• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: informer.rs

09.10.2016

17:06

(FOTO) SVIRALI U MOCARTOVOJ DVORANI! Dugmići 'razvalili' u Koncerthausu u Beču!

Showbiz

(FOTO) SVIRALI U MOCARTOVOJ DVORANI! Dugmići 'razvalili' u Koncerthausu u Beču!

Podeli vest

Jedan od najboljh i najemotivnjih koncerata na ovoj turneji, koja je obuhvatila preko 45 gradova širom sveta Bjielo dugme održalo u čuvenoj Koncerthaus dvorani u Beču

Dvorana u kojoj je privilegija i čast svirati nije baš uobičajno mesto okupljanje za ljude sa naših prostora ali zahvaljujući Goranu Bregoviću koji je imao čast da svira više puta u istoj, nastupilo je i Bijelo dugme u prepunoj i rasprodatoj dvorani.

Koncerthaus u Beču je jedan od najvećih i najnaprednijih muzičkih institucija u internacionalnom muzičkom svetu.

Promo

U ovoj dvorani se tokom sezone koja traje od septembra do juna održi više od 750 muzičkih projekata se održi, u kojima uživa 600.000 posetilaca.

BIVŠI ČLANOVI "BIJELOG DUGMETA" PORUČUJU: Brega je prolupao, hoće samo pare!

Kozcerthaus dvorana je poznata po tome da su mnogobrojne istorijske muzičke ličnosti nastupale, među njima je i čuveni kompozitor Volfgang Amadeus Mocart, Igor Stravinski i Ričard Štraus.

Promo

Od ranih dana Koncerthaus je imao najveće kulturne ciljeve i umetničke misije: "Da se ponaša kao mesto za kultivisanje dobrom muzikom i da bude mesto sastanka za umetničke poduhvate, kao muzički i kulturni dom Beča."

DA LI STE SPREMNI... "Dugmići" 19. novembra u Areni!

U tom duhu je održan svečani koncert 19 oktobra 1913 godine kome je prisustvovao Car Francis Joseph 1. Tom prilikom je Richard Strauss napisao ,, Svecane Prelude op.61,, koje su bile praćene Betovenovom devetom sinfonijom.

Promo

Iako su prethodnu noć svirali u Stockholmu, Bjielo dugme je održalo jedan  od svojih najboljih koncerata. Sledeći koncerti su 15. oktobra u Geteborgu i veliki beogradski koncert u Kombank areni 19 novembra.

 


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
da pitam

pre 7 godina

zasto Bregovic nije \"razvalio\" na hipodromu? Mozda mu je bilo malo publike?! \n

ana

pre 7 godina

Divno,Brega je jedan od retkih umetnika koji nas predstavlja u inostranstvu na pravi nacin .Stvarno sam ponosna kad procitam nesto ovako.

Izbori 2024

Vesti

TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)
Live TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)

Gost "Info dana" bio je analitičar Saša Borojević. On je govorio o tome na koji način su povezani svi ratovi koji se trenutno rasplamsavaju po celom svetu. Evo kakve veze ima Balkan i Srbija sa projektima velikih sila. Uživo u program, putem vajber linka, uključio se i Dževad Galijašević, stručnjak za terorizam koji je komentarisao kompleksne odnose između Amerike i Izraela.

19.04.2024

17:55

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Magazin

Džet set

Srbija