• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: informer.rs

12.09.2016

12:22

VODEĆI DJ MAGAZIN: EXIT je puno više  od festivala, to je kultura za sebe!

Showbiz

VODEĆI DJ MAGAZIN: EXIT je puno više od festivala, to je kultura za sebe!

Podeli vest

Nakon priznanja najvećih svetskih medija, kao što su CNN, Guardian, New York Times, i drugi, koji su ove godine promovisali EXIT kao jedan od najboljih festivala na svetu, isto priznanje došlo je od vodećeg svetskog magazina o elektronskoj muzici, britanskog DJ Mag-a

U septembarskom broju u velikom izveštaju sa ovogodišnjeg EXIT festivala, za milione čitalaca širom planete, navodi se da je EXIT puno više od festivala, više od pokreta, više od brenda. Zajedno sa sestrinskim Sea Dance festivalom u Crnoj Gori i budućim širenjem na sve popularniju hrvatsku obalu, EXIT je postao kultura za sebe i odraz muzike kao pogonske sile za promenu, te blistav primer šta mladi mogu da postignu kad se nečemu posvete u celosti". Čitaoci se dalje podsećaju da se radi o jedinstvenom primeru festivala koji je nastao iz bunta i želje mladih za društvenim promenama, a koji se "danas smatra za jedan od najboljih na svetu", kako se navodi u tekstu.

DJ Mag navodi i da je zapanjujuće koliko se EXIT festival razvio od svojih početaka iz 2000. godine do danas, ali da se danas isto može reći i za zemlju domaćina - Srbiju! Uticajni časopis već na početku postavlja i retoričko pitanje: "Iskreno, ko bi rekao da će nakon što su prijatelji i studenti pokrenuli Nulti EXIT, 100- dnevnu proslavu muzike, umetnosti i iznad svega, slobode, protiv opresivnog sistema koji je držao Balkan u izolaciji, ne samo da će im to proći, već i da će oživeti duh ljudi i 16 godina kasnije voditi jedan od najpoznatijih i najvoljenijih festivala u Evropi".

Navode se i bogata istorija Petrovaradinske tvrđave, te lepote i gostoprimljivost Novog Sada, koji su uz EXIT postali poznate destinacije i putnicima izvan granica Srbije. Ne samo da bine smeštene u moćnim rovovima tvrđave imaju magičan efekat, već je "svaka od četiri noći ispunjena je mnoštvom vrhunskih izvođača, istovremeno pokrivajući toliko žanrova, za šta bi i jedan Glastonberi morao da se dobrano potrudi", piše u tekstu.

Promo

Od izvođača posebno su izdvojeni rokeri Bastille, zvezdana Ellie Goulding, tehno doajen The Hacker, svetski br. 1 DJ duo Dimitri Vegas & Like Mike, legendarni fank doktor George Clinton, indi rokeri The Vaccines, bass trio Ivy Lab, londonski reper Stormzy uz poseban osvrt na novi, revolucionarni šou Ričija Hawtina na spektakularnoj Dance Areni. Ipak, posebno mesto u celom izveštaju zauzima završnica na glavnoj bini i rekorderski koncert legendarne grupe The Prodigy. DJ Mag tvrdi da nikad nisu "svedočili luđoj atmosferi i publici za sve ove godine postojanja"; i svima na svetu preporučuje da, ukoliko im se ikad ponovo ukaže takva prilika, žestoki bend iz Eseksa obavezno gledaju uživo na njihovom omiljenom festivalu - Exitu!

Za EXIT Leto ljubavi 2017. već 20.000 prijavljenih za ulaznice! 

Skoro godinu dana pre narednog EXIT festivala, koji će se održati od 6. do 9. jula 2017. godine na Petrovaradinskoj tvrđavi, za ulaznice se prijavilo čak 20.000 posetilaca iz više od 60 zemalja sveta!

Registracija je završena i ovih 20.000 fanova imaće prvi priliku da nabave neke od veoma ograničenog broja najpovoljnijih ulaznica. Nakon ovogodišnjeg, najposećenijeg izdanja u 16 godina postojanja, EXIT festival 2017. slaviće 50 godina od čuvenog "Leta ljubavi"; (Summer of Love) iz 1967. kada je nastao revolucionarni hipi pokret koji je zauvek promenio svet. Znak mira, šarena odeća i cveće u kosi prve su asocijacije na "leto ljubavi"; i pokret u čije najveće tekovine se ubrajaju borba za mir, slobodu govora, ljudska prava, odnosno društvenu, rasnu i polnu ravopravnost.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Vesti

TV

Napad u Moskvi je pokušaj državnog udara! Pitanje je dana kad će ukrajinska vojska kapitulirati, zato je potrebno da se Rusija destabilizuje iznutra! (VIDEO)
Live TV

Napad u Moskvi je pokušaj državnog udara! Pitanje je dana kad će ukrajinska vojska kapitulirati, zato je potrebno da se Rusija destabilizuje iznutra! (VIDEO)

Goran Petronijević, advokat, Nikola Jović, politikolog, prof. dr Aleksandar Lukić sa Instituta za političke studije i akademik prof. dr Dragan Radenović govorili su u emisiji "Info dan" na Informer TV o terorističkom napadu u Moskvi i tome šta on zapravo predstavlja i kako će uticati na budućnost Rusije.

28.03.2024

18:01

JOŠ TV VESTI

Hronika

"Nisam namestio Halabrina, žao mi je njegove majke, ali žao mi je i mene"! Zvicerovi i Džonijevi vojnici negirali tri ubistva!
Hronika

"Nisam namestio Halabrina, žao mi je njegove majke, ali žao mi je i mene"! Zvicerovi i Džonijevi vojnici negirali tri ubistva!

Pripadnici kriminalne grupe Radoja Zvicera i Nikole Vušovića zvanog Džoni sa Vračara, koji su u bekstvu, među kojima je i Vladimir Kovačević zvani Kovač koji je optužen da je 20. marta 2020. namamio na sastanak pokojnog Aleksandra Halabrina, izjavio je danas pred Specijalnim sudom u Beogradu da je pokojnog poznavao, ali da nisu tačni navodi optužnici da je bio član kriminalne grupe koja je optužena za njegovo ubistvo.

28.03.2024

12:54

Sport

Planeta

Sestre preživele teroristički napad u Volgodonsku, pa ubijene u Krokusu! Kako ovo objasniti, majka ne prihvata da su mrtve!
Bože, ima li te?!

Sestre preživele teroristički napad u Volgodonsku, pa ubijene u Krokusu! Kako ovo objasniti, majka ne prihvata da su mrtve!

Među žrtvama tragedije u Krokus siti holu bile su i sestre koje su preživele teroristički napad u Volgodonsku 16. septembra 1999. godine. Tada je porodica živela u Rostovskoj oblasti, a u blizini njihove kuće, teroristi su digli u vazduh kamion sa eksplozivom. Poginulo je 19 ljudi, a Tatjana i Ana Makarski su povređene, ali su preživele.

28.03.2024

20:45

Magazin

Džet set

Srbija