• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: blic.rs/informer.rs

20.05.2016

20:35

(VIDEO) IZGUBIO BITKU: Preminuo osnivač i gitarista kultnog američkog benda!

Showbiz

(VIDEO) IZGUBIO BITKU: Preminuo osnivač i gitarista kultnog američkog benda!

Podeli vest

Džon Beri, jedan od osnivača čuvene grupe "Beastie Boys", preminuo je u 52. godini

Poznati gitarista preminuo je u četvrtak ujutro u bolnici u Masačusetsu, piše "Rolling Stone". Ove vesti potvrdio je njegov otac, koji je rekao da je njegov sin patio od frontotemporalne demencije. Radi se o oboljenju koje nastane kada frontani frontalni režanj mozga počne da se smanjuje.

Berijevo stanje se u proteklim mesecima pogoršalo, rekao je njegov otac.

Pored toga što je bio jedan od osnivača legendarnog benda, Beri je navodno zaslužan i za naziv "Beastie Boys".

Beri, koji je svirao gitaru, sa Majklom Dajmondom, Adamom Jaukom i Kejt Šelenbah imao je hardkor pank bend "The Young Aborigines", ali su kasnije promenili ime i postali "Beastie Boys". Grupu je napustio ubrzo nakon objavljivanja prvog EP-ja "Polly Wog Stew" 1982, a isto je naredne godine uradila i bubnjarka Kejt Šelenbah.

Novi član je nakon toga postao Adam Horovic, a tokom najvećeg dela njihove karijere on je sa Majkom Dajmondom i Jaukom činio Beastie Boys. Bend je u narednom periodu objavio osam studfijskih albuma, osvojili su brojna priznanja uključujući tri Gremija i dostigli status jednog od najlegendarnijih hip-hop sastava svih vremena. Kada su 2012. primljeni u Rokenrol kuću slavnih, Horovic je pročitao govor Adama Jauka, koji je kasnije te godine preminuo od raka, a u kojoj su se zahvalili Beriju za njegov doprinos bendu.




Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!
Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!

U Skupštini Srbije nešto posle 13.00 časova počeo je sastanak predsednice Skupštine Srbije Ane Brnabić sa predstavnicima poslaničkih grupa, političkih stranaka nacionalnih manjina i udruženja, radi konsultacija oko obrazovanja radnih grupa za unapređenje izbornog procesa i uvid, kontrolu i reviziju Jedinstvenog biračkog spiska.

26.04.2024

14:13

Vesti

Srpska lista: Snimak je dokaz o organizovanoj kriminalnoj grupi s ciljem otimanja imovine Srbije!
Politika

Srpska lista: Snimak je dokaz o organizovanoj kriminalnoj grupi s ciljem otimanja imovine Srbije!

Srpska lista je danas saopštila da snimak na društvenim mrežama na kojem se čuju izjave Radoice Radomirovića zamenika ministra u vladi Aljbina Kurtija Nenada Rašića i Arbera Vokrija predstavlja "dokaz postojanja i delovanja organizovane kriminalne grupe sa ciljem protivpravnog delovanja i otimanja imovine čiji su vlasnik institucije Republike Srbije", a kako bi sebi odnosno drugim licima pribavili imovinsku korist, odnosno stanove.

26.04.2024

14:21

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Magazin

Džet set

Srbija

Kragujevački opštinari dali krv!
Humanitarna akcija

Kragujevački opštinari dali krv!

Zaposleni u Gradskoj upravi Kragujevac danas su, u organizaciji Samostalnog sindikata GU organizovali prvu od dve godišnje akcije dobrovoljnog davalaštva krvi za potrebe Banke krvi Univerzitetskog kliničkog centra u ovom gradu.

26.04.2024

12:17