• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: M. Badjuk

04.01.2017

15:04

SAŠA MATIĆ TVRDI: Ivica Dačić voli da zapeva moju pesmu "Nađi novu ljubav"!

Showbiz

SAŠA MATIĆ TVRDI: Ivica Dačić voli da zapeva moju pesmu "Nađi novu ljubav"!

Podeli vest

Folk pevač Saša Matić (38) iza sebe ima veoma uspešnu godinu, u kojoj obeležava i deceniju i po karijere. Ponosan na sve što je do sada postigao, nastavlja da korača ka zacrtanim ciljevima, a najveću podršku na tom putu pružaju mu supruga Anđa (39) i naslednice Aleksandra (13) i Tara (9). Karijera bez skandala i doslednost sebi, upravo je ono čime je ovaj muzičar osvojio srce publike, koja uvek prepozna emocije koje on utka u svaki stih koji stvara

Novu godinu dočekali ste  u Zagrebu, jedan ste od najomiljenijih srpskih pevača u Hrvatskoj, kako to objašnjavate, čime ste ih „kupili“?

(VIDEO) VLADA ĐUKANOVIĆ IZAZVAO LIDERA SPS: Voleo bih da odmerimo snage, ali sam siguran da bolje pevam od Dačića!

- Da, Nova godina je u Zagrebu, restoran Gastro Globus na zagrebačkom velesajmu, repriza je u Kotoru u Crnoj Gori pa onda sledi nekoliko nastupa po Bosni, pa opet Crna Gora.... Mene ljudi vole u svim državama bivše Jugoslavije i to je nešto što me čini mnogo srećnim i što smatram jednim od svojih najvećih uspeha u ovih petnaest godina karijere, a “kupio” sam ih pesmom. Mislim da tu nema neke filozofije. Dobra pesma je uvek presudna.

Promo

Osim jednog incidenta u Zadru, da li ste ikada imali neki problem na nastupima širom ex Juge?

- Nikada! A i to što se desilo u Zadru, nije vredno pomena. To je uradila grupica pijanih mladića koji verovatno ni sami nisu bili svesni šta rade, a toga ima svuda. Jednostavno su se momci iz mog benda našli na pogrešnom mestu u pogrešno vreme.

Pored svojih hitova koji pretenduju da postanu folk evergrini, imate par dueta sa vrlo atraktivnim damama: JK, Severina, Ministarke, možete li jedan izdvojiti, a da ne bude fraza svi su mi dragi kao deca?

Promo

- Tačno je da su mi svi dueti sa pomenutim damama mnogo dragi,  ali mogu izdvojiti jedan, a to je “More tuge” Tu pesmu sam ja i komponovao a i otpevao sa svojom dragom prijateljicom i koleginicom Severinom i to je jedna od pesama na koju sam mnogo ponosan. Moram napomenuti da je tekst za “More tuge” radio moj prijatelj Miloš Smiljanić Žuća.

Kada god se pomene Vaše ime, idu spekulacije, neproverene priče da ste sa bratom Dejanom u svađi, koja je prava istina?

- Ja zaista ne znam kome je ta priča više interesantna i zbog čega mediji imaju potrebu praviti problem tamo gde on uopšte ne postoji? Dejan je moj brat i mi imamo jedan sasvim normalan odnos, bez svadja, bez bilo čega negativnog izmedju nas. Dejan je odlučio da sa svojom porodicom živi u Beču, pa uzevši u obzir to, plus prirodu posla kojim se obojica bavimo, ne vidjamo se tako često koliko bismo želeli , ali smo u kontaktu i te priče da smo u svadji su čista glupost!

Da li bi vam bilo drago da Vaš dragi kolega Đani zapeva na Exitu, pošto publika to traži, svi već znamo za čuvenu izreku : “No Đani, no party“?

- Zašto da ne, neka peva gde god ga publika traži. Djani je sjajan pevač, zna napraviti atmosferu i verujem da bi se odlično snašao i na Exitu.

Promo

Znamo da Vas privatno mnogo vole i Vučić i Dačić, koji Vaši hitovi su im omiljeni?

- To bi trebalo njih da pitate. Znam da Ivica voli pesmu “Nađi novu ljubav” , kao i neke moje starije pesme koje su bile hitovi u vreme kada je on gradio političku karijeru. Pošto je Dačić poznat po tome da i sam voli zapevati, neke pesme smo pevali i u duetu.

Noletu ste pevali više puta, kako gledate na sav ovaj medijski cirkus oko njega?

- Da, imao sam tu čast da pevam porodici Djoković. Tada je bila aktuelna pesma “ˇPoklonite mi nju za rodjendan” tako znam da je baš ta pesma jedna od Novakovih omiljenih. Što se tiče tog, kako rekoste medijskog cirkusa oko njega, nema se tu šta bogzna komentarisati. Što je neko popularniji, to je veća i medijska “hajka” oko njega i tu se malo šta može učiniti. To je cena ili bolje da kažem teret slave.

Ove godine supruga i vi proslavili ste trinaest godina braka. Šta je tajna vaše skladne veze?

- Nema tu neke tajne, niti nekog magičnog recepta. Ja volim da kažem kako je kod mene sve transparentno, ili me pratiš ili ne. Moj posao je takav da sam često odsutan od kuće , ali kad sam tu , onda se trudim da se maksimalno posvetim porodici i da im na neki način sve to nadoknadim.

 


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
zoki 62

pre 7 godina

I ja bih pevao na Dacicevo mesto. Covek je u politici sto godina. Njemu "svaka kapa odgovara"

Izbori 2024

Vesti

Tek položili, a ostali bez dozvole! Sve što treba da znate o probnim vozačkim dozvolama: Evo šta sve ne smete ako imate oznaku P i koje su kazne
Društvo

Tek položili, a ostali bez dozvole! Sve što treba da znate o probnim vozačkim dozvolama: Evo šta sve ne smete ako imate oznaku P i koje su kazne

Probne vozačke dozvole odavno nisu novina, ali se čini da nove generacije vozača stasavaju nedovoljno upoznate sa ograničenjima koja iste postavljaju. Tome u prilog govori i neslavna statistika. Ipak, to ne bi trebalo da bude slučaj s obzirom na to da se o probnim vozačkim dozvolama uči i na teorijskoj nastavi u auto školama, a znanje proverava prilikom polaganja pismenog dela testa. Istraživali smo koja su to ograničenja za vozače sa probnom vozačkom dozvolom, sa kakvim kaznama su suočeni za saobraćajne prekršaje, kao i koliko njih je izgubilo vozačku dozvolu zbog različitih prekršaja.

20.04.2024

10:31

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Detonacija! Gvardiola napušta Siti!
Fudbal

Detonacija! Gvardiola napušta Siti!

"Mančester siti razmišlja o budućnosti bez Pep Gvardiole. Sve manje veruju da će produžiti ugovor koji ističe 2025. godine", javlja španski portal "Relevo".

20.04.2024

10:50

Planeta

Magazin

Džet set

Srbija