• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Zvezdana Gligorijević

14.03.2017

11:04

KEPA, LEGENDARNI BUBNJAR SMAKA: Pobedio sam bolest i SVIRAM BOLJE NEGO IKADA!

Showbiz

KEPA, LEGENDARNI BUBNJAR SMAKA: Pobedio sam bolest i SVIRAM BOLJE NEGO IKADA!

Podeli vest

Slobodan Stojanović Kepa o teškoj bolesti koju je prebrodio, pokojnom Borisu Aranđeloviću, zaveštanju Smaka i svom novom bendu Free spirits

Slobodan Stojanović Kepa, legendarni bubnjar Smaka i članovi benda Free spirits - Mihael Stojanović Fafa, Ana Popović i Jovan Jovanović Zmaj snimaju svoj prvi album "Zaveštanje" na kojem će se naći 16 pesama.

- Na tom albumu će se naći pesme Smaka i na taj način želim da zaokružim tu priču sa Smakom i da te pesme ostanu da žive. Naziv "Zaveštanje" je kao zaveštanje za buduća pokoljenja, za mlade muzičare koji žele da se bave muzikom i da im to bude jedna platforma da nešto stvore. To je izazov, zato što su pesme obrađene na jedan novi i dobar način, zato što su dobile neko novo ruho - kaže Kepa i dodaje:

- Publika je iznenađena i mnogi koji su čuli ove pesme imaju samo reči hvale. To će biti dupli album sa 16 pesama. Posle toga ćemo da radimo autorske pesme. Imamo ih i sada, ali nećemo da ih spajamo sa Smakovim. Nadam se da će album biti objavljen do maja ili juna. Nisam opterećen, samo želim da bude dobro odrađen - kaže Kepa i dodje da snimanje rade u jednom studiju u Sevojnu, kod momka koji im je snimao nekoliko gostovanja u Užicu i čijim su snimcima bili prezadovoljni.

facebook

Rok legenda Kragujevca i Srbije krajem 2011. godine imao je tešku operaciju kičme, pa zbog toga sada ima otežan hod.

- Posle operacije nisu mi ekstremiteti radili kao nekada. Sednem za bubanj da sviram. Nije to to, ali se nešto dešava. Dešnjak sam, ali zbog fizičkih nedostataka, prebacim sve na levu stranu. Prebaciti sve na levu stranu je Sizifov posao, i tu mi se otvorilo novo polje muzike, od koga sada ne mogu da se odvojim. Fafa je došao kod mene i počeo da svira pesme Smaka u svojoj obradi. Meni se to jako svidelo, a sa tim se uklopilo i moje novo sviranje. I tako smo krenuli sa instrumentalom, fuzijom roka i popa. Njegov brat svira bas, pa smo i njega uključili. Lepo je to počelo i imali smo prvu svirku u Vršcu. Mi smo tu svirali instrumentalno sve pesme Smaka, a publika je pevala. To nas je podstaklo da nađemo pevača. Koga sada da nađemo, jer ako nađemo muškarca, taj sigurno ne može da zameni Borisa, jer je on nezamenjiv, ma makar to bio i Tom Džons. Setili smo se Ane, koja je sarađivala sa Smakom kao bek vokal na koncertima. Zovnemo je, a prvo što je rekla bilo je: "Pa, kako ću ja da pevam Borisa?" Rekao sam joj da ne peva Borisa, već sebe. Posle treće probe ispostavilo se da je ona pravi biser od pevača. U međuvremenu morali smo da zamenimo basistu, jer Fafin brat nije mogao da svira zbog drugih obaveza. Krenuli smo da sviramo po festivalima i klubovima - objašnjava Kepa.

facebook

Kepino sećanje na Smak, a posebno na pokojnog pevača Borisa Aranđelovića je bolno.

- Boris, naš pevač i moj dobar drug, umro je baš posle velikih koncerata Smaka na Ušću i u Areni. On se žrtvovao za taj poslednji koncert na Ušću. Teško mi je pao njegov odlazak. Prema mom mišljenju Smak ne bi trebalo više da funkciniše, bez pevača koji je donosio boju grupi. A na kraju, i stigle su nas neke godine. Jedino što je ostalo posle Borisove smrti je muzika. Imam i ja dosta godina, ali volim i dalje da sviram. Naleteo sam na gitaristu Mihaila, koga poznajem od ranije. Stalno me je pitao kada ćemo početi da sviramo zajedno, jednom prilikom je došao kod mene i dogovorili smo se. On je dete koje je odraslo uz Smak i zna sve te pesme - priča Kepa.

Prvi koncert održali su u pozorištu u Kragujevcu prošle godine, a publika ih je sjajno prihvatila.

- Nas je spojilo interesovanje za tu muziku, za tu ideju. Mi imamo ideju, koja je mnogo bitna u ovom poslu, i treba je pratiti i biti istrajan u tome. Možda ni ja ne bih svirao da nema ideje. Sada se to sve polako, ali lepo gradi - kaže za kraj bubnjar koji je doneo najvažniju životnu odluku - da se ne preda.

 


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Bora Solunac udario na Đilasa, Ponoša i Miloša Francuza: Teško će objasniti kako to da su uslovi u Beogradu loši, a u Srbiji dobri!
Izbori 2024

Bora Solunac udario na Đilasa, Ponoša i Miloša Francuza: Teško će objasniti kako to da su uslovi u Beogradu loši, a u Srbiji dobri!

Borislav Novaković iz Narodnog pokreta Srbije, poznatiji kao Bora Solunac, rekao je da su sva tri zahteva koja je opozicija imala ispunjena i istakao da će Miloš Jovanović, Zdravko Ponoš i Dragan Đilas teško odbraniti narodu to što u Beogradu bojkotuju izbore jer kažu da ne postoje dobri izborni uslovi, dok u Srbiji izlaze na lokalne izbore.

25.04.2024

09:51

Vesti

Vesić ističe: Nikada se više nije gradilo, kapitalni projekti omogućili ubrzan razvoj zemlje
Društvo

Vesić ističe: Nikada se više nije gradilo, kapitalni projekti omogućili ubrzan razvoj zemlje

U Srbiji se nikada nije gradilo kao u poslednjih deset godina, a kapitalni projekti koje sprovodimo u gotovo svakom mestu dali su šansu za ubrzan razvoj zemlje,dolazak novih investicija i otvaranje radnih mesta ne samo u najvećim gradovima, izjavio je ministar građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Goran Vesić i dodao da je to novo lice uspešne i razvijene Srbije.

25.04.2024

14:58

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

FSS se hitno oglasio: Gudelj nije otpisan za EP!
Fudbal

FSS se hitno oglasio: Gudelj nije otpisan za EP!

Fudbalski savez Srbije objavio je na svom zvaničnom sajtu da je defanzivac Sevilje Nemanja Gudelj (32) juče imao operaciju kolena, koja je prošla dobro i da postoji mogućnost da ipak bude deo tima na Evropskom prvenstvu u Nemačkoj!

25.04.2024

13:08

Planeta

Magazin

Džet set

Srbija