• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug/Informer.rs

16.11.2016

17:56

DILAN ŠOKIRAO ŠVEDSKU AKADEMIJU: Neće doći da pokupi Nobelovu nagradu!

Showbiz

DILAN ŠOKIRAO ŠVEDSKU AKADEMIJU: Neće doći da pokupi Nobelovu nagradu!

Podeli vest

Legendarni američki muzičar i pesnik Bob Dilan neće prisustvovati ceremoniji dodele Nobelove nagrade za književnost, zbog "drugih obaveza", saopštila je danas Švedska akademija

Kako se navodi, Akademija je u utorak primila pismo od Boba Dilana, u kome je objasnio da je sprečen da dođe u Štokholm u decembru, na ceremoniju dodele nagrada.

- Nadao sam se da ću lično primiti nagradu, ali na žalost sprečile su me druge obaveze. Osećam se neverovatno počastvovan što mi je dodeljena Nobelova nagrada - napisao je Dilan u pismu Akademiji.

BOB DILAN: Doći ću na dodelu Nobela, ako budem mogao!

Akademija je navela da poštuje odluku Boba Dilana, ali da je neuobičajeno za dobitnika Nobelove nagrade da se ne pojavi na ceremoniji dodele.

Nekoliko drugih ranijih dobitnika Nobelove nagrade iz raznih oblasti takođe nisu prisustvovali dodeli iz različitih razloga - Doris Lesing je bila stara, Harold Pinter u bolnici, Elfride Jelinek je imala socijalnu fobiju.

- Radujemo se nagradi Boba Dilana, ali on nagradu mora da primi u roku od šest meseci, počevši od 10. decembra. To je jedini zahtev - navodi se u saopštenju Akademije.

Dilan je ovogodišnji dobitnik Nobelove nagrade za književnost, a nagrada je trebalo da mu bude uručena 10. decembra na svečanoj ceremoniji.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Magazin

Džet set

Srbija