• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

14.02.2017

23:56

OVACIJE ZA JOSIPU LISAC: Trijumfalan koncert hrvatske pevačice u Sava Centru!

Showbiz

OVACIJE ZA JOSIPU LISAC: Trijumfalan koncert hrvatske pevačice u Sava Centru!

Podeli vest

Josipa Lisac, autentična diva jugoslovenske pop scene, održala je sinoć u prepunom Sava centru trijumfalni koncert kojim je obeležila 50 godina bogate i uspešne karijere

Mnogi su pomislili da će Josipa Lisac provesti publiku kroz najznačajnije momente svoje karijere u nekoj vrsti retrospektivnog muzičkog vremeplova, a pred publikom se pojavila sveža, moderna, inovativna pop-žez heroina koja je svojim autentičnim glasom hipnotisala svoje obožavaoce.

- Život je za uživanje. Život, baš kao i ljubav treba slaviti. Svakog dana, ne samo za rođendane ili tako neke momente za slavlja-savetovala je Lisac publiku. 

Njeni prepoznatljivi hitovi kao što su "Magla", "Gđe Dunav ljubi nebo", "Boginja", "Danas sam luda".... imali su potpuno nove aranžmane, a svaka pesma bila je muzička priča za sebe. 

Ornament nota provlačio se kroz fantastične esid-džez, džez, fanki, pop, rok...aranžmane. 

Lisac je vladala scenom sa ogromnim samopouzdanjem i impozantnim glasom praćena bendom kojeg se ne bi postideli najbolji njujorški džez klubovi.

Posebna poslastica za publiku u Sava centru bila je izvođenje pesme "Gdje dunav ljubi nebo" koju je lisac otpevala u najboljoj tradiciji kancone praćena medirenakom harmonikom. 

Promo

Ovacije publike posle svake numere

- Šta su zapravo brojke. Pola veka na sceni. Nije malo, ali sam se trudila da budem uvek svoja, a ne drugačija po svaku cenu. Samo svoja. Kada bi utihnula svetla i potpuno nestalo glamura, razmišljala sam u tami svoje sobe kako ipak trud i umetničko stvaranje ima smisla-govorila je Lisac između numera. 

Neponovljiv koncert u kojem je publika imala utisak da istovremeno sluša najbolja izdanja Grejs Džons, Šade, Bisere Veletanlić i Dasti Springfild..., a na sceni je bila Josipa Lisac.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
Car

pre 7 godina

Bila i ostala diva. Dobra muzika i jos bolji ljudi uvek su dobro dosli

Sudija

pre 7 godina

Velicina bila i ostala. Glasom opcinjava publiku a ne grudima i nogama kao sadasnje pevaljke.

vladbgd

pre 7 godina

Josipa je prava zvezda i dama, a ne ovaj basibozluk, na nasoj estradi. Uvek posebna i uvek svoja.

dandzi

pre 7 godina

Stvarno pravo uzivanje za usi... Obicno volim i da vidim koncert, ali mi ovog puta nije smetalo sto sam samo slusala... Vecim delom i zmureci... To sve govori... Sve je bilo vrhunsko, hvala Josipa!

Ivan

pre 7 godina

Vi Srbi fakat niste normalni da vam dolaze hrvatske fukare i smece koje je pljuvalo po vama

bu

pre 7 godina

.... i nismo normalni! Podidju ti sa dva "hvalospeva" i mi se upiškimo i sve zaboravimo! I svi imaju "jubileje" u Beogradu, i iz Zagreba i iz Sarajeva! Floskula, da muzika ne poznaje granice je LAŽ, koju su oni uveli, ali u Srbiji uvek ima dovoljno "snobova" i "patkara" koji će popuniti prostor neke dvorane i natrćeni u svojoj sluzavosti - aplaudirati onom koji je došao da im uzme /ukradeni/ novac! Bravo sramna srbijo!

Jasminka

pre 7 godina

Josipa je fina dama i vrhunska pjevačica a ne fukara. Vaša estrada je puna polugolih fukara koje dobro zarađuju na gostovanjima u Hrvatskoj a tome još i neznaju pjevati. Neznam zašto od svega pravite ružne komentare i mržnju.

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Magazin

Džet set

Srbija