• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: informer.rs

08.05.2016

14:43

UZELI PARE I NESTALI! Umesto spektakla "Guča u Beču" organizovali svetsku PREVARU!

Showbiz

UZELI PARE I NESTALI! Umesto spektakla "Guča u Beču" organizovali svetsku PREVARU!

Podeli vest

Najavljeni spektakl "Guča u Beču", trodnevna manifestacija na kojoj je, navodno, trebalo da, od četvrtka do subote uveče, u austrijskoj prestonici nastupe Aca Lukas, Marija Šerifović, Jelena Karleuša, Goran Bregović, Dragana Mirković, kao i trubački majstori Boban Marković i Dejan Petrović, pretvorio se u svetsku prevaru

U Beču je nastao pravi haos kada su ljudi koji su kupili karte za ovaj događaj došli u Marx halle, gde je trebalo da se održi ova fešta, i tamo zatekli - praznu binu i halu, pišu "Novosti".

Prevareni Srbi iz dijaspore pokušali su da dođu do organizatora, firme Special Event KG, kao i do njenog vlasnika Davida Bilbije, ali u tome nisu uspevali, jer od njih nema ni traga ni glasa. Zahtevali su na ondašnjoj biletarnici da im se vrati novac za kupljene karte, koje su uglavnom pazarili putem interneta, i to po ceni od 24 evra za jednodnevnu kartu i 50 evra za trodnevnu. I taj pokušaj se završio neuspehom. Reagovala je čak i austrijska policija, koja je morala da reaguje da ne dođe do nereda, a odmah se krenulo i u potragu za organizatorima.

TRUBAČKA LIGA ŠAMPIONA! Evo zašto će "nova" Guča biti još bolja i veselija!

Prema nezvaničnim saznanjima, organizatori su nekoliko dana pre manifestacije znali da su gotovo sve najavljene estradne zvezde otkazale svoj nastup u Beču. Oni su, međutim, i dalje, do poslednjeg dana pred događaj, prodavali karte, ne oglašavajući da se na nastupima niko od pevača i trubača neće - pojaviti.

facebook
LAŽNA REKLAMA Najavljivali nastup Jelene Karleuše

- Kolege su otkazale koncerte u Beču jer je došlo do promene plana samog organizatora. Pored toga, došlo je i do problema u vezi sa isplatom za nastupe. Naime, nikome od njih kapara nije uplaćena. Zato su rešili da ne idu. Neki od njih su o tome obavestile svoju publiku putem društvenih mreža, a jedna od pevačica je na svom nalogu napisala da dolazi u Beč - ispričao nam je dobar poznavalac estradnih prilika u Srbiji, koji je želeo da ostane anoniman.

Ovu priču je donekle potvrdio i majstor trube Dejan Petrović, čiji je nastup s njegovim bendom bio najavljen za četvrtak veče. On kaže da su pregovori za koncert u Beču započeli još u decembru prošle godine.

- Tada sam pregovarao sa Milanom Ristićem iz agencije "Profajl" i Sašom Matejićem. U načelu smo se bili dogovorili, ali nismo potpisali nikakav ugovor. Pre mesec i po došao sam do saznanja da njih dvojica izlaze iz ove priče, i oni su mi rekli da više ne garantuju za dogovoreno. Potom sam čuo da neki drugi ljudi, koji su, uzgred rečeno, još odavno meni dužni pare za nastupe, preuzimaju organizaciju. Tada sam odustao od nastupa i o tome obavestio svoje obožavaoce na društvenim mrežama - ispričao je Petrović za "Novosti!".

(FOTO/VIDEO) OTIMAJU NAM SABOR TRUBAČA! Internetom kruži lažni spot "Guča u Beču"!

Da je najavljena manifestacija "Guča u Beču" bila osuđena na propast, nedavno je ukazao i predsednik Saborskog odbora u Guči Slobodan Jolović, koji je najavio da će tužiti organizatore koji zloupotrebljavaju ime dragačevske prestonice i Sabora. Bilbija je u više navrata tražio bezuslovnu dozvolu od Centra za kulturu u Guči za korišćenje imena "Guča u Beču", i bio je uvek odbijen. 

 


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
dragan

pre 7 godina

ta hala u becu nikada nije koriscena za tako velike stvari ovo je prvi put a guca je bila najavljena kao najveci spektakl na dunavskom ostrvu (donauinsl) .\n

milann

pre 7 godina

Sramno je da je bratija sa estrade pristala da Gucu izmestaju, kad je javnost reagovala pivukli su se i naravno opet ce biti u Guci. Srbija svoje kulturno blago ne stiti a Brega sve Srpsko predstavlja balkanskim.

vojislav

pre 7 godina

kao prvo to je sramno sto koriste tako veliko ime guca da se reklamiraju po svetu ,guca bi trebala da ima svoju licencu i da se vise niko nemoze sprdati sa njom jer to je najveci donosilac turista u srbiju sto mi je to malo i smesno da su tako nesto dopustili,,, licencu da stave i da se nigde nemoze vise njihovo ime reklamirati bez dozvole

Sanja

pre 7 godina

Trubaci - kakve veze sa trubom imaju karleusa, serifovicka, mirkovic, brega.... Pa jedini trubace ovde je Dejan Petrovic! I umesto da Guca bude u Guci gde joj je i mesto, trubu selite u evropu... Jadan vam je svaki dinar koji zaradite...

Maksa

pre 7 godina

Gde se pojavi Sasa Mirkovic, tu vise nema ni koncerta ni para.

Izbori 2024

Vesti

Oglasio se PS SE - Evo kako se "peru" nakon SRAMNE ODLUKE
Politika

Oglasio se PS SE - Evo kako se "peru" nakon SRAMNE ODLUKE

Parlamentarna Skupština Saveta Evrope (PSSE) saopštila je večeras da je usvojila preporuku da se tzv. Kosovu odobri da postane član Saveta Evrope (SE) i odlučila da prati ispunjavanje obimne liste obaveza za pristupanje, od kojih bi pitanje formiranja Zajednice srpskih opština (ZSO) trebalo da bude uključeno u buduće razmatranje Komiteta ministara SE o zahtevu tzv. Kosova za pristupanje SE kao post-pristupna obaveza.

16.04.2024

22:13

Debata bila neravnopravna, SE se pretvara u političku organizaciju - Grubješić o sramnom glasanju PS SE
Politika

Debata bila neravnopravna, SE se pretvara u političku organizaciju - Grubješić o sramnom glasanju PS SE

Stalna predstavnica Srbije pri Savetu Evrope Suzana Grubješić izjavila je večeras da je debata u Parlamentarnoj skupštini SE o prijemu tzv. Kosova bila neravnopravna i naglasila da su izveštaj i čitava sprovedena procedura bile protiv osnovnih principa, vrednosti i normi na kojima ta organizacija počiva, a koja se prema njenoj oceni, sve više pretvara u političku organizaciju.

16.04.2024

22:06

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Magazin

Džet set

Srbija