• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer/blic

19.11.2016

22:38

(FOTO) SPEKTAKL U ARENI! Bijelo dugme bacilo publiku u trans, 20.000 pevalo 'evergrin' hitove!

Showbiz

(FOTO) SPEKTAKL U ARENI! Bijelo dugme bacilo publiku u trans, 20.000 pevalo 'evergrin' hitove!

Podeli vest

Prvi od tri rasporodata koncerta Bijelog dugmeta u beogradskoj Areni večeras je kasnio pola sata zbog nezapamćene gužve na ulazima

A tačno u 21 sat, sva svetla u Areni su se pogasila, a sa scene, na kojoj se udobno smestio sinfonijski i trubački orkestar, "Dugmići" su pozdravili 20.000 ljudu u Areni pesmom "Noćas je ko lubenica pun mjesec iznad Bosne". Prvi je na scenu Arene izašao Alen Islamović, i zajedno s Goranom Bregovićem pozdravili su  beogradsku publiku.

- Dobro veče i dobro došli - kratko su se obratili legendarni muzičari a publika je grlato i horski zapevala "Jugoslavijo na noge", pokazujući da žal za SFRJ i nekim boljim vremenima jednostavno nikad neće prestati.

- Ovo je jedna stara pesma o jednom starom gradu, koji više ne postoji - poručio je Alen uz pesmu. Aranžmani pesama su blago prilagođeni muzičkoj formi koju Goran Bregović neguje poslednjih decenija sa "Orkestrom za svadbe i sahrane".

Informer

"Evo, zakleću se" Alen peva sa gitarom, a publika je u transu, dok parovi plešu stiskavac. Momci iz "Dugmića" nižu najveće hitove najpopularnije grupe sa ex-YU prostora, a sledeća na repertorau je "Kao da sam drogiran".

- Da vidim ruke - viče Alen uz "Doživeti stotu", a atmosfera u Areni doživela je vrhunac, kada je 20.000 ljudi zapevalo "Te noći kada umrem".

"Napile se ulice" legendarna pesma dobila je zanimljivu notu uz trubače, pa se Beograd njiše uz pravi pastirski rok. Red gitara, tri reda truba.

"Ćiribiribela" poziva na ples uz zvuk glasova baritona. Alen se uvija kao u mladim godinama, dok Brega diriguje ovim spektaklom koji je priređen Beogradu večeras.

Informer

Izgleda da su stihovi "Ti si zadnji romantik na ovom svijetu što se sporo kreće i čeka raj", posebno dirnuli žensku publiku, bez obzira na dozu cinizma, koja bukvalno pada u trans. Kao da su se stare emocije probudile, a "Dugmići" su u da stvore nove.

Veliki broj poznatih ličnosti nije želeo da propusti koncert godine. Među prvima pristigli su Kaja Ostojić, Kiki Lesendrić, Miodrag Dragičević, Dragan Šutanovac sa suprugom, voditelj Ivan Ivanović, Danica Drašković, Mlađan Dinkić i drugi...




Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
Apis

pre 7 godina

Da nije bilo ovog/ovih nesrecnika turbo folk ne bi ni postojao u Srbiji. E to su vam te siroke narodne mase, teska seljana. Ali moj Beograd je svasta pretrpeo pa ce i ovu najezdu skakavaca

gordana tarana

pre 7 godina

ko ima na kraju balade da ispane boss a ko papak prosudite sami !?

Lala iz Banata

pre 7 godina

То више није "БИЈЕЛО ДУГМЕ"....То је само једна "реплика" која данас буди - сећања...на неко лежерно, ... ДАВНО ПРОШЛО ВРЕМЕ....!! "Бијелог Дугмета" - више нема... Будимо реални...На њега је испаљен "рафал" онога часа, када је,... - "Муслиманска декларација" постала главни "хит" у Сарајеву... и када је "штампана" у милион примерака....!!

ja

pre 7 godina

Skupilo se staro drustvo (:)a niko ni sa kim ne govori. Pare su cudo, kao i narod sto je zaboravio kako su ih dugmici potcenili prosli koncert zbog jeftinog ozvucenj.Pola naroda je culo samo muljanje, ali je bitno da sam bio na koncertu

lela

pre 7 godina

Umesto Bebeka, trubaci.... to nije bilo dugme, to je bio turbo folk

plava

pre 7 godina

I treba da su trubaci! Zna Goran sta valja :)... predivne stare pesme, obucene u novo ruho... divno, veselo, emotivno, toplo!!! Bravo za najboljeg naseg g- dina Bregu, ciji talenat je ceo svet prepoznao... a ove uvek mora neko da te kudi, nista novo.... i vise s tim Bebekom ste dosadni... s njim je Goran zavrsio pre 30 i kusur godina... a da nije pevao Goranove pesme, ne bi niko ni znao za njega! I njemu smeta truba.. pa smrc, stvarno!

Lana Schwartz

pre 7 godina

@plava@ Draga \"plava\": Kome Je do trubaca treba da ide u Gucu! Ovo je trebao biti koncert Bijelog dugmeta a ne trubaca,a Nije bilo ni D od dugmeta!Bregovic Je navikao da \"vara\" I to radi I dan-danas!

plava

pre 7 godina

Draga Lana, steta sto u Srbiji vecina zazire od onoga sto je u Srbiji najlepse i sto svet najvise ceni! U startu je Goran najavio da ce biti bas ovako kako je i bilo, uz trube, uz tamburice i opet dokazao da pravi najvece interesovanje i najbolje uzivanje uz muziku. Sve pesme Bijelog Dugmeta je napisao Goran Bregovic, (dakle Goran je Dugme) i sa njima ima pravo da radi sta hoce i da ih aranzira jos milion puta i uvek ce biti najbolje! Goran je genijalac kakav se retko radja, i ako je nesto i ukrao ukrao je i upakovao maestralno i svaka mu cast na tome! Pozdrav :).

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Magazin

Džet set

Srbija