džeza, ali i da ne zaboravljamo velikane ovog muzičkog pravca. Publika je sjajno odgovorila na naše odluke i preko deset hiljada Beograđana je posetilo koncerte na kojima su nastupila 104 muzičara iz 17 zemalja -  rekao je Vesić, saopštila je gradska Služba za informisanje.

Vesić je istakao da se ove godine očekuje novi rekord, jer je ovogodišnji festival bolji i sadržajniji.

 - Zato sam siguran da će se za džez u Beogradu u oktobru ponovo tražiti karta više. Svi ljudi koji rade u organizaciji džez festivala su veoma ponosni na to, Beograd ceni naš rad i uzvraća nam posetom programima -  rekao je Vesić, koji je i gradski menadžer.

Prema njegovim rečima, ovogodišnji džez festival održavaće se tradicionalno u Domu omladine, ali se, kako je ukazao, "prvi put posle dužeg perioda vraćamo u tradicionalno uporište džeza u Sava centar gde će biti održana dva koncerta najvećih džez zvezda našeg festivala".

Festival će početi 27. oktobra koncertom jedne od najvećih zvezda savremenog džeza Avišaj Koena (Avishai Cohen), virtouza na kontrabasu koji je globalna zvezda.

Naša publika je imala priliku sa sluša Koena 2007. godine na početku njegove karijere na Kolarcu, ali sada nam ovaj umetnik dolazi u trenutku kada je na kreativnom vrhuncu.

Već sutradan u Sava centru imaćemo priliku da dočekamo legendarnog bubnjara iz Čikaga Džeka de Džoneta (Jack DeJohnette) sa njegovom novim triom i poznatim džezerima Dejvom Holandom, Krisom Poterom, Erikom Harlendom i drugima.

 - Pored njih ove godine poseban naglasak stavljamo na muzičare koji dolaze iz latinskih zemalja koje ćemo imati prilike da slušamo u okviru brojnih programa -  rekao je Vesić.

On je pozvao Beograđane da na vreme kupe komplete i pojedinačne ulaznice koje su puštene u prodaju 28. aprila jer će se za ovogodišnji džez festival tražiti karta više.


Cena kompleta ulaznica za glavni program od 26. do 30. oktobra je 3.500 dinara, a cena kompleta karata za koncerte u Sava centru 27. i 28. oktobra je 2.500 dinara.

Vesić je rekao da Grad Beograd popularnim cenama želi da popularizuje džez i sam festival i omogući našim sugrađanima da za cenu, koja je dostupna, uživaju i vrhunskom džezu.
 


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Vesti

TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)
Live TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)

Gost "Info dana" bio je analitičar Saša Borojević. On je govorio o tome na koji način su povezani svi ratovi koji se trenutno rasplamsavaju po celom svetu. Evo kakve veze ima Balkan i Srbija sa projektima velikih sila. Uživo u program, putem vajber linka, uključio se i Dževad Galijašević, stručnjak za terorizam koji je komentarisao kompleksne odnose između Amerike i Izraela.

19.04.2024

17:55

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Magazin

Džet set

Srbija