• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer

09.02.2017

12:47

VEČE SEVDALINKI Čuveni sastav "Mostar sevdah reunion" u Sava centru!

Showbiz

VEČE SEVDALINKI Čuveni sastav "Mostar sevdah reunion" u Sava centru!

Podeli vest

Jedan od najboljih balkanskih sastava, koji već godinama puni dvorane širom sveta, "Mostar sevdah reunion" održaće koncert 7. marta, u velikoj dvorani Sava centra

Ovo će biti prilika da ljubitelji sevdaha, ali i roka, džeza, bluza, pored već dobro znanih najlepših sevdalinki, čuju i nove numere i najveće hitove sa kompilacije "Kings of sevdah".

Do sada su izdali devet albuma, na kojima su sarađivali sa mnogim zvezdama iz regiona, interpretirajući bosanske ljubavne pesme u džez, bluz, etno, cantri i rok aranžmanima. Raznovrsnost stilova i zvuka u izvođenju vrsnih muzičara, ovaj sastav izdvaja i čini posebnim, te su učestvovali na preko stotinu festivala, a bili su nosioci i glavna tema četiri filma i brojnih televizijskih emisija.

"Mostar Sevdah Reunion" je nastao devedesetih godina u Mostaru, po ideji producenta Dragog Šestića i tokom 17 godina su popularizovali sevdalinke i drugu balkansku muziku širom sveta izvodeći ih u modernim aranžmanima. Dali su novu energiju, emociju i doživljaj pesmama poput "Čudna jada od Mostara grada", "Što te nema"," Zapjevala sojka ptica", "U lijepom gradu Višegradu", "Snijeg pade na behar voće", "Moj dilbere2 i mnoge druge.       




Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Savez Srba iz Slovenije obeležio 22. april
Balkan

Savez Srba iz Slovenije obeležio 22. april

Savez Srba Slovenije i Muzej žrtava genocida, zajedno sa Srpsko kulturno društvo Maribor i SKUD Velenje organizovali su prethodnih dana u Velenju i Mariboru projekcije naših igrano-dokumentarnih filmova pod nazivom ,,Srbija veća od straha: Predavanje o tišini profesora Pavlovića“ i „Dve Brankove Kozare“.

24.04.2024

10:19

Magazin

Džet set

Srbija