• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: informer.rs

12.05.2016

23:00

(VIDEO) SANJA ODUŠEVILA EVROPU! Srbija u finalu Evrosonga!

Showbiz

(VIDEO) SANJA ODUŠEVILA EVROPU! Srbija u finalu Evrosonga!

Podeli vest

Predstavnica Srbije Sanja Vučić plasirala se večeras u finale 61. takmičenja za "Pesmu Evrovizije" koje će se održati u subotu 14. maja u "Gloub areni" Stokholmu

Vučićeva je sa pratećim vokalima Lenom Kuzmanović, Dunjom Vujadinović, Jelenom Ðurić i Ivom Pletikosić, izvela pesmu Ivane Peters "Goodbye", a scenski nastup bio je dopunjen plesom baletskog igrača Miloša Isailovića. Srbija je nastupila pod rednim brojem šest.

Osim Srbije, za nastup u finalnom takmičenju za najbolju pesmu Evrope 2016. godine, izborili su se i Letonija, Gruzija, Bugarska, Ukrajina, Poljska, Izrael, Litvanija, Belgija i daleka Australija.

 

Švajcarska, Belorusija, Irska, Makedonija, Slovenija, Danska, Norveška i Albanija ostale su van plasmana kao konkurencija drugog polifinala.

Tanjug

Deset plasiranih takmičara iz večerašnjeg, drugog polufinala, pridružiće se u finalu predstavnicima Azerbejdžana, Rusije, Holandije, Mađarske, Hrvatske, Austrije, Jermenije, Češke, Kipra i Malte, kao i direktnim finalistima - Nemačkoj, Španiji, Velikoj Britaniji, Italiji i Francuskoj, i zemlji domaćinu - Švedskoj.

Domaćini i voditelji programa bili su prošlogodišnji pobednik Eurosonga Mans Zelmerlov i komičarka Petra Mede. Način glasanja od ove godine je izmenjen u odnosu na dosadašnji sistem. Stručni žiri i gledaoci iz svake zemlje dodeljuju odvojen skup poena od 1 do 8, odnosno 10 i 12.

Nakon što gledaoci glasaju putem svojih telefona, slanjem SMS-a ili koristeći zvaničnu aplikaciju, prezenteri iz 42 zemlje učesnice uključuju se u program kao i do sada i saopštavaju poene samo profesionalnog petočlanog žirija.

Nakon saopštavanja rezultata žirija, glasovi publike biće iskombinovani i svaka pesma će dobiti određeni skor. Svi glasovi - i publike i stručnog žirija, dostupni su na sajtu Eurovision.tv.

Svetska zvezda Džastin Timberlejk nastupiće takođe u subotu na Eurosongu, promovišući svoju novu pesmu.

(VIDEO) SPEKTAKULARNO! Pogledajte nastup Sanje Vučić na Evroviziji!

Gledaoci u Srbiji će moći da prate oba polufinala, kao i finale 14. maja, u direktnom prenosu od 21 sat na RTS. Komentator prvog polufinala biće Dragan Ilić, dok će drugo polufinale i finale prenositi Duška Vučinić.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
aman zaman

pre 7 godina

Svaka cast na kvalifikaciji u finale.Drzimo Vam fige.Sto se tice kostima super je,sminka je fantasticna kao i frizure,ali rezija je katastrofalna.Totalno u mraku jos devojke u crnom a pozadina crveno -crna nista se nije videlo.Totalno neiskoriscena bina,svetla,ekrani bez imalo maste i kreativnosti.Promasaj rezije totalan.I jos jedan promasaj ali manje bitan za ucesnike .Ko je ona budala sto je prenosila i komentarisala prvo vece.?Duska to radi super a onaj mentol njega posaljite da komentarise Leskovacku rostiljdu.Mozete i tog reditelja da posaljete u Leskovac nije jos dorastao ovom zadatku.Sve u svemu devojke kad krenete na finale zakljucajte ovu dvojcu u sobu da nas nebrukaju vise.Srecno.

darko39

pre 7 godina

Kao da je neko namerno uradio ovakvu koreografiju da ne mozemo da pobedimo veceras. Ovo sigurno nije slucajno, vidi se iz aviona da su od mlade devojke napravile bakicu Sanju od 55+. Ni Abba iz 70 godina se nije ovako oblacila i mislim da su je namerno ovakvo pogesno obukli da ne mozemo da pobedimo. Neko bi trebao da odgovara, devojka je sve super ali nas je koreografija totalno sjebala. I tako se nerviram da veceras necu ni da gledam to mucenje jer smo mogli dobro da se plasiramo da nas onaj Srdjan Vekic nije unistio a sigurno je dobio debele pare za to. Sta si morao da joj spustas kosu idiote jedan izgleda kao da ima 100 godina….. sve ti najmilije.. bruka i sramota jer ste videli kako se Belgija obukla???

darko39

pre 7 godina

Promenite te kostime veceras i podignite joj kosu, izgleda kao bakica od 55 godina.

Izbori 2024

Vesti

Gustnado je stigao u Srbiju! Traje kratko, ali za sobom ostavlja surovu pustoš!
Društvo

Gustnado je stigao u Srbiju! Traje kratko, ali za sobom ostavlja surovu pustoš!

U ataru između Crepaje i Padine u sredu popodne uočena je pojava za koju su mnogi pomislili da je tornado ili tromba, a u mnoštvu komentara povodom snimka objavljenog na društvenim mrežama, našle su se i pretpostavke da je Srbijom protutnjao “pustinjski đavo”, međutim, autorka snimka je navela da je u pitanju gustnado (gastnado).

18.04.2024

21:47 >> 21:50

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

SAZNAJEMO! Uhapšen Sergej Trifunović
Hronika

SAZNAJEMO! Uhapšen Sergej Trifunović

Inspektori Četvrtog odeljenja beogradske policije priveli su večeras glumca i političkog aktivistu Sergeja Trifunovića i to nakon što su kod njega našli nekoliko grama opojne droge, nezvanično saznaje Informer!

18.04.2024

21:36

Sport

Na današnji dan: Rođen jedan od najboljih fudbalera svih vremena!
Fudbal

Na današnji dan: Rođen jedan od najboljih fudbalera svih vremena!

19. APRILA 1972. godine rođen je legendarni brazilski fudbaler Rivaldo. Afirmisao se u Palmeirasu, pa igrao za Deportivo La Korunju, Barselonu, Milan, Kruzeiro, Olimpijakos, AEK... Sa Brazilom je bio prvak sveta 2002, sa Milanom prvak Evrope 2003, a Zlatnu loptu je dobio 1999. godine.

19.04.2024

06:00

Planeta

Magazin

Džet set

Srbija