• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

24.01.2017

12:15

"CIGANSKI KRALJEVI" ponovo sviraju u Beogradu!

Showbiz

"CIGANSKI KRALJEVI" ponovo sviraju u Beogradu!

Podeli vest

Grupa "Džipi Kings" vraća se nakon 10 godina u Beograd gde će nastupiti 31. marta u Hali sportova, najavio je danas organizator

Zavodljivo mešanje tradicionalnog flamenko stila sa pop i latino ritmovima, učinilo je "Džipsi Kings" svetskim fenomenom, a publika će se u Hali sportova podsetiti hitova "Volare", "Bamboleo", "Baila me".

"Džipsi Kings" su deo nekolicine izuzetnih umetnika u istoriji muzike koji su osmislili univerzalni muzički stil.

Posle šest "Gremi" nominacija u kategoriji "Vorld mjuzik", konačno su 2014. osvojili nagradu za album "Savor Flamenko".

U proteklih 28 godina, grupa je išla na nakoliko svetskih turneja i prodala više od 25 miliona albuma širom sveta.

Svoj uspeh na svim meridijanima duguju, pre svega, svom originalnom pristupu izvođenju flamenka koji se ogleda u nepridržavanju strogih pravila koje zahteva tradicionalno izvođenje ove vrste muzike.

Mnogi ne znaju da je jedan od rodonačelnika današnjeg stila "Džipsi Kingsa" Manitas de Plata, čije je pravo ime Rikardo Baliardo, svakako jedan od najvećih gitarista svih vremena.

Manitas de Plata uticao je na svoje sinove Tonina, Žaka i Morisa koji su originalni članovi "Dzipsi Kingsa".

Kao potvrda romske tradicije, Mikael Baliardo (sin Tonina Baliarda, solo gitariste i osnivača "Džipsi Kingsa") pre šest godina je postao stalni član benda.

Grupa je odmah prepoznala njegovu kreativnost i talenat kao muzičara i pevača, te je Mikael Baliardo sada i umetnički direktor "Džipsi Kingsa".

Ulaznice za njihov koncert u Hali sportova su u prodaji od danas po cenama od 1.900 do 3.500 dinara.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Vesti

Dodik jasno poručuje: U Srebrenici se nije dogodio genocid!
Politika

Dodik jasno poručuje: U Srebrenici se nije dogodio genocid!

Predsednik Republike Srpske Milorad Dodik poručio je danas da se Republika Srpska prema događajima u Srebrenici uvek odnosila kao prema mestu gde je počinjen zločin, ali da nije tačno da je počinjen genocid, jer definicija genocida nije ispunjena ni u delovima u Srebrenici.

18.04.2024

12:34

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Žoc dobio "pojačanje" za ABA titulu! Nazivali ga cirkuzantom, svi ga pljuvali, a on krenuo da rešeta! (VIDEO)
Partizan

Žoc dobio "pojačanje" za ABA titulu! Nazivali ga cirkuzantom, svi ga pljuvali, a on krenuo da rešeta! (VIDEO)

Košarkaši Partizana trijumfalno su krenuli u odbranu titule u ABA ligi, pošto su sinoć u Beogradskoj areni prilično glatko i ubedljivo savladali Igokeu sa 94:85 u prvom meču četvrtfinalne serije regionalnog takmičenja. Navijači crno-belih, osim zbog trijumfa, imaju razlog za zadovoljstvo i zbog uspona forme igrača koji je do pre nekoliko nedelja praktično bio zaboravljen i potpuno otpisan, a reč je o Amerikancu sa pasošem Hrvatske, Džejlinu Smitu (29)!

18.04.2024

10:28

Planeta

Magazin

Džet set

Srbija