• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Daily Mail

17.11.2016

10:28

LENONOVO PISMO ŠOKIRALO SVET: Prizemljite se, Bitlsi su s*anje kao svako drugo!

Showbiz

LENONOVO PISMO ŠOKIRALO SVET: Prizemljite se, Bitlsi su s*anje kao svako drugo!

Podeli vest

Pismo Džona Lenona Polu Makartniju je dokaz koliko su odnosi između (bivših) članova kultnog benda Bitlsi bili napeti

Nepotpisano pismo, koje je trenutno na aukciji, Lenon je napisao na pisaćoj mašini 1971. i u njemu govori u svoje i ime svoje supruge Joko Ono. To je odgovor na pismo koje je Lenon dobio od tadašnje supruge Pola Makartnija – Linde, u kom ga je ona kritikovala zato što nije otvoreno govorio u medijima o svom odlasku iz Bitlsa. 

Kao što se vidi iz Lenonovih redova, on im je to žestoko zamerio, naročito zato što je pismo adresirano samo na njega, a ne i na njegovu suprugu Joko. Zato im se on obraća besno, povremeno oboma, a povremeno ponaosob. 

Pismo je nedavno ponuđeno na aukciji po početnoj ceni od 20.000 dolara, a identitet prodavca nije poznat. Mi ga u celosti prenosimo: 

Dragi Linda i Pol, 

Pročitao sam vaše pismo i zapitao se kakav li ga je sredovečni, džangrizavi fan Bitlsa napisao. Suzbio sam želju da pogledam potpis na poslednjoj strani i otkrijem to. Stalno sam se pitao ko je: Kvini? Stjuartova majka? Žena Klajva Epštajna? Alen Vilijams? Kad ono – Linda! 

Da li stvarno mislite da je štampa ispod mene/vas? Da li to stvarno mislite? Šta vi mislite: ko smo mi / vi? 

Neko ko samo misli o sebi ne brine ni najmanje da li će nekoga povrediti. Nadam se da ćete shvatiti kakvo ste s*anje vi i moji ostali ‘dobri i nesebični’ prijatelji priredili Joko i meni, otkako smo zajedno. Možda je nekad bilo suptilnije ili, da kažem, ‘osrednje’, ali ne često. Oboje smo se ‘izdigli’ iznad toga više puta i vama dvoma sam oprostio, pa je najmanje što možete da učinite za nas, vi divni ljudi, Linda - ako te je baš briga šta ja kažem, UĆUTI! Pusti Pola da piše, ili štagod. 

Kada su me pitali šta sam prvobitno mislio o vraćanju titule viteza i slično, rekao sam im onoliko koliko sam mogao da se setim, a sećam se nekog koprcanja – a ti, Pol? Ili ti, kako pretpostavljam, još veruješ u sve to? Oprostiću Polu što je podstakao Bitlse, ako on oprosti meni za istu stvar, jer je bio “iskren prema meni i brinuo je previše!” Je**te, Linda, pa ne pišeš knjigu o Bitlsima!!!! 

Ne stidim se Bitlsa, (ja sam ih i osnovao), nego nekih sra*a koja smo učinili kako bismo ih učinili tako velikim. Mislio sam da svi mislimo isto o tome na određeni način, ali očigledno sam se prevario. 

Da li stvarno mislite da je većina današnje umetnosti nastala zahvaljujući Bitlsima? Ne verujem da si toliko lud Pol, da li stvarno to misliš? Kada prestaneš da veruješ u to, možda se i probudiš! Zar nismo uvek govorili da smo deo pokreta – a ne pokret? Naravno, promenili smo svet, ali probaj da i ti pratiš – SIĐI SA SVOJE ZLATNE PLOČE I LETI! 

Nemojte da mi prosipate ta sra*a tetke Džin “za pet godina gledaću u prošlost kao sasvim druga osoba”. Zar ne vidiš šta se dešava SAD! Da sam samo TADA znao ono što znam SAD... Izgleda da si propustio tu poentu. 

Oprostite mi ako koristim “prostor Bitlsa” da govorim o čemu god hoću – očigledno, ako nastave da postavljaju pitanja o Bitlsima, odgovoriću i na njih i dobiću koliko god mogu prostora za Džona i Joko. Pitaju me za Pola i ja odgovorim. Znam da je nešto od toga lično, ali bez obzira na to da li mi verujete ili ne, pokušavam da odgovaram direktno, a delovi koje oni iskoriste su očigledno “sočniji”. 

Ja ne prezirem tvog muža. Ja ga sažaljevam. Znam da su Bitlsi “fini ljudi” – i ja sam jedan od njih. Takođe su i sra*e kao svako drugo i zato se spustite na zemlju! 

Usput, za godinu dana imali smo mnogo veće interesovanje inteligentnih za naše nove aktivnosti , nego tokom cele ere Bitlsa. 

Konačno, o tome zašto nisam rekao nikome da sam ja napustio Bitlse – POL i Klajn su proveli dan ubeđujući me da je najbolje da ne kažem ništa, jer ću “povrediti Bitlse” i da pustim da se prašina sama slegne – sećaš se? 

Dakle, utuvi to u svoju jadnu malu perverziju od uma – pi*ka gospođe Mekartni mi je tražila da ćutim o tome! Naravno, svima nama je važan i deo o novcu, naročito nakon što su sva jadna sra*a došla od tvoje lude porodice i tazbine i NEK NAM JE BOG NA POMOĆI, POL. 

Vidimo se za dve godine. Osećam da ćeš do tad izaći iz svega toga. Uprkos svemu, volimo vas oboje, 

Nas dvoje 

P.S. A o tome što ste pismo adresirali samo na moje ime – I DALJE...!!!



Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Lala iz Banata

pre 7 godina

У "кући" све савршено функционише, док се не уселе... - "јетрве"...?! А онда ни Бог више - не помаже...!!

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Magazin

Džet set

Srbija

Kragujevački opštinari dali krv!
Humanitarna akcija

Kragujevački opštinari dali krv!

Zaposleni u Gradskoj upravi Kragujevac danas su, u organizaciji Samostalnog sindikata GU organizovali prvu od dve godišnje akcije dobrovoljnog davalaštva krvi za potrebe Banke krvi Univerzitetskog kliničkog centra u ovom gradu.

26.04.2024

12:17