• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

24.11.2016

16:46

BUIKA: Moja muzika je bliska srpskoj publici

Showbiz

BUIKA: Moja muzika je bliska srpskoj publici

Podeli vest

Španska pevačica Konča Buika pred koncert 28. novembra u Sava Ccntru kaže da je njena muzika bliska srpskoj publici i da je uzbuđena zato što ponovo dolazi u Srbiju

Buika će u Sava Ccntru predstaviti svoj novi album "Vivir sin miedo" (Živeti bez straha), kome je želela da "doda ukus roka, regea i elektronike". 

 - Želela sam veći bend i da doprem do mlađe publike. Album je injekcija snage slušaocu da nastavi dalje u životu, da zaboravi probleme i prepreke - rekla je Buika Tanjugu. 

Slavna pevačica, koju nazivaju i "tamnoputom kraljicom flamenka", ističe da živeti bez straha jeste nešto što moramo sebi ponavljati svakog trena. 

 - Sa životom se treba suočiti sa osmehom, koji otklanja lične probleme -  smatra jedna od najznačajnijih umetnica specifičnog glasa, harizme i snažne pojave. 

Na albumu “Vivir sin miedo” Buika prvi put u karijeri peva više na engleskom nego na španskom jeziku, često mešajući oba, što je prirodna posledica decenije neprekidnih putovanja po svetu. 

 - Jezik je samo oruđe koje koristim dok pevam. Osećam muziku, osećam boravak na pozornici. Pokušavam glasom da izrazim sebe i sreću, radost, tugu, ljubav, tako da nema mnogo razlike između engleskog i španskog -  naglasila je ona. 

Buika ističe da veruje u muziku i da je oseća kao "jedinstvenu religiju". 

 - Muzika leči ljudima dušu. Treba nam više saosećanja, nade i ljubavi za bolji svet -  istakla je priznata pevačica. 

Buika je tokom godina sarađivala sa nekima od najboljih muzičara sveta, kao što su Anuška Šankar, Sil, Neli Furtado, Pat Metini i Čik Korija, a među najupečatljivijima je rad sa kultnim španskim režiserom Pedrom Almodovarom na filmu “La Piel Que Habito” (Koža u kojoj živim, 2011). 

 - Gledajući je kako crpi iz tako različitih žanrova i spaja ih sa takvom gracioznošću i spontanošću, ne mogu se oteti utisku da joj predstoji svetla budućnost, dok god svedočimo kako beskrajno evoluira kao izvođač koji ne poznaje granice -  rekao je svojevremeno Almodovar.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Magazin

Džet set

Srbija

Kragujevački opštinari dali krv!
Humanitarna akcija

Kragujevački opštinari dali krv!

Zaposleni u Gradskoj upravi Kragujevac danas su, u organizaciji Samostalnog sindikata GU organizovali prvu od dve godišnje akcije dobrovoljnog davalaštva krvi za potrebe Banke krvi Univerzitetskog kliničkog centra u ovom gradu.

26.04.2024

12:17